ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Laptele auriu: o băutură cu peste 100 de proprietăţi terapeutice

"Laptele auriu" este o băutură uşor de preparat, care are efecte remarcabile asupra corpului, dacă este consumată în mod constant.

Cele două ingrediente principale ale acestei băuturi miraculoase sunt laptele şi turmericul. Acest condiment indian are peste 100 de proprietăţi terapeutice asupra corpului, trei dintre cele mai importante fiind efectele antioxidante, antiinflamatoare şi anticangerigene.

Cele mai importante beneficii ale "laptelui auriu"

- Reglează tensiunea arterială

- Stimulează memoria şi sporeşte sănătatea creierului

- Detoxifică ficatul

- Tratează afecţiunile pielii

- Uşurează simptomele afecţiunilor neurologice

- Reduce nivelul trigliceridelor din sânge

- Inhibă creşterea tumorilor canceroase şi are capacitatea de a le distruge pe cele deja existente

- Menţine în control nivelul colesterolului

- Are proprietăţi antiseptice, analgezice şi antiinflamatoare

- Întăreşte sistemul imunitar

- Reglează metabolismul şi favorizează scăderea în greutate

Cum se prepară "laptele auriu"

Prima fază - Se prepară o pastă pe bază de turmeric

Ingrediente necesare

1/2 cană cu apă filtrată

1/4 cană cu pudră de turmeric

1/2 liguriţă de piper negru măcinat

Info: Piperul negru ajută la absorbţia totală a turmericului în organism, sporind astfel efectele benefice ale acestui condiment.

Mod de preparare

Într-un vas, pune cele trei ingrediente şi amestecă-le bine în timp ce vasul stă pe aragaz, la foc mediu. Îndepărtează vasul de pe foc doar după ce ai obţinut o pastă omogen. După ce s-a răcit, toarnă amestecul într-un borcan care se închide ermetic şi depozitează-l la frigider.

A doua fază - Se prepară «laptele auriu»

Ingrediente necesare

1 linguriţă de ulei de cocos

1/4 linguriţă de pastă de turmeric (preparată în prima fază)

miere

1 cană cu lapte de migdaşe

Mod de preparare

Într-un vas, pune pe foc ingredientele menţionate, mai puţin mierea. Amestecă-le bine la foc mediu, până se încălzesc. Nu lăsa amestecul să dea în fiert. După ce băutura s-a mai răcit, adaugă miere băuturii, după preferinţe.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 15 august 2015 15:00
Vizualizări: 2290

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
189
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
306
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
421
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
284