ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lipsa de somn creează o naţiune «zombie». Roger Highfield.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Lipsa de somn în economiile dezvoltate, precum Marea Britanie, ar putea duce la o naţiune zombie ".

Oamenii de ştiinţă se tem că lipsa de somn poate submina capacitatea societăţii occidentale în dezvoltarea de tehnologii de ultimă generaţie. Având în vedere numărul tot mai mare de forţă de muncă ieftină, în ţări precum China, Occidentul devine din ce în ce mai importantă capacitatea de a inova. Ministrul de finante Gordon Brown a spus că vrea să vadă ţara sa a fost lider mondial în domeniul ştiinţei.

Ieri, cu toate acestea, chronobiology cunoscut raportate la Festivalul de Stiinta Cheltenham, la, sponsorizat de ziarul Daily Telegraph, ca "naţiune zombi" pot să aşteptaţi pentru un dezastru economic.

Dacă am fi avut o astfel de oportunitate, am, probabil, s-ar fi petrecut ore suplimentare de somn decât orice altceva. Simptomele lipsei de somn, de la creştere în greutate la iritabilitate, halucinaţii şi depresie, a declarat profesorul Russell Foster, de la Universitatea Oxford.

În contextul răspândirii iluminat electric, funcţionarea 24 de ore pe zi, şi munca de noapte nu suntem de a adormi, în curând poate începe să recurgă la droguri, dar nu la cofeină sau amfetamine, a sugerat profesorul Foster. El a însemnat că forţele armate se utilizează deja un medicament numit modafinil să stau treaz pentru mai multe zile.

"Problema este că somn scurtat dăunează direct aceste mecanisme creierului care determina capacitatea creierului nostru de a inova", - a declarat, ieri, un profesor de neurobiologie, care studiaza cicluri diurne.

"În economiile dezvoltate, există două tendinţe contradictorii - a subliniat el. - În primul rând, orele lungi de utilizare şi funcţionare pentru 24 de ore, 7 zile pe saptamana reduce timpul de somn total,. Al doilea declin în cererile de producţie de la noi, abilitatea de a inova şi adresa probleme,. Aceste două tendinţe, din păcate, este pe cale să facă faţă. "

Oamenii de stiinta estimeaza ca la inceputul anilor 1900, oamenii dormeau mai mult de 9 ore. În 1960 au dormit mai mult de 8 ore. Acum avem somn de aproximativ 6 ore.

Profesorul Foster de mai mulţi ani, atrage atenţia asupra faptului că societatea modernă ne fură de somn, abilitatile noastre mentale doare, de memorie şi de sănătate, dar, de asemenea, ne expune la un risc mai mare de accidente.

Luni, 30 iulie 2007
Vizualizări: 3170

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
48
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
83
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
335
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192