ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Margarita Davidoff: Conversaţii cu privire la lumea magică a roci si minerale.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Exponate primul mineralogice colectia mea a venit în mâinile mele, atunci când am fost de aproximativ 5-6. Mama lor aduse din Peninsula Kola. Apoi, pentru mine a fost frumos doar pietre, dar au trezit în sufletul copilului un interes deosebit în lumea de roci si minerale. De atunci, acest interes nu se estompeze, precum şi toate acerbă în creştere şi mă împinge la noi descoperiri, la un sentiment mai profund şi de înţelegere a sufletului piatra. Da, da, este sufletul! Ca nu exista doi oameni sunt la fel, asa ca este imposibil de a găsi două pietre sunt absolut similare în proprietăţile lor, tăria şi puterea, chiar şi în acelaşi domeniu.

Până în prezent, mineralogice colecţia mea de peste o sută de probe. experienta pe termen lung cu roci şi minerale diferite mi-a convins de puterea vindecătoare a acestora, capacitatea de a regla şi armoniza energia omului. În general, proprietăţi de vindecare de pietre au fost cunoscute de mult timp, iar termenul "lithotherapy", adică tratarea diferitelor afectiuni cu cristale, minerale şi rock formaţiuni organice, sunt din ce în ce găsesc în pagini de carte pe o stâncă şi medicină alternativă.

Dar există o problemă - aproape toate cărţile conţinea o informaţie foarte generalizate. Pentru a spune cu certitudine absolută că o piatră este afectat de o anumită energie centre (chakre) al persoanei nu este adevărat. Personal, am întâlnit de multe ori cazuri de pietre uimitor, care sunt năucitoare, chiar veterani maturate de Geologie.

Recent, am fost exploataţie două bucăţi de malahit magnific brute, se rupă de la un bloc de piatra, cu primul eşantion a arătat o energie proiectiv, si Yang şi-a intensificat Anahata-chakra, care este destul de natural pentru malahit, şi al doilea eşantion este în mod evident conformă cu un YIN energie proiectivă şi a treia chakra activat - Manipur. Se presupune că această copie avut nici incluziuni, nu este vizibil din ochi normal. Şi astfel de exemple sunt numeroase.

Prin urmare, sunt convins că alegerea o piatră de dorit, aveţi posibilitatea să se bazeze numai pe propriile sentimentele şi experienţele lor. Şi dacă nu sunteţi complet încrezători în cunoştinţele şi capacitatea de a simti pietre bine, nu este mai bine să-l de risc şi pentru a vedea un specialist, altfel rezultatul poate fi destul de neaşteptate.

Din cele mai vechi timpuri, din pietre naturale nu sunt doar mulţumit persoană pentru frumusetea ei, dar mai presus de toate prized pentru proprietăţile medicinale si magice, care dau vitalitate, sanatate si intelepciune. În prezent, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi vindecătorii în practicile lor se folosesc tot mai diverse minerale. Această metodă de tratament numit lithotherapy. Specialistii moderne au bazat pe propria lor experienta, ajunge la concluzia că credinţa strămoşilor noştri într-o putere neobişnuită de pietre nu este nici un mistic, nici o superstitie, dar are o bază foarte reală. În antichitate viaţa umană a fost în strânsă legătură cu natura, si sunt foarte bine modul de utilizare a tot ceea ce a dat lumii din jurul nostru. Nici un mileniu pietre şi minerale, împreună cu plantele-a dat puterea omului, sănătate, şi utilizate activ în ritualuri magice. Ce este astăzi lithotherapy numit, în momente diferite fost folosite cu succes de către toate popoarele, de la American civilizaţii nativ de azteci şi Maya, şi se încheie cu vindecătorii din India, China şi Tibet.

