ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Little Bee este în măsură să sperie elefant la moarteAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/18oct07_slon/p2.jpg Un elefant adult cântăreşte 6 tone, 60 de milioane de ori greutatea de miere de albine africane. Cu toate acestea, atunci când sunetul fredona ei, el isi pierde calmul.

Albina cantareste o zecime de gram, dar în cazul unei ameninţări s-ar putea lovi intepatura sale mai mari animale de mult. Oamenii de stiinta care a dat turme de elefanti aud bâzâitul de albine înfuriat, şi a constatat că aproape toate animalele să zbor.

Lucy King de la Universitatea din Oxford a spus că elefanţii par să fi învăţat din experienţa amară care nu ar trebui să fie luate uşor de miere de albine africane. Efectivul numai de 18 animale, care nu a răspuns la procesul-verbal a fi jucat, sa considerat imun la sunetul unui Buzz. Cu atât mai bine pentru ea: probabil, aceste elefanţi nu s-au întâlnit cu albine. La elefanţi în sine, miere de albine africane - nu mai mult de o sursă de nelinişte, dar atunci când o astfel de intepaturi de albine, se alocă o substanţă care atrage toate celelalte albine, care sunt în apropiere. Ca rezultat, un roi, care poate număr de până la 10 mii de albine. Ea atacă orice creatură, care va fi percepută ca o ameninţare la adresa stup. "Am fost surprins de cât de repede (elefanţi) să ia la zbor cu aceste sunete - spune King. - Aproape jumătate din stocurile pe care am examinat, începând să se mute în termen de 10 de secunde după redarea începe înregistrarea.

/ Articles/18oct07_slon/p1.jpg Un raport publicat în revista Biology curent, spune că, atunci când aceste sunete elefanţi face o serie de acţiuni. Alimentare, de somn şi să se joace întreruptă. Elefanţii ridice capul, urechile şi trageţi până trunchiuri lor pentru a determina în cazul în care sursa de sunet. Unul dintre elefanţi, de regulă, pentru adulţi, începe să fugă. În spatele lui, cu cozile lor ar trebui să fie toată turma, şi ei în mod constant privi înapoi.

"The Buzz şi furios albine elefanţi anxious reacţionează la zbor imediate, - au scris cercetătorii albine. - Ei se tem, sunt în măsură pentru a conserva memoria de întâlnire cu ei şi pot învăţa le una cate una, numai sunetul. Răspuns la sunetul este produsă fie prin muscatura directă, sau dacă un elefant vede ca muscatura a altora, sau prin intermediul învăţării sociale în educaţia din familie. "

Oamenii de la întâlnirea cu un roi de albine ar trebui să se congela, dar majoritatea sunt creaturi care încearcă să scape cât mai repede posibil, decât forţând la înţepătura de albine din nou şi din nou.

Deschiderea de faptul că amenintatoare descurajează zumzet de sunet elefanţi fără nici o musca, se deschide pentru fermierii din Africa de utilizare stupii pentru a proteja culturile lor. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Oxford şi de caritate Salvaţi Elefanţii (Kenya) susţin că "plasate stupi corect" sunt în măsură să reducă numărul de coliziuni fermieri cu elefanţi.

Din studiile anterioare au arătat că arborii de salcâm, care a fost un stup, şi a suferit mult mai puţin decât arborii, în cazul în care nu a fost stup. Cu stupi lângă domeniile lor, agricultorii ar putea speria elefanţi, ceea ce ar reduce numărul de animale moarte, care culls pentru pagube la culturile. King a spus: "Dacă am putea folosi pentru a scurta albine suma de elefanti deteriorate culturilor şi copaci, în acelaşi timp creşterea bugetul local din vânzarea de miere, ar fi fost semnificativă şi pas important în direcţia coexistenţei durabile de elefanţi şi de oameni."

După cum se ştie, susţinută de filmul de animaţie Disney's "Dumbo", elefanţii se tem de şoareci. Dar această credinţă a fost respins de naturalişti.
Sembruk Lee, care este angajat în elefanţi Whipsnade la grădina zoologică, a declarat că acestea ar putea scăpa în cazul în care un rozător nu este vizibil cum ar trebui, dar ei nu se tem de şoareci. Mouse-uri şi alte micie mai multe animale susceptibile de a fi strivit de un elefant, decât el speriat. "Suntem de părere că de multe ori şobolani şi şoareci, în cazul în care elefanţii sunt transformat intr-un tort - fie în mod deliberat sau accidental," - a spus Sembruk.

Lewis Smith

Joi, 18 octombrie 2007
Vizualizări: 3489

Citiţi de asemenea

Cuptorul rusesc este un fenomen unic al culturii materiale slave de est, cel mai viu simbol al spiritului rus - minuțioz...
93
Combinația acestor componente face minuni!Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, petele pigmentare se formează ...
305
O prietenă mi-a povestit recent despre o scenă oribilă care a avut loc în casa lor după ce fiica ei a recunoscut că este...
63
Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
237