ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La poalele Everestului continua să colecteze gunoiul.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Avem deja scris entuziast despre alpinist japonez care a întreprins sarcină dificilă: să cureţe "Top of the World Everest de resturile kolichestav gigant.

"Înainte de ascensiunea de Everest, l-am văzut la televizor şi sa gândit că, în realitate, totul este frumos peste tot. Dar cand am ajuns sus, am vazut mormane de gunoi", - plâns alpinist japonez, care începând cu anul 2000, de la Everest aproximativ 9 de tone de gunoi.

Această problemă, iar altele sunt interesate, potrivit RIA Novosti .

Angajaţii din companiile aeriene din Nepal curăţată de resturile de lângă satul Lukla (Lukla), care este punctul de tranzit principală, care duce la tabara de alpinism pe cel mai înalt punct de pe pământ Muntele Everest, s-au adunat cu 17 de tone de sticle de bere goale şi cutii de conserve, a declarat, vineri, Reuters a raportat cu referire la reprezentanţi ai companiei aeriene.

Everest Mii de alpinisti din toata lumea vin în fiecare an în Humbhu nepaleze districtuale (Khumbhu), in care turistii o vedere panoramica de pe Muntele Everest, în timp ce lasand in urma tone de moloz. În ultimii ani, şi nepaleză alpinişti străini au colectat o cantitate mare, inclusiv de oxigen sticle goale, ambalaje de plastic, cutii şi sticle de stânga de pe pante de Everest. Dar mai ales plină de moloz, au fost drumetii trasee doar din satul Lukla, conducând la tabăra principală de alpinişti pe Everest.

Vineri, compania aeriană privată Yeti nepaleze a finalizat o scară de trei luni de campanie de mare pentru a colecta moloz, acumulate pe o lungă perioadă de timp în imediata apropiere a satului. Potrivit companiei aeriene, sticlele vor fi transportate la fabricile de bere pentru reutilizare.

Autorităţile locale speră că această campanie va atrage atenţia turiştilor şi localnicilor cu privire la situaţia mediului în regiune, crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea şi menţinerea echilibrului ecologic în Himalaya.

Vineri, 14 martie 2008
Vizualizări: 3359

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
143
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
145
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
357
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
169