Cele mai vechi dovezi cu privire la utilizarea de minerale, împreună cu plante medicinale au fost găsite în scrierile antice sumerienilor, care au trăit pe teritoriul de azi al Iranului. Acest lucru reprezintă mai mult de şase mii de ani.
se temea mai ales puteri magice de pietre medicina Egiptului antic. Aceasta este dovedită de cel mai mare dintre papirusuri medicale, găsit în unul din morminte teban. Acesta conţine un număr de menţiuniretete e cu privire la efectul tratamentului de diverse minerale şi descrie pentru medicamente pe baza acestora. Mai târziu, succesorii demn de cunoştinţe a devenit doctori şi alchimiştii din Grecia antica, Imperiul Roman şi Bizanţ. Menţionează de utilizare a cristalelor şi a substanţelor anorganice prezente în scrierile lui Hippocrate (IV-V-lea î.Hr.) - cea mai mare de medici antice.

investigaţii speciale de proprietăţi de pietre lucrat Aristotel. Şi în secolul al III d.Hr. cunoscute la momentul vindecator Aulus Cornelius Zeiss compilat o carte de retete medicamente complexe, care a inclus diverse pietre.

Acesta este utilizat pe scară largă minerale in medicina arabă, cu rădăcini adânci în antichitate, şi zona de distribuţie se întinde din Asia Centrală şi Afganistan, Africa de Nord şi Spania. Studiul a substanţelor minerale sunt conţinute într-una din mai multe tratate medicale a lui Abu Ali Ibn Sina (Avicenna), secolele X-XI.

vindecătorii tradiţionali europeni plătite, de asemenea, o atenţie deosebită lithotherapy. Ea doreşte să sublinieze poem incredibil de interesant despre pietre "Lapidarium" Marbroda Rennes - Episcop al oraşului Rennes în Bretania. Acest eseu poetică scrisă în secolul XI-lea. În fiecare dintre capitolele de şaizeci de poemul descrie proprietăţile de orice rock sau minerală, dar conţine, de asemenea specifice şi practice sfaturi privind utilizarea terapeutică şi informaţii despre folosirea lor de magie. Un fragment din acest manuscris vechi minunat, mă bucur că am luat ca un epigraf la cartea sa.

Popoarelor slave au, de asemenea, încă din antichitate pietre venerat ca o sursă de sănătatea şi bunăstarea. Chiar înainte de adoptarea creştinismului în Rusia şi magicieni vraci din generaţie în generaţie de către înţelepciunea acumulate. Baza unor metode de vindecare este de cele mai multe utilizarea acestor fonduri, care mereu a dat din belşug natura şi sunt, în principal ierburi şi diverse roci si minerale. Una dintre dovezi în acest sens este "Miscelaneu de Marele Cneaz Sviatoslav Yaroslavovych" din data de 1073 ani.

În timp, cele mai interesante din punct de vedere practic de extrase din tratatele medievale timpurii au fost combinate în manuscris numeroase colecţii, care mai târziu cărţi tipărite. În aceste colectii de pietre proprietăţi au primit o atenţie deosebită, deoarece, de exemplu, faimosul "Gardens Sănătate secţiunea" mineralogice a fost unul dintre cheie.

În prima jumătate a secolului XV, a făcut traduceri primul "Gradina de Sănătate" din limba latină la limbi slave, inclusiv în rusă. Acesta a fost un eveniment foarte important pentru vrăjitoare din Rusia, şi transferurile de "Grădini" numită în Rusia "Vertogradov" la scară largă. Cea mai populară carte a fost în 1672, care este cunoscut sub numele de "vie Cool. Liste de carte este încă folosit de vindecători populară şi vindecători, precum şi cele mai multe dintre citatele vechi ruseşti dată în publicaţiile moderne pe roci si minerale este luată din podgoria "se răcească.

