ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Marca «Fără OMG». Oare putem avea încredere în aceste informaţii?Marca "Fără OMG". Oare putem avea încredere în aceste informaţii?


În primul rând, pentru a investiga produsul la prezenţa mutanţilor, este necesară testarea fiecărui lot de mărfuri. De exemplu, la fabricarea cârnaţilor din lotul nr. 3 ar putea fi folosită soia modificată, iar  din lotul nr.4 – nu.  Însă această  satisfacţie de a cunoaşte adevărul nu este una ieftină: testul unei specii de produse costă aproximativ 400 de grivne.

În al doilea rând, în Ucraina, o astfel de testare la această etapă, este practic imposibilă, din punct de vedere tehnic. Potrivit profesorului asociat de la Catedra de Biochimie şi Ecologie a proceselor agroalimentare din  cadrul Universităţii Naţionale de Tehnologii Alimentare, candidatul în ştiinţe biologice, Alexei Sâtnik, pentru a asigura calitatea necesară a testărilor în scopul marcajului permanent al produselor, ţara are nevoie de, cel puţin, o duzină de laboratoare alimentare mari. Iar acum funcţionează doar patru.

Şi în al treilea rând, după cum ne-a relatat şeful Centrului Cercetărilor Ştiinţifice pentru testarea produselor "Ukrmetrteststandart", Vladimir Semenovici,- în Ucraina conţinutul OMG în produsele alimentare nu este normalizat. De exemplu,Uniunea Europeană, de mult timp marchează alimentele modificate genetic: dacă cantitatea OMG în produs nu depăşeşte 0,9%, producătorul poate să nu-l marcheze. Se consideră că această concentraţie ar putea fi una ocazională. Dacă e mai mult, producătorul este dator să o facă, pentru că acest număr deja se referă la tehnologia procesului de producţie.

Luând în considerare toate informaţiile de mai sus, devine neclar, de unde a apărut logo-ul  „Fără  OMG”, şi acum, dragii mei, trageţi singuri concluzii: să aveţi încredere în marca sau nu.

Apropo, dacă vrei să aflaţi, dacă în alimentele preferate de dvs. sunt OMG, puteţi să le testaţi pe propria cheltuială. Pentru a face acest lucru, procuraţi nu mai puţin de 300gr de produs (fiţi atenţi ca produsul să fie din acelaşi lot), luaţi banii (aproximativ 400 de grivne) şi adresaţi-vă la un laborator  unde se fac astfel de teste. La Kiev, sunt "Ukrmetrteststandart" şi laborator pentru calitatea agrară şi  siguranţa produselor agroindustriale. Dacă cineva se va decide să efectueze acest experiment, împărtăşiţi rezultatele!

 

 

Sursa: samozdraw.com.ua

Joi, 15 septembrie 2011
Vizualizări: 3159

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
216
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
156
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327