ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La Seul va apărea «Arhipelago — 21″ de lux (+Foto)
 

 

Pe malul rîului Hangan, într-o zonă verde vastă, va fi ridicat un cartier nou cu construcţii diverse: clădiri şi complexe realizate în stilul deconstructivist vor reaminti insulele împrăştiate haotic şi legate una de cealaltă. De aici şi numele acestui proiect ambiţios în valoare de 20 de miliarde de dolari - "Arhipelago- 21" (secolul XXI, desigur).

 

La Seul va apărea  

 

După războiul de trei ani cu Coreea de Nord, care s-a încheiat în 1953, republica Coreea de Sud, fiind săracă în acei ani, a fost restabilită, cum se spune "în grabă", fără nici o aluzie la distincţii arhitecturale. De atunci, multă apă s-a curs, şi capitala s-a schimbat. În cele din urmă, a sosit timpul pentru construcţie ecologică.

 

La Seul va apărea  

 

La concursul internaţional de creare a unui nou cartier în Seul - Dreamhub (Centrul de vis)a cîştigat proiectul creat la studioul din New York, sub conducerea lui Daniel Libeskind, fondatorul unei noi direcţii în arhitectură. Aceste schiţe au părut autorităţilor oraşului mai interesante, decît ideile celorlalţi concurenţi celebri - Asympote şi Skidmore Owings & Merrill, Foster & Partners.

 

 La Seul va apărea

 

Designul, prezentat de cîştigător, include construcţia pe 315 de hectare de pămînt a unei serii de clădiri înalte, care vor îndeplini funcţii diferite: case rezidenţiale de lux, birouri, centre comerciale, diverse instituţii educaţionale şi culturale. Arhitectul, în mod intenţionat, a grupat clădirile într-un arc, în care înălţimea creşte de la margini spre centru.

 

La Seul va apărea  

 

Daniel comentează: "În opinia mea, în secolul XXI spaţiul de locuit ar trebui să se îndepărteze de canoanele arhitecturale ale liniei drepte şi de modernismul pătrat al secolului trecut. Vreau să-l văd sigur, dar în acelaşi timp, divers şi dispus pentru schimbări. Fiecare teren şi fiecare element al complexului «Arhipelago 21" va fi diferit de cele vecine. Fiecare bloc şi planul general sunt concepute pentru a reflecta complexitatea arhitecturală şi culturală a centrul oraşului Seul". Dezvoltatorii au tratat cu aceeaşi atenţie şi sistemul confortabil de transport public de viteză.

 

 La Seul va apărea

 

O parte a proiectului „Arhipelago 21” va fi şi planul "Nor" - doi zgîrie-nori de o înălţime de 260 şi 300 de metri, conectaţi la mijloc cu clustere. De la clădirile înalte mai vechi din Seoul ,noul proiect va fi diferit nu numai prin utilizarea tehnologiilor "verzi", dar, de asemenea, printr-o abordare specială a organizării spaţiului de locuit.

 

La Seul va apărea  

 

Clusterul de nor va fi amplasat deasupra town house, începînd cu etajul 27. Aceste încăperi sunt destinate pentru organizarea centrului de conferinţe, atriumului, studioului de fitness, centrului de sănătate, restaurantelor şi cafenelelor.

 

La Seul va apărea  

 

Acoperişuri-terase la elemente de "nor" vor deveni întruchiparea grădinilor suspendate, piscinelor, zonelor de recreare, de sport şi de yoga. De aici se va admira splendoarea peisajului întins mai jos. Şi pentru a ajunge la acest Eden urban, sunt prevăzute lifturi speciale.

 

La Seul va apărea  

 

În apartamente rezidenţiale de lux variind de la 80 la 260 de metri pătraţi (mai jos de nori şi în pent-case) arhitectul planifică să utilizeze materiale ecologice. Este prevăzut , de asemenea, iluminatul natural, sistemul de ventilaţie eficient şi parcări în soclul clădirii. Un zgarie-nori dublu de "cluster", cu siguranţă, va arăta spectaculos atît ziua, cît şi noaptea, iluminat de lumini colorate.

 

La Seul va apărea  

 

Lucrările de construcţie întru ridicarea unui cartier nou "Arhipelago 21" au început deja, cu sprijinul Biroului de Arhitectura Peisajului „Martha Schwartz”, companiei olandeze "MVRDV», precum şi inginerilor de la compania „Arup”, care este cunoscută pentru simpatia sa pentru utilizarea raţională a resurselor planetei.

 

La Seul va apărea  

 

 

Источник: facepla.net

 

Vineri, 16 decembrie 2011
Vizualizări: 3529

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
132
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
127
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
369
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
312