Întreaga istorie a medicinei şi vindecare sunt indisolubil legate de studiul de pietre pretioase din lume. Dar, pentru a reveni din timpuri imemoriale în zilele noastre. În Europa de Vest şi în America în ultimii douăzeci de ani, interesul în lithotherapy în continuă creştere. Reprezentanţii de conduită academică gravă o căutare de succes pentru cauzele şi caracteristicile de impact de pietre şi a drepturilor minerale. Doisprezece centre medicale din SUA, Germania şi Franţa se pregătesc deja de personal profesionist pentru practica medicala si a publicat numeroase lucrări pe lithotherapy. Până în prezent, există rezultatelor cercetării indică faptul că structura de multe cristale si minerale pot concentra şi să transforme diferitele tipuri de energie, afectând astfel celulele din organism viu.

În Est, interesul în tratamentul de pietre nu se stingeL niciodată. În medicina chineză pentru a spori vitalitatea "Qi" şi alinierea echilibrul energetic al "Yin-Yang" a organismului folosit mereu minerale-stimulatori. Pentru ameliorarea durerii şi tratamentul a diverse boli utilizează metoda de vindecare efect de pietre asupra punctelor biologic active ale corpului. vindecători indian, care lucrează pe sistemul "Ayurveda" pentru vindecare şi de întinerire a corpului folosind diferite pietre pentru a consolida şi încărcarea centre de energie a corpului - chakrele. exemplu propria Yoga dovedit că, cu ajutorul minerale poate spori aura şi să protejeze drepturile de efectele negative ale câmpurilor patologice si radiatii nocive. Lama tibetan şi mongolă folosi aproximativ o sută de minerale pentru preparat cu compoziţie complexă de medicamente. Aproape toate sistemele de vindecare ale ţărilor din Est bile folosite şi de pelete de pietre pentru un masaj special, şi printr-o varietate de cristale şi pietre naturale brute produc energie taxa de apă, care devine elixir al tineretului şi al sănătăţii.

Din cele mai vechi timpuri, din pietre naturale nu sunt doar mulţumit persoană pentru frumusetea ei, dar mai presus de toate prized pentru proprietăţile magice şi medicinale, care dau vitalitate, sanatate si intelepciune. În prezent, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi vindecătorii în practicile lor se folosesc tot mai diverse minerale. Această metodă de tratament numit lithotherapy. Specialistii moderne au bazat pe experienţa lor proprie, la concluzia că credinţa strămoşilor noştri într-o putere neobişnuită de pietre nu este nici un mister, nici o superstitie, dar are o bază foarte reale. În viaţa oamenilor antichitate au fost strâns legată de natura, si sunt foarte bine modul de utilizare a tot ceea ce a dat lumii din jurul nostru. Nu pietre un mileniu şi minerale, împreună cu plantele au dat puterea omului, sănătate, şi utilizate activ în ritualuri magice. Ce este astăzi lithotherapy numit, în momente diferite fost folosite cu succes de către toate popoarele, de la civilizatiile nativ american de azteci şi Maya, şi se încheie cu vindecătorii din India, China şi Tibet.

Cele mai vechi dovezi cu privire la utilizarea de minerale, împreună cu plante medicinale au fost găsite în scrierile antice sumerienilor, care au trăit pe teritoriul de azi al Iranului. Acest lucru reprezintă mai mult de şase mii de ani.
venerat mai ales puterea magică a pietrelor medicina Egiptului antic. Aceasta este dovedită de cel mai mare dintre papirusuri medicale, găsit în unul din morminte teban. Acesta oferă o gamă largă de informaţii cu privire la efectele medicale de diverse minerale şi descrie reţete pentru medicamente pe baza acestora. Mai târziu, succesorii demn de cunoştinţe a devenit doctori şi alchimiştii din Grecia antica, Imperiul Roman şi Bizanţ. Menţionează de utilizare a cristalelor şi a substanţelor anorganice prezente în scrierile lui Hippocrate (IV-V-lea î.Hr.) - cea mai mare de medici antice.

investigaţii speciale de proprietăţi de pietre lucrat Aristotel. Şi în secolul al III d.Hr. cunoscute la momentul vindecator Aulus Cornelius Zeiss compilat o carte de retete medicamente complexe, care a inclus diverse pietre.

