--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Înverzit ChinaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Politica partidului - Energie Alternativa

În China, în mijlocul a 11-planul cincinal. Adoptat în 2006 un plan de dezvoltare economică a inclus un angajament şi de a lua bara de ridicate în timpul transferului de energie a ţării pe calea energiei regenerabile. În cadrul acestui plan, până în 2010 proporţia de energie provin din surse regenerabile, este de aşteptat să crească de la 2,5 la 10% din producţia totală de energie electrică. Acest lucru ar trebui să ajute şi la efortul de lucru pentru ţara lui antreprenori chinezi, şi cooperarea cu China, companiile străine, precum şi investiţii publice. Şi în timp ce industria se descurcă China cu misiunii sale. Numai anul trecut statul a investit 48 miliarde de yuani (aproximativ 7 miliarde dolari) în economisirea tehnologiilor energetice, de energie alternativă şi ecologizare a ţării. Cu această creştere a sectorului energetic vor probabil până în 2010 aproximativ 200 miliarde euro (555 miliarde şi până în 2020).

De fapt, China unde sa te duci. După terminarea planului, Deng Xiaoping şi de a deveni o lume fabrica ", el, împreună cu SUA, si a fost lume, top de consum de hidrocarburi, pe care el, spre deosebire de vecinii săi, nu atât de mult. În acelaşi timp, încercarea de a stimula creşterea industrială în ultimele două decenii, China nu a acordat o mare atenţie problemelor de mediu. Ecologie costurile doar banii, şi au această ţară a avut-o vreodata. Ca urmare a creşterii fără precedent a economiei chineze şi este însoţită de un nivel fără precedent de poluare a mediului cauzate de construirea necontrolată a combinatelor chimice şi, desigur, munca pe bază de cărbune centrale electrice vechi.

Doar aceste centrale electrice, China şi a decis să facă, în primul rând. Scrie Technology Review, China va depăşi Statele Unite în utilizarea de tehnologii "curate" cărbunelui pentru generarea de căldură. În ultimii ani, inclusiv cu sprijinul companiilor străine, China a reuşit să dezvolte noi tehnologii curate. De exemplu, BP, împreună cu Academia Chineza de Stiinte fondata in Shanghai, Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare a acestor tehnologii. Până în 2010, China ar trebui să fie construite 29 plante, care va fi de prelucrare a cărbunelui în gaz sintetic (un amestec de gaz monoxid de carbon şi hidrogen). sinteza gaze de ardere este de aproximativ punct de vedere al consecinţelor sale ardere a gazelor naturale şi mult mai ecologice decat arderea cărbunelui convenţional, aşa cum se previne emisiile de sulf şi compuşi nocivi de mercur, precum şi facilitarea adoptării de tehnologii de captare a carbonului.

În plus faţă de tehnologia "cărbunelui curat", China acordă o atenţie şi la alte forme de energie alternativa. În 2007, fabricile din China a produs capacitatea de producţie solare de 1088 MW, ceea ce a permis Chinei să preia Europa si Japonia combinate, pentru producerea de celule solare. Cu toate acestea, în energie solară China prevede doar aproximativ 100 de MW, bateriile rămase pentru export. Planurile - pentru a aduce totalul "solare" putere de până la 0,5 GW. lucruri mai bune cu energie electrică de la generatoare eoliene. În 2006, acestea produc aproximativ 2,6 gigawati de energie electrică. Planului la sfârşitul perioadei de cinci ani - 8 GW.

China Energie - bucăţică foarte gustoase pentru companiile străine şi, în ciuda crizei, un obiect excelent pentru investiţii, în special americane. Semnat în decembrie 2008, U. S. secretarul Trezoreriei, Henry Paulson si Vice President Wang Qishan acord în cadrul Dialogului economic strategic între SUA şi China au înregistrat doar un interes deosebit pentru companiile americane pentru industria de economia chineză. General Electric intenţionează să investească în "verde" alergetiku Chinei 15 miliarde dolari in urmatorii doi ani, si Caterpillar, care produce de construcţie nu numai, ci şi echipamente de putere, are planuri de a primi, în 2008, 2 miliarde de dolari în contul de profit din proiecte de energie şi să o dublaţi de profit până în 2010.

China încearcă să ţină pasul cu SUA şi Japonia şi alte zone direct legate de mediu - producătoare de autoturisme ecologice. Pentru China, este deosebit de convenabil, deoarece rezultatul împărţirii predominante pe piaţa mondială a forţei de muncă este în Asia de Sud-Est (şi China, în special) este dezvoltat cea mai bună producţie de baterii electrice. În plus, succesul de producători chinezi de baterii, a determinat chiar U. S. Departamentul de Energie la acordul cu Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei din China privind cooperarea în dezvoltarea tehnologiei bateriilor pentru industria de automobile, care a provocat indignare în rândul producătorilor americani au apelat la administrarea de U. S. preşedintelui, cerându-le să sprijine construirea de centrale similare Statele Unite ale Americii.

Încercarea de a nu pierde şansa de a intra pe piaţa atât de promiţătoare, compania chineză BYD, producător de baterii pentru laptop-uri, a anunţat astăzi lansarea unui DM electrice hibride F3. C 2011 masina va fi vândut şi pe pieţele europene şi americane. Modelul F3 DM este capabil de a percepe o unitate baterie aproximativ 100 km şi o viteză maximă de 160 km / h. După ce bateria sta, şoferul poate continua pe motorul pe benzina convenţionale. Baterii, în contrast cu modele de la alţi producători, nu necesită echipament special pentru taxa: ele pot fi reîncărcate la domiciliu. Pe de-o încărca bateria durează aproximativ şapte ore. BYD intenţionează să vândă în 2009 10 mii de maşini la un preţ de 22 mii de dolari. Modelul va fi prezentat în ianuarie 2009 la o expoziţie în Detroit. Comunicat de presă al companiei cu mândrie constată că BYD a fost în măsură să preia de automobile din lume, care sunt de planificare pentru a elibera o piaţă de masă pentru vehicule electrice hibride pot fi încărcate la domiciliu mai târziu (Toyota - în 2009, General Motors - în 2010, şi Nissan - în 2012 -m).

În producţia din China "hibrid" nu a fost lipsită de capital american: miza în septembrie 2008, aproximativ 10% în BYD cumparat MidAmerican Energy Holdings Company, o filială a Berkshire Hathaway Inc, o companie de investiţii a celebrului miliardar american Warren Buffett. Aparent, americanii par a fi cu adevărat preocupat de întreaga gamă de tehnologii alternative de energie, şi a găsit parteneri pentru acest user-friendly. Care, aşa cum este, de obicei obţinute din China, acestea ar putea avea beneficii considerabile din aceasta pentru mine. Vladimir Kharitonov
chaskor.ru

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 16 ianuarie 2009 15:01
Vizualizări: 3710

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
293
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
297
Într-o școală din Moscova, un băiat nu a mai venit la cursuri. O săptămână a lipsit, două... Lev nu avea telefon, iar co...
100
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
246