Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/articles/chern/pic01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Istoria o călătorie
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Istoria o călătorieAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Există de pe glob pentru a atrage multi turisti locuri - nu este de agrement, şi locul-catastrofă. Şi ei există de dragul de memorie, pentru că mintea are nevoie nu numai un mare si frumos, dar teribil, teribil. Amintiţi-vă să nu pentru a comite o greşeală de neiertat ...

26-04, ani la nivel mondial tragedia 1986: a explodat reactor nuclear, a centralei nucleare de la Cernobîl. Locuitorii de la Cernobîl, Pripyat (localitatea, în cazul în care, de fapt, a trăit însoţitorii CNE) şi aşezări din apropiere au fost evacuate imediat, dacă este posibil, îngropat de deşeuri radioactive. Spaţiul de 2500 km. pătrat. a declarat o zonă de excludere şi li sa refuzat intrarea. Dar a fost acum 20 de ani. Acum, în populaţia Cernobâl de aproximativ 3 mii de oameni. Pătrunde în zona de excludere poate, practic, toată lumea.

Această poveste începe cu faptul că un anumit grup de oameni a decis să se testa şi de a vizita unul dintre locurile cele mai exclusive de pe pământ - centrala nucleară de la Cernobâl. Sa dovedit că pentru a ajunge pe această putere foarte nu este atât de dificil, tu chiar tip într-un motor de căutare ", turneu la Cernobil" si rezervati un tur. tour-operatori ucraineni au dat seama că pe zona de la Cernobâl - un site profitabil, fluxul de turisti nu este în creştere zi de zi. Costul tur de la 60 la 520 dolari (de persoană). Pretul include insigne de înregistrare la zona de excludere. Fără o treci tu, nu va fi permisă nici de la Cernobâl, nici în Pripyat (staţie de constructori oraş), nici foarte dezastru. Călătorii trebuie să fie înregistrate în avans. Şi mai mult de tine mai mult, mai ieftin costul tur.

Au existat două, şi de a folosi serviciile de tour-operatori nu vrem. Prin urmare, a decis să rupă proprii.

Primul lucru care ne-a lovit, aşa cum este disponibilitatea de rute de autobuz în accidentul de la Cernobâl: 2 ori pe zi direct de la Kiev. Adevărat, aşteptaţi autobuzul nu avem timp, şi am mers la cel mai apropiat în oraşul zona de excludere - oraşul Ivankov. Ivankov şi a constatat că trece prin punctul de control "copil" în zona pot trece numai, care a făcut numai prin agentiile de turism. După ce a decis să meargă înainte, am sunat la dreapta la punctul de control, a explicat situaţia: noi - tinerii jurnalişti, facem eseu fotografie cu privire la situaţia din zona Cernobâl astăzi. Am fost, de asemenea, dat telefon operatorul de turism următoare. Rezultatul a fost un cerc vicios. Urcam prin sârmă ghimpată, am decis să nu meargă în pădure, de asemenea - doar în pădure poate fi "hvatanut" cel mai mare doză de radiaţii, şi chiar lupi şi câini sălbatici poate îndeplini.

"Dead City" Poleski
Cernobîl

Dar tocmai acest punct mort pentru noi şi a început cea mai interesanta. Aproximativ Cernobâl, nu există o zonă de excludere, ci doua. Împreună, ei formează un 30-tikilometrovuyu teritoriul închise. Dar dacă primul - este o zona de explozie directe, orase fantoma de la Cernobîl şi Pripyat, îngropate sub pământ a satului, apoi a doua - ca să spunem aşa, un al doilea tur de ţintă. Pe puţini oameni o cunosc. Dar nu este ea. Pe teritoriul său, se pare, totusi, ca primul: PPC, oraş părăsit, Auto-colonisti ... Dar nu chiar.

Şi dacă de la Cernobâl în autobuze şi microbuze de la Kiev Ivankov, iar drumul a fost bine pavat, drumul spre zona de excludere a doua este slabă. Şi du-te acolo şi ne-am dus: au luat un taxi şi a condus la cea mai apropiata "oras mort" Poleski. Înainte de explozie la Cernobîl din 1986, au fost comune Poleski centru regional. În ziua de explozie a adus aici toţi locuitorii din Pripyat - cel mai apropiat la soluţionarea reactorului. Şi oraşul cu 12 de mii de populaţie a fost adăpostirea 30000 pripyatchan. În aceeaşi zi, au tăiat toate legăturile (de exemplu, se ivi de pe cablul de telefon) care conectează oraşul cu lumea. Ea nu include. Nici o veste de la Pripyat şi au fost raportate la Cernobâl, oamenii sunt foarteşi să inventeze o nuvele şi înfricoşătoare, şi le sperie. Pentru o săptămână au fost drumurile închise în oraş. Nimeni nu ar putea intra şi nici nu plec. Orice mesaj către lume a fost imposibil. După ceva timp, a avut pripyatchan, şi rezidenţii au lăsat să trăiască viaţa lor. Aceasta a fost mult timp declarat dezastru, a luat toţi locuitorii din zona prima de alienare, a fost împrejmuită cu sârmă ghimpată, iar oraşul, situată la câţiva kilometri de la Cernobâl par sa uite. Şi dacă explozia a avut loc în anul 1986-lea, evacuarea în masă a rezidenţilor Polesok a început doar în 1992. Puterea poate fi înţeleasă: până la acea dată a avut o problemă şi mai important, şi nu a determina imediat în cazul în care să se stabilească nivelul întregului oraş. Dar aceste gânduri acelaşi durat mai mult de 6 ani! Dar a lua away de persoane a avut o singură dată - cea mai mare doza de radiatii poate fi doar prima dată după explozie.

Poleski sunt aproape Ivankovo, deoarece şoferii de taxi sunt fericiţi să ne accepte acolo dovezti. Am condus. La punctul de control, stiind cine suntem, nu vreau sa pierd. Ea nu pare să fi cum ar fi: poliţistul de frontieră a precizat că "la el acasă şapte magazine, totul este hochut ...". Deci, pentru 50 grivna am primit o pasă de o jumătate de oră, după expirarea termenului de ne-ar trimite o patrulă, şi, probabil, arestat. Astfel suntem, speriat, a avut o experienţă oferă o mită, a intrat în zona a doua alienare.

După câţiva metri de echitatie de la bariera, şi am fost uimiţi - atât de natura a transformat acest sat a fost o dată elementul. Drumul aproape imediat a devenit imposibil: o foarte înguste, cu o pauza prin copaci asfalt. În general, după dezastru sălbatice luat o dată luat de la locul ei. Pe acoperişurile de iarbă, abandonat Hruşciov nărui sub atacul puternic de arbori, arbuşti, nu trece pe rutele o dată populare. Pădure a fost mult timp confundat cu resturi de activitate umană. Este de origine pentru multe păsări şi veveriţele, care sunt absolut nu se teme de oameni. Se zvoneşte că au părăsit străzile pe timp de noapte de mers pe jos lupi. O astfel de invazie naturale şi fericit şi speriat. Pe de o parte, ar trebui să se bucure numai triumf al naturii, cu multe secole oprimate persoană. Pe de altă parte, el devine teribil de tipul de toate aceste case abandonate distruse. Involuntar începe să se gândească la misiuni umane pe Pământ, îmi amintesc de poveşti fantastice despre sfârşitul lumii. Şi absurditate atât de evidentă aici tuturor formelor de viaţă umană, toate marile civilizaţii. Aici, pe platoul de margine, în zona de excludere. Înstrăinarea de la oameni, dar cu siguranţă nu de la viaţă.

Dar să mergem mai departe şi încă se vedea primii oameni. Este aici de lucru pe o rotaţie pompieri şi personal de sprijin. 15 zile în Poleskah, 15 - la Kiev. pericol de incendiu, spun ei, nu se intampla des. Este interesant faptul că aici, în zona, trăieşte şi băieţelul zîmbind. Constant. Bunicii gati pentru pompieri. Ascensiunea în numerele "(camere de spital, adaptate pentru şederea de lungă), vom vorbi cu pompierii. De ce nu lucrează într-o zonă periculoasă? Răspunsul este evident: nu sunt plătiţi de 3 ori mai mult decât de unităţi convenţionale. Şi într-un incendiu de multe ori în 100 (cu cuvintele însele ca de foc), din cauza incendiilor doar nivelul de radiaţii creşte la ori. Un radiaţii - au, desigur, este renumit un contor Geiger, dar este folosit rar. Aici, în oraş "zonă curată, nivelul radiaţiilor pe străzile mai puţin de Kreshchatik la Kiev. Deşi, puteţi întâlni la faţa locului şi radiaţii, destul de mici, cu o valoare contabilă medie, dar de 200 de ori norma admisă. Şi nu dozimetrice nu ajuta aici. Aceste pete sunt foarte mici şi pot întâlni oriunde. Deci, chiar mai speriat, însoţită de pompieri curajos, vysmotrevshih în noi turnee curiozitate, am mers la un rezident permanent al Polesok.

Rămas

Aici trebuie să spun că banii lor poliţiştilor încă lucrat. În această locaţie câteva minute a fost o foaie cu "NErepisyu "toţi locuitorii oraşului, inclusiv adresele lor. Toţi aceşti oameni un pic mai mult de 10. Ele se numesc auto-colonişti. Dar în acest caz, nu este aşa. Auto-colonisti - cei care sunt fără autorizaţie corespunzătoare ocupa personal un anumit teritoriu. Sa întâmplat în zona de primul. Unii locuitori au întors acasă, unii au luat doar casa pustie. Dar rezidenţii curenţi Polesok acolo doar pentru a rămâne. Evacuarea a început cu întârziere, unii oameni chiar nu doresc să părăsească casele lor şi să se stabilească la o locaţie în care nu trebuie divulgate nou.

Pompierii nu sunt sfătuiţi să se aplice tuturor locuitorii din localitate, unele dintre ele nu le place vizitatori şi poate, cumva, după altul şi greble pentru a rula. De fapt, am fost norocos cu tovarăşi, pentru că aşa cum sa dovedit foarte greu de găsit în această junglă doriţi casa cu amanta lui.

Baba Yusia, natură şi bunica sociabil, surprinşi şi încântaţi la sosirea noastră. Este de multe ori nu are sa vorbesc cu nimeni. Şi nu există atât de multă atenţie! Ea locuieşte în Poleskah din 1949 an. Aici, sa căsătorit şi a avut copii care, chiar înainte de dezastru a lăsat oraşul său natal. Când oamenii au început să evacueze în mod activ alte domenii, soţul ei a fost grav bolnav. Mutare în altă parte, reaşezarea pentru el a fost aproape imposibil. Pentru că ai fost. Sotul meu a murit acum 3 ani, ea are dificultăţi săpa un câmp imens de cartofi pentru acasă, dar încă plin de viaţă şi optimism. Casa ei este curat şi mereu gata să răspundă clienţilor. Totul in casa respira calm şi măsurat. Numai pisici precaut sa ne uitam din spatele sobei. Noi vorbim despre pompieri cu explozie, despre radiatii, despre cât de greu să trăiască fără energie electrică, care de mai mulţi ani, cum să nu fi de acord (acţiune urmă să evacuări), şi femeia Yusia ceas în valoare. Toate acestea vorbesc cu ei străin. Viaţa ei a fost întotdeauna curgea în drumul său, şi impactul avut asupra această viaţă nu este afectată. Cartofi gust nu este schimbat, un cap suplimentare sau pisici, câini şi nici nu sunt crescute. Dar asta e un pic cam greu, fără energie electrică. Dar există o soba si lanterna. Pensionează aduce. Pentru produsele alimentare merge pe drum - vine o maşină de pâine. Şi, puteţi mânca în sala de mese la postul de foc. Pentru o explozie buna femeie Yusia nu avea nimic catastrofic, acesta poate fi uşor adaptate la noile condiţii de viaţă.

Biserică

Cernobîl Am scris deja despre faptul că în "oraşul" nu există practic niciun clădiri întregi. Excepţii sunt case si o biserica. Este surprinzător pentru a vedea în această junglă conservate ordonată biserică mică, cu o pistă de lider nezarosshey acesta. Biserica a fost construită în 1987, după accident. În oraş, ar fi destul de discret, construirea de PAL, cu o cupolă ceapa mica. Dar istoria nu cunoaşte starea de spirit conjunctiv, acum biserica este locul cel mai vizitate din Poleskah. Jerry-a construit, simplu, neotaplevaemaya, dar nu există în această biserică spiritul lui. Este un templu de victime ale dezastrului, absorbit în sine toate groază şi durere de pierdere. La început, biserica îşi avea propriul Maestru, apoi parohia primit permisiunea de a efectua churchwarden serviciu. Când a murit, la stânga tropare si rugaciuni, scrise pe foi de carton, uriaşe, ca dacă este destinat pentru persoanele cu vedere foarte proastă, scrisori. Dar chiar şi fără un maestru, casa goală este întotdeauna curat si ordonat, nimeni nu a venit aici să fure proprietatea bisericii deja sărace. Şi încă într-un fel oveet nepământeană calm te în aceste ziduri.

Cimitir

Un alt loc popular, deoarece nu sunet blasfemator, - cimitir. Aceste vizitatori veniţi din toată Ucraina. Există încă loc de îngropare a celor care au trăit şi a lucrat acolo. Răspuns la întrebarea: "De ce aici?" - Un extrem de pragmatică - "Este mai ieftin" O mulţime de morminte proaspete pot fi văzute în acest cimitir!.

În timpul plimbare, să vorbesc cu escorta pana la ela chat la prietena sa (de comunicaţii mobile pe aici pe undeva capturat):
- Şi locul dumneavoastră susţine fata de munca ta?
- Nu, desigur, vrea să fie transferate, dar sunt plătit mai mult.
Din nou, aspectul financiar!

"Oamenii mor pentru metal"

Cernobîl De altfel, în timpul nostru "turism" nu ne-am vedea obiecte metalice, cu excepţia, poate, cu sârmă ghimpată. Totul este posibil a fost luat, "îngropat" - îngropate în pământ, ca metalul cel mai activ absoarbe radiatiile. Restul este aceeaşi pentru vânători târât de metal. Aceasta este una dintre cele mai periculoase, dar profitabile moduri de a face bani: colecta abandonate şi vândute în topire undeva la Kiev. Aici sunt câteva zile în urmă, a spus şoferul nostru, a fost prins de două camioane. Şi câţi din aceeaşi tocmai a trecut? Întreaga compoziţie? Noţiuni de bază speriat de aceste cuvinte. Puteţi începe să recupereze în memorie: unde vrei sa cumperi foarfece, ace, cuţite, şi cineva care le produc.

Cunoştinţă cu oraşul, abia pierdute în jumătate de oră regulament, vom pleca. "Good" poliţist de frontieră a dorit sa ne noroc, suntem rapid revenirea la Ivankov, la oameni, la civilizaţie, la energie electrică şi de metal curat.

Nu veţi găsi Poleski pe harta din Ucraina. Acest timp la centrul raional sters de pe fata pamantului. Care va trăi viaţa ultima rezidenţilor săi, arbuşti prelungită impracticabile rutier trecut - şi Poleski nimeni nu va aminti. A fost un oraş mic, cu istoria sa, propria viaţă, un simplu şi mici.

Şi la graniţa cu zona de berze albe construit cuiburile lor.

Elena Velikanova http://geo.ru/
Luni, 18 august 2008
Vizualizări: 2900

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
49
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
217
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
44
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
137