ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mame din Moldova pledează pentru nașterea naturală și în condiții de siguranță 


Foto: babygreen.ru

 

 

 

Un grup de părinți întreprinzători organizează pe 18 -23 iulie 2013 o Conferinţă - Seminar Internațional pentru medici, moaşe şi părinți „ Naşterea şi viaţa în armonie. "

 

 

Scopul evenimentului este promovarea naşterii naturale, informarea privind practicile internaționale bine-cunoscute de naştere naturală, creșterea gradului de conștientizare a viitorilor părinți și femeilor însărcinate în importanța procesului natural de naştere, promovarea unui stil de viață sănătos și a paternităţii responsabile.

În cadrul Conferinţei la Chișinău și Vadul lui Vodă vor avea loc discuții, conferințe, seminare și exerciţii practice, care vor permite tuturor participanților să-și lărgească cunoştinţele lor în maternitate şi practica obstetrică şi să se inspire din experiența părinților și experților din Rusia, Statele Unite, Europa și Marea Britanie.

Invitații speciali ai evenimentului - reprezentanți ai "Alianței interregionale de mame şi moaşe":

- Katherina Perhova (Rusia) - redactor-sef al revistei "Copilul de casă"ce promovează o naştere conştiincioasă, tratează probleme de educaţie şi de sănătate a copiilor, redactorul-șef al revistei "Midwiferytoday" în Rusia, președintele ONG-ul International "MAMA".
- Ekaterina Beliaeva (Rusia) - moaşa, psiholog, biochimist, ecologist, călător. Pregăteşte cupluri pentru naștere naturală în oraşuş Kaluga mai mult de 18 ani, a ajutat la mai mult de 1000 de naşteri.
- Maria Mirman / MariaMyrman (Suedia) doula.

Pentru a participa la seminar sunt invitaţi obstetricieni, moașe, doule, psihologi perinatali, precum și cupluri care planifică, așteaptă și educă copii şi vor să facă acest lucru în dragoste și armonie.

 

Notă:

Naştere naturală este o naştere fiziologică normală, care trece fără intervenție medicală de prisos în linişte, aproape în condiţii casnice și într-o anumită perioadă de timp. Experiența de succes din Marea Britanie, Olanda și Statele Unite ale Americii arată că naşterea naturală este cea mai buna alegere pentru femeile sănătoase. Maternități din aceste țări sunt dotate cu saloane care imită condiţii casnice, unde o femeie însărcinată poate alege o poziție liberă în timpul naşterii, naşterea cu asistarea unui partener, nașterea în apă, etc. Rolul principal al asistentului la naştere este acordat moaşelor și doulelor (doula – asistent care oferă un sprijin emoțional și psihologic). Modelul de îngrijire obstetrica implică intervenția minimă din partea medicului.

 

Programul conferinței:

Partea I
(18-20 iulie, Chișinău, SEAT)
18 iulie

Conferința cu medicii - obstetricieni, ginecologi, pediatri
19 iulie
Atelier de lucru pentru părinți "Naştere naturală -. De la sporturi extreme la mainstream"
11:00 - 12:00 Conversație "De ce naşterea naturală? partenerul sau doula: Pe cine sa alegi?”

13:00-14:00 Conversație "Cum să te pregăteşti și cum să organizezi o naştere naturală."

14:00-15:00 Conversație "naştere orgasmică - marele secret."
20 iulie
Conversații interactive cu părinții
11:00 - 12:00 conversaţie I: "Este nevoie să te pregăteşti pentru naștere"?.
13:00-14:00 conversaţie II: "Viața după naștere"
14:00-15:00 Conversație III: ". O viață fericită și activă, cu un copil de la naștere la 3 ani"
15:00-16:00 Conversație IV: „Farmacia familiei".

Partea a II-a
(Vadul lui Vodă, VillaDrago)
21 iulie

Practica de feminitate şi maternitate cu Caterina Ward. Exerciţii cu femeile gravide la piscină.
Pentru copiii ai caror parinti participă la seminar, în incinta vilei vor fi organizate clase (tehnici de educator Waldorf, animație, jocuri).

Detalii - pe pagina de evenimente în Facebook: https://www.facebook.com/events/543444359053852/permalink/548628028535485/

 

Contactele organizatorilor:
Alina 079 25 30 70 (Sky Tower)
Antonina 068 29 55 91 , 022 21 38 61 (Scuisev 82)

 

 

 

Sâmbătă, 13 iulie 2013
Vizualizări: 1918

Citiţi de asemenea

Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
57
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
72
Compania chineză Hanergy a prezentat cel mai eficient panou solar cu o singură joncțiune, construit vreodată în lume.....
3843
Locuitorii din Edineț sînt nevoiți să suporte mirosul insuportabil din localitate, din cauza zecilor de pești morți care...
180