Acesta este utilizat pe scară largă minerale in medicina arabă, cu rădăcini adânci în antichitate, şi zona de distribuţie se întinde din Asia Centrală şi Afganistan, Africa de Nord şi Spania. Studiul a substanţelor minerale sunt conţinute într-una din mai multe tratate medicale a lui Abu Ali Ibn Sina (Avicenna), secolele X-XI.

vindecătorii tradiţionali europeni plătite, de asemenea, o atenţie deosebită lithotherapy. Ea doreşte să sublinieze poem incredibil de interesant despre pietre "Lapidarium" Marbroda Rennes - Episcop al oraşului Rennes în Bretania. Acest eseu poetică scrisă în secolul XI-lea. În fiecare poem şaizeci capitole descrie proprietăţile de orice rock sau minerală, dar conţine, de asemenea specifice şi sfaturi practice privind aplicarea terapeuticeeniyu şi informaţii despre folosirea lor de magie. Un fragment din acest manuscris vechi minunat, mă bucur că am luat ca un epigraf la cartea sa.

Popoarelor slave au, de asemenea, încă din antichitate pietre venerat ca o sursă de sănătatea şi bunăstarea. Chiar înainte de adoptarea creştinismului în Rusia şi magicieni vraci din generaţie în generaţie de către înţelepciunea acumulate. Baza unor metode de vindecare este de cele mai multe utilizarea acestor fonduri, care mereu a dat din belşug natura şi sunt, în principal ierburi şi diverse roci si minerale. Una dintre dovezi în acest sens este "Miscelaneu de Marele Cneaz Sviatoslav Yaroslavovych" din data de 1073 ani.

În timp, cele mai interesante din punct de vedere practic de extrase din tratatele medievale timpurii au fost combinate în manuscris numeroase colecţii, care mai târziu cărţi tipărite. În aceste colectii de pietre proprietăţi au primit o atenţie deosebită, deoarece, de exemplu, faimosul "Gardens Sănătate secţiunea" mineralogice a fost unul dintre cheie. În prima jumătate a secolului XV, a făcut traduceri primul "Gradina de Sănătate" din limba latină la limbi slave, inclusiv în rusă. Acesta a fost un eveniment foarte important pentru vrăjitoare din Rusia, şi transferurile de "Grădini" numită în Rusia "Vertogradov" la scară largă. Cea mai populară carte a fost în 1672, care este cunoscut sub numele de "vie Cool. Liste de carte este încă folosit de vindecători populară şi vindecători, precum şi cele mai multe dintre citatele vechi ruseşti dată în publicaţiile moderne pe roci si minerale este luată din podgoria "se răcească.

Întreaga istorie a medicinei şi vindecare sunt indisolubil legate de studiul de pietre pretioase din lume. Dar, pentru a reveni din timpuri imemoriale în zilele noastre. În Europa de Vest şi în America în ultimii douăzeci de ani, interesul în lithotherapy în continuă creştere. Reprezentanţii de conduită academică gravă o căutare de succes pentru cauzele şi caracteristicile de impact de pietre şi a drepturilor minerale. Doisprezece centre medicale din SUA, Germania şi Franţa se pregătesc deja de personal profesionist pentru practica medicala si a publicat numeroase lucrări pe lithotherapy. Până în prezent, există rezultatelor cercetării indică faptul că structura de multe cristale si minerale pot concentra şi să transforme diferitele tipuri de energie, afectând astfel celulele din organism viu.
În Est, interesul în tratamentul de pietre nu a murit niciodată. În medicina chineză pentru a spori vitalitatea "Qi" şi alinierea echilibrul energetic al "Yin-Yang" a organismului folosit mereu minerale-stimulatori.

Pentru ameliorarea durerii şi tratamentul a diverse boli utilizează metoda de vindecare efect de pietre asupra punctelor biologic active ale corpului. vindecători indian, care lucrează pe sistemul "Ayurveda" pentru vindecare şi de întinerire a corpului folosind diferite pietre pentru a consolida şi încărcarea centre de energie a corpului - chakrele. exemplu propria Yoga dovedit că, cu ajutorul minerale poate spori aura şi să protejeze drepturile de efectele negative ale câmpurilor patologice si radiatii nocive. Lama tibetan şi mongolă folosi aproximativ o sută de minerale pentru preparat cu compoziţie complexă de medicamente. Aproape toate sistemele de vindecare ale ţărilor din Est bile folosite şi de pelete de pietre pentru un masaj special, şi printr-o varietate de cristale şi pietre naturale brute produc energie taxa de apă, care devine elixir al tineretului şi al sănătăţii.

Onega shungite

Un loc aparte printre minerale, care ar putea şi trebuie să fie constant utilizate şi în scopuri medicinale, şi doar în viaţa de zi cu zi, ia shungit. Despre el, despre miracolul nostru piatra Onega, şi vrea să spun, în primul rând.

Trăind într-o directăapropierea coastei Lacul Onega, cu mult timp în urmă am atras atenţia asupra pietre negre care sunt aruncate pe malul de surf. Ei au simţit întotdeauna o putere speciala. Sunt foarte mândru de joaca pentru copii. Urmărind peisaj, am ajuns la concluzia că shungit coroborat cu cuarţ creează un sentiment de putere incredibilă şi vitalitatea de orice fiinţă umană, care a venit la ţărm Onega. Un plante medicinale colectate în pante Onega sunt extrem de putere, gustul si aroma.
Acum câţiva ani, în timp ce studia la Sankt Petersburg, soarta ma adus la oameni foarte interesant Iuri Olegovich Lipowski şi Oleg Rysevym - veterani de ştiinţă rus, care, după mulţi ani studiind shungit numit un resortisant minune-piatra din Rusia. Se pare proprietăţile uimitoare shungit Onega atras atenţia oamenilor de ştiinţă au fost mult timp, iar ultimii cincisprezece ani sunt cele mai intensive de cercetare şi testare medicală de acest misterios piatra.

fost multe ipoteze despre originea shungite domenii, dar oamenii de stiinta din intreaga lume converg într-un singur - unic shungit, o piatră de vindecare de pe teren nu există! Aceasta piatra cu aspect umbră are un puternic efect de vindecare asupra intregului organism.
În prezent, sute de mii de oameni au experimentat deja puterea de vindecare a Onega minerale, precum şi rezultate cu adevărat uimitoare. Schungite face faţă cu boli majore ale tractului gastro-intestinal, rinichi, ficat, elimina alergiile si diferite boli ale pielii, normalizeaza metabolismul, are un efect dezinfectant, prevenirea intoxicaţiilor alimentare şi a bolilor infecţioase. Dar asta nu e tot ce este cu adevărat o piatră magică a sănătăţii! Schungite, printre altele, un harmonizer minunat, care neutralizeaza efectele nocive ale mediului, de curăţare tot spaţiul din jurul lor.
În prezent, piatra neagra de pe ţărmurile de Onega au devenit deja foarte popular şi utilizate pe scară largă într-o varietate de scopuri.

A vândut o tona de produse medicale şi cosmetice pe baza shungit, diverse filtre şi pastă, doar o pelete pietre de minereu si chips-uri shungite roci, artizanat si suveniruri, spatiu harmonizer, şi mai mult. Cum de a naviga într-o varietate de produse oferite? La urma urmei, nu orice shungit este curative.

Ca în cazul oricărui minerale naturale descoperit în ea de impurităţi şi incluziuni de alte roci. În plus faţă de duritatea şi conţinutul în procente din Shungites de carbon împărţite în cinci categorii majore, dintre care doar una este recunoscută terapeutice. Alte tipuri shungit utilizate ca material de constructii si tamplarie.

Dacă shungit pentru perfuzie de apă ar trebui să acorde o atenţie deosebită la calitatea de pietre: acestea trebuie să fie mat catifelat negre adânci, fără incluziuni şi a impurităţilor de alte rase. Shungit prezent medicamente foarte moale şi în contact cu el lasă o urmă caracteristică de praf negru oarecum uleios la atingere. Printre pietre shungit care le-am întâlnit în vânzare ca un tratament, adesea găsit intercalate cu copii din minerale speciale cum ar fi vene de aur-metalic - este chalcopyrite. prezenţei sale în shungit absolut inacceptabil! Noţiuni de bază în apă, acest mineral este dizolvat şi comunicate de substanţe nocive.

În plus, pentru tratamentul emise de multe ori ornamentale shungit soiuri. Aceste probe sunt de obicei mai mare fermitate şi nu lăsa în urmă o dâră de praf negru. Printre acestea sunt la fel de pietre negre şi specimenele foarte frumos de cuarţ cu dungi albe care seamănă cu marmura. soiuri ornamentale shungit usor prelucrat si lustruit pentru a forma o buna, usor suprafata stralucitoare. Dintre acestea, fac piramide, masajbile WIDE, diverse cadouri si decoratiuni. Aceste pietre au uimitoare de energie, fără îndoială, şi este un minunat ca harmonizer biofield umane, precum şi spaţiul din jur, dar pentru perfuzie de apă, acestea nu sunt adecvate.

Un alt aspect este construirea shungit cu un procent foarte scăzut de carbon, care este natural de vindecare nu este. O trăsătură distinctivă a acestor pietre - care este puterea lor şi de culoare nu este negru, ci mai degrabă gri, de multe ori cu impurităţi, asemanatoare flecks alb. tipuri de constructii Onega shungit utilizate pe scară largă pentru a proteja sediile de radiatiile nocive de origine diferite. Ei bine, probabil, toate subtilitatile care trebuie luate în considerare la alegerea shungit. Şi următoarele articole, la rândul său direct la proprietăţile sale curative ...

Shungite apă

Nu este un fapt că niciodată nu încetează să surprindă - este calitatea apei Onega. Ea este întotdeauna clar, proaspăt şi extrem de gustoase. În acest sens, probabil, se află misterul principal al lacului Onega. După ce toate râurile se varsă în el, există două plante majore. Pe coasta de vest este un oraş mare industriale - capitala Karelia în Petrozavodsk. Şi, în sfârşit, aici sunt căile de transport maritim care leagă Marea Baltică cu Volga şi a Mării Albe. Totuşi, în ciuda tuturor acestor factori negativi pentru ecologie a lacului, Onega continuu de auto-curatare.

Asta este ceea ce a atras atenţia ecologişti şi oameni de ştiinţă preocupaţi de purificare a apei potabile, a face pentru un shungit studiu mai complet. După bazinul lacului Onega - vă pot spune bol stânga gigant. Şi în unele locuri, în special în coasta de nord şi nord-est, roci schungite forma o iese mare pestera. A fost acolo, şi izvoare amplasate în principal, medicamente.

Geologii au fost mult timp stabilit că shungit - este, în principiu de carbon. Dar, în lume au mari depozite de cărbune, dar nici un tratament curativ organisme şi apă de auto-curatare a fost gasit. Deci, ce este shungit vigoare? Şi aici este Professional aşteaptă marea surpriză.

De carbon în shungit fost speciale! Dar în acest mineral unic, este uniform distribuite sub formă de bucăţi microscopice - de la ştiinţific "globule", care sunt capabili să părăsească reţelei cristaline a mineralelor în apă rece, de altfel, în cantităