ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

LED-uri: Iluminarea în Luvru va fi cu LED-uriLED-uri: Iluminarea în Luvru va fi cu LED-uri

 

Muzeul cunoscut din Paris Luvru (franceză: Musée du Louvre) intenţionează să  înlocuiască toate corpurile de iluminat cu lămpi energetice eficiente LED. De aceea, probabil, aspectul nocturn al  Luvru-lui se va schimba.

În primul rând, inovarea va implica Piramida din Luvru, proiectată de arhitectul-densigner I. M. Pei.

Toshiba a semnat un acord de parteneriat pentru furnizarea lămpilor LED şi alte echipamente necesare pentru modernizarea completă a sistemului de iluminat în piramida de sticlă, Palatul lui Napoleon, apoi Cour Carree, beciurile de Luvru, zona de intrare, piaţa şi centru pentru vizitatori.

Conform planurilor companiei, iluminarea nouă a Palatul lui Napoleon va fi finalizată în 2011, iar iluminarea zonei de intrare şi etajelor, amplasate în subsol, în 2012.

Mulţi parizienii sunt îngrijoraţi de faptul că înlocuirea completă a dispozitivelor de iluminat cu omologii LED va conduce, inevitabil, la  schimbarea aspectului nocturn al Parisului. Acest lucru s-a întâmplat la Los Angeles, unde lămpile de sodiu de înaltă presiune pe străzile oraşului au fost înlocuite cu LED-uri, ceea ce a dus la  schimbarea culoarei luminescene portocalie pe albă.

Recent, Piramida de sticlă de la Luvru a schimbat culoarea, când lămpile originale haloide de 100 de waţi de la compania Erco, care dădeau o tentă portocalie de iluminat, în anul 2005 au fost, pe locuri, înlocuite cu lămpi cu halogenuri metalice.

 

LED-uri: Iluminarea în Luvru va fi cu LED-uri


Inginerii de la Toshiba foarte serios au abordat problema cu  privire la conservarea strălucirii originale şi iluminatului de Luvru. Reprezentanţii companiei au declarat ca vor depune maximum de eforturi pentru a păstra aspectul nocturn al muzeului, precum şi pentru a crea sistemul de iluminat economic.

În luma martie acestui an, Toshiba a anunţat că termină cu producerea lămpilor incandescente învechite, deoarece multe state şi cetăţeni individuali au recunoscut deja importanţa trecerii la iluminatul economic. În plus, compania susţine că becuri noi de economisire a energiei după calitate nu sunt inferioare lămpilor de iluminat cu incandescenţă depăşite.

Analiştii companiei estimeaza ca: din inlocuirea a 60%  din becurilor incandescente din lume cu LED-uri va reduce emisiile de gaze cu efect de seră în 2025  cu 125.5 milioane de tone, comparativ cu anul 2000.

 

Nota:

Prima lampă cu incandescenţă, care mai târziu a devenit o parte de Toshiba, a fost produsă în anul 1890. Apoi, lămpile cu incandescenţă au fost fabricate cu o capacitate de 10  unităţi pe zi, iar compania a fost numită Hakunetsu-sha & Company. În 1899 a fost redenumită Tokyo Electric Company, iar  în 1939 a fuzionat cu Shibaura  Engineering Works şi a primit numele actual Toshiba.

 

 

Sursa cu link pe cnet.com

Joi, 05 august 2010
Vizualizări: 5315

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
262
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
157
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
269
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
109