Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/webhttp://img213.imageshack.us/img213/8969/1pf1.png): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Istoria de sărbătorirea Anului Novgorod.
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Istoria de sărbătorirea Anului Novgorod.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cum se face personalizat pentru a sărbători Anul Nou?

Anul Nou a intrat vreodată viaţa noastră de zi cu zi, devenind o sărbătoare tradiţională pentru toţi oamenii de pe pământ. Între timp, totul a început. Istoria acestui concediu are cel puţin 25 de secole. Tradiţie ca primul născut în Mesopotamia (Mesopotamia). Aici, precum şi în valea inferioară a Nilului de la sfârşitul mileniului IV î.Hr. civilizaţia sa născut primul. S-au sarbatorit centrele sale din Sumer, Babilon, Asiria, patrimoniu cultural celebru şi cea mai mare invenţie a omenirii, care încă nu încetează să ne surprindă şi încântă.

A fost aici, în funcţie de oameni de ştiinţă, prima dată (în mileniul al treilea) s-au sărbătorit Anul Nou.


Toate lucrările agricole au început la sfârşitul lunii martie, după ce apa intră în Tigru şi Eufrat. În termen de 12 zile de parade, carnavaluri, mascat, şi a fost marcat de eveniment - atac victoriile lumina timp zeul Marduk asupra forţelor de distrugere şi moarte. Acesta a fost interzis să lucreze în acest moment, pentru a pedepsi, pentru a administra instanţele de judecată. Cuneiform scris pe tablete de lut o mi-a spus că aceste au fost zile de libertate neînfrânat, atunci când ordinul de întreaga lume a fost plasat cu susul în jos. Rab transformat într-un gentleman.

Cuvântul de carnaval, de altfel, este tradus din babilonian înseamnă o navă de mare şi acest lucru este, probabil, nu accidentală, deoarece multe ritualuri de Anul Nou de vacanţă a fost asociat cu un înot imaginar zeu Marduk pe Eufrat. O zi, misterul reprezentând bătălia de la Marduk împotriva zeita Tiamat haos monstru (care seamănă cu un dragon, sarpe, soparla).

Oamenii de ştiinţă au dovedit că evreii au fost în captivitate babiloniană (în timpul domniei lui Nabucodonosor) împrumutate povestea şi puneţi-l în Biblie.

În acest mit, originile tradiţiei creştine din Georgia, premiat Dragon (Faci ceva de genul asta simbolism? Ei bine, desigur, George pe braţe de Moscova).

De la tradiţia evreiască a sărbători Anul Nou, le împrumutate, după cum ştiţi, babilonienii, grecii sa dus la, şi prin ei - pentru a popoarelor din Europa de Vest.


Cum, pentru a sărbători Anul Nou pe vremuri?

Unii oameni de plumb până la data-solare calendarul lunar şi la începutul anului pentru care conturile de toamnă, în cazul în care perioada de iarnă.

Dar, în principal festivităţile de Anul Nou de la oameni vechi a coincis cu începutul renaşterea naturii şi limitată, de obicei prin martie.

Martie vechii romani considera prima lună, pentru că este timpul să înceapă să lucreze pe teren. Un an a constat în zece luni, apoi numărul de luni a crescut cu doi. În 46 î.Hr.. Oe. Împăratul roman Iulius Cezar a amânat începutul anului la 1 ianuarie. Chemat numele lui calendarul iulian răspândit în întreaga Europă.

Romani de pe acest sacrificii zi şi Janus a început cu un eveniment major, de numărare în prima zi a anului zi favorabile.

După cum ştiţi deja, nu este intotdeauna sărbătorit Anul Nou pe 1 ianuarie.

În Franţa, primul (la 755), privite de la 25.12, apoi de la 1 martie, în secolul al doisprezecelea - de la data de Paşte, iar din anul 1564 prin decret al lui Carol IX, de la 1 ianuarie.

În Germania, acelaşi lucru sa întâmplat în jumătate a secolului al XVI-lea şi în Anglia din secolul al XVIII-lea.


Şi ce a fost cazul cu noi, în Rusia?

În Rusia, de la introducerea creştinismului, care îndeplinesc vamal de strămoşii lor, doar începutul pentru a cronologiei sau martie, sau, mai rar, din ziua sfântă de Paşti. În 1492 Grand Printul Ivan al III-a confirmat în cele din urmă decizia a catedralei de la Moscova să fie considerată începutul atât ecleziastice şi civile ani, prima din septembrie, când a fost obligată să plătească un tribut, taxe, diverse renunţ-chirii, etc Pentru a da o mai mare solemnitate la această zi, în faţa regelui însuşi a fost de la Kremlin, unde toată lumea, indiferent dacă sunt sau popor nobil lord, aş putea veni la el şi uite direct în adevărul său şi al harului (apropoCeva similar sa petrecut şi în Bizanţ, în timpul lui Constantin cel Mare).

Ultima Anul Nou în Rusia a fost sărbătorită cu fast regal, 1 septembrie 1698.
Imbracata fiecare mere, rege, un apel pentru fiecare frate, An Nou Fericit, cu o fericire nouă.
Fiecare har ceasca de ţarul Petru cel Mare a fost însoţită de o lovitură de la 25 tunuri.

Istoria Anul Nou

Cât de vechi este Moş Crăciun?

Imaginaţi-vă că strămoşii lui Moş Crăciun, în unele ţări consideră locale pitici. În alte jongleri ─ itinerant medievale, care a cântat colinde de Crăciun, jucării sau rătăcitor comercianti. Se crede că printre rudele de Moş Crăciun au fost pe spiritul de Est-rece Treskunov, el de asemenea, Studenets Crăciun. Imagine a lui Mos Craciun a fost format-a lungul secolelor, si fiecare popor face ceva sa poveste a lor.

Dar printre strămoşii cel Bătrân a fost, este şi el este real. În secolul IV, a trăit în oraşul turc din lume, Arhiepiscop Nicolae. Conform legendei, a fost un om foarte fel. Deci, o dată el a salvat cele trei fiice ale familiilor sărace, a aruncat pe fereastră de legături casa lor de aur. După moartea lui Nicolae a declarat un sfânt. În secolul al XI-biserică, unde a fost îngropat, jefuit pirati italiene. Au furat rămâne de sfânt şi dus la casa lui.

Biserica parohială "Sf. Nicolae au fost scandalizate. scandal internaţional a explodat. Această poveste se face zgomot atât de mult că Nicolae a devenit obiect de veneraţie şi închinare a creştinilor din întreaga lume.

În Evul Mediu personalizat ferm stabilit în Ziua Sf. Nicolae, 19 decembrie, pentru a oferi cadouri pentru copii, pentru că aşa a făcut sfânt. După introducerea unui nou calendar sfânt a început să vină la copii de la Crăciun, şi apoi în Anul Nou.

Costum de Moş Crăciun, de asemenea, nu apare imediat. În primul rând el a fost portretizat în mantie. Până la începutul secolului al XIX-olandez a atras fumător lui ţeavă subţire, curăţate pricepere, cosuri de fum, prin care el a spalat cadouri pentru copii. La sfârşitul acestui secol a fost îmbrăcat într-o haină roşie bordurate cu blana. În 1860, artistul american Thomas Cavaler împodobită cu barba Mos Craciun, si in curand Tenniel englez a creat o imagine de om gras omenos.

Cu un Moş Crăciun suntem cu toţii foarte familiar.

Când Rusia a început să sărbătorească Anul Nou la 1 ianuarie?

In 1700, ţarul Petru cel Mare a emis un decret - pentru a celebra, nu Anul Nou cu crearea lumii, şi naşterea lui Hristos, referindu-se la naţiunilor europene. Acesta a fost interzis, pentru a sărbători 1 septembrie şi 15 decembrie 1699 bătăi de tobe a marcat oameni în Piaţa Roşie (de la gura de notarul regelui), care ca un semn de începuturi bune şi începutul unui nou secol după mulţumire şi cântând rugăciune în biserica a fost comandat de un mare călător în stradă şi nobilii de la poarta provoca un decor de copac şi ramuri de pin, molid şi ienupăr. Dar oamenii de post (adică săraci), în timp ce pe copac sau o sucursală asupra ofertei poarta. Şi aşa este copt pentru numărul de data de 1 1700 în acest an, si decoratiuni pentru a fi invariante (de exemplu, ianuarie) şi al 7-lea din acelaşi an. În data de 1 zi, un semn de bucurie, fiecare parte, un An Nou Fericit, şi a forţei de aceste lucruri, atunci când distractiv Piaţa Roşie de foc va începe, şi fotografiere va fi.

Decret recomandat de toate posibilităţile în curţi lor dintr-un tun de dimensiuni mici sau arme mici cauza triplu de fotografiere şi a tras mai multe rachete. De la 1 ianuarie 7, noaptea luminile din lemn lumina, sau lemn de foc, sau paie.

Primul gol rachetă ţarului Petru I. Zvîrcolea în foc aer şarpe, el a marcat de oameni a Anului Nou Lunar, şi după care a început celebrarea şi în întreaga Occident. "

Ca un semn de vacanţă populare concediat de la arme, iar seara, în cer întuneric fulgeră lumini colorate decât oricând înainte de foc de artificii. Violent iluminare. Oamenii s-au distrat, au cantat, au dansat, şi a felicitat reciproc şi a dat de Anul NouArch. Petru I privit vreodata ca acest concediu am avut nici un rău şi nu mai sărace decât în alte ţări europene.

El a fost un om puternic şi a căzut într-o deviere a permite tuturor inconveniente calendaristic.

Până la începutul domniei lui Petru cel Mare în Rusia a fost anul 7207 (de la crearea lumii), şi în Europa, 1699 (de la Crăciun). Rusia a început să stabilească relaţii cu Europa şi această diferenţă în timp este împiedicată. Dar acest lucru a fost de peste. Este de la 1 ianuarie, Anul Nou populare de divertisment 1700 şi distracţie primit recunoaşterea lor şi celebrarea Anului Nou a devenit un laic (ecleziastice) de caractere.

Din acel moment si pentru totdeauna, această sărbătoare a fost consacrat în calendarul rusesc. Şi aşa sa ajuns la Eva noastre de Anul Nou, cu ornamente de Crăciun, lumini, focuri (care Petru a ordonat să organizeze noapte de la 1 la 1.07, cu aprindere butoaie de răşină), scartaind de zăpadă în rele rece, copilăresc de iarna: sanii trase, schiuri, patine, Broads zăpadă, Moş Crăciun, cadouri ...

Trebuie să spun că noi personalizate de Craciun al slavilor asezat destul de repede, pentru că mai devreme în acel moment nu a existat un alt Yule de vacanţă. Şi multe dintre vechile rituri de carnavaluri homosexualilor, clovni trucuri, plimbari cu sania trasa de cai, divinaţie miezul nopţii şi dansează în jurul bradului de Craciun este bine amestecat în ritualul de Anul Nou.

Şi chiar dacă a fost de îngheţare în acest moment, dar nu speriat de oameni rece. După cum ştiţi, au ars focuri pe străzi, a cântat în jurul lor dans, solicitând soare (care timp de secole închinat) legat de cald zăpadă şi îngheţ la sol.


Istoria Anul Nou La sărbătoare de Crăciun

Dacă doriţi, pentru a sărbători de Crăciun din nou a revenit - Lasă-l în casa lui, în familia lor. Începeţi cu faptul că spuneţi copiilor despre originea vacanţă şi cum să-l respecte, în Rusia înainte. Dobânda va fi o ceremonie pentru copii Ajunul Crăciunului cu luminarea aprinsă în fereastră, şi incredibil de simplă şi foarte gustoase alimente. Tabelul poate fi decorat cu compoziţii originale de la sucursalele şi lumânări.

La masa de după o masă, puteţi avea o citire cu voce tare, care este, de asemenea, foarte atasat de copii. Pentru a face acest lucru bine pentru a ridica poveşti şi basme, care sunt numite în literatură - de Crăciun, de Crăciun.

Dacă este acceptat în noul an să vă doresc tuturor prietenilor noştri, apoi cu privire la vizitele de Craciun au fost efectuate doar la rudele apropiate şi prieteni. Şi acest lucru din nou vorbeşte despre natura familie de vacanţă. bună-cuviinţă sfârşitul secolului al XIX-lea. nu este permis, pentru a evita aceste vizite, pentru că sa crezut că "a menţine relaţii bune", acestea sunt doar necesare. Şi, de fapt, nici carte poştală cele mai frumoase trimis de la post în sine Moş Crăciun nu se substituie bucuria de a contactului personal, dacă aveţi întreaga familie este în această zi vin pentru a vedea rudele, cu care în cursul anului văzut rar.

La Crăciun, era obiceiul de a da bomboane sau unele piese utile. Şi nu uitaţi despre vizitele la familiile de rudele si prietenii dumneavoastra, acolo unde sunt copii mici. Acest lucru este de vacanţă. Nu uita de cadouri, care, ca şi în Anul Nou, copiii pot obţine de la pomul de Craciun frumos.

Si tu poti face o tradiţie în acea seară pentru a elimina copac. Primirea cadouri, încă o dată o admira, a spune la revedere cu recunoştinţă pentru plăcerea şi bucuria, şi să o invite în casă anul viitor.

Programul de Naşterea poate include o plimbare cu copiii în oraş iarna sau parc. Decora vizita de vacanţă la teatru sau un concert. Totul depinde de tradiţiile familiei, dorinţele şi pasiunile membrilor săi. Dar cel mai important, că acest lucru a fost doar o tradiţie, care a cunoscut din copilărie şi a copiilor, a simţit o căldură şi sens, ar dori în viitor să îşi continue deja în casele lor.

O imagine clasică a lui Mos Craciun

După cum este descris de către antropolog Svetlana clasic Zharnikovoy Moş Crăciun caracterizează prin următoarele caracteristici.

Barba şi părul- Gros, gri (argint). Aceste elemente aspect, dar lor "fiziologice" sens (cel Bătrân - gri) sunt încă un caracter simbolic imens denota putere, fericire, prosperitate şi bogăţie.

Cămaşă şi pantaloni - lenjerie de alb, decorate cu modele geometrice alb (un simbol de puritate).

haină de blană - un lung (glezna sau coapsei), doar de culoare roşie, brodate cu argint (opt stele, Andrei, cruci si alte decoratiuni traditionale), împodobite cu un puf de lebada. Sunt sigur că mulţi au avut sa ma uit la un magician cu părul cărunt în haina albastră sau verde. Dacă da, ştii - acest lucru nu este Moş Crăciun, şi unul dintre numeroasele sale "fraţi mai mici". În cazul în care parul este scurt (fluierul piciorului deschis) sau sa pronunţat butoane - înainte de a vă costum de Moş Crăciun, Pere Noel sau altcineva de la sora de peste mări Moş Crăciun. Dar înlocuirea puf de lebada pentru blana alba, deşi nu este de dorit, dar acceptabil.

Cap - roşu brodate cu argint si perle. Fringe (Hall), cu o lebada-pene (blana alba), cu o reducere triunghiulare efectuate de pe fata de coarne (stilizate). Forma coroanei - poluoval (PAC rotund formă este tradiţională pentru ţarii Rusiei, este suficient să amintim frizură de Ivan cel Groaznic).

Trei degete mănuşi sau mitene - alba, brodata cu argint - un simbol de puritate şi sfinţenie toate că el dă din mâinile sale. Cu trei degete - simbolul de apartenenţă la cel mai înalt principiu divin inca din neolitic.

Centura - alb cu ornamente de culoare roşie (simbol strămoşii şi descendenţii link-ul).

Încălţăminte - cizme, argintiu sau rosu, brodata cu cizme de argint cu degetele de la picioare răsturnate. Heel trunchiat, mici sau complet absente. La o zi geroasă, Moş Crăciun poarta alba, brodata cu pantofi de argint. Alb si argintiu - simboluri ale lunii, sfintenie, partea de nord, de apă şi de curăţenie. Este de pantofi poate distinge un adevarat Mos Craciun de la "false". Mai mult sau mai puţin un profesionist care a jucat Moş Crăciun nu merge la dispoziţia publicului în ghete sau cizme negre! În cel mai rău caz, el va încerca să găsească pantofi roşii de dans sau cizmele obişnuite negru (care nu este cu siguranţă de dorit).

Personal - cristal sau de argint, în cristal. Mâner răsucit, doar de argint-culoarea alb. Personal completeaza lunnitsa (imaginea stilizată a lunii) sau cap de taur (simbol al puterii, fertilităţii şi fericire). In zilele noastre este greu să găseşti un personal corespunzător aceste descrieri. designer Fantasy si maestru de proprietate aproape schimbat complet forma.

Maiden - un atribut unic la imaginea de Moş Crăciun. Nici unul dintre asistenţii săi sau omologii străini nu au un astfel de acompaniament frumos. Imaginea Snow Maiden - simbolul de apa inghetata. Aceasta este o fata (dar nu de sex feminin), îmbrăcat doar în haine albe. Nu se colorează în alte simboluri tradiţionale nu sunt permise. Ei coafură - opt-coroana, brodata cu argint si perle. Costum contemporane Maiden, de obicei, corespunde descrierii istorice. Încălcări ale culorile sunt extrem de rare şi este de obicei justificată de incapacitatea de a produce "dreapta" haine.

http://www.ded-moros.ru/history.htm
Miercuri, 24 decembrie 2008
Vizualizări: 2814

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
15
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
14
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
82
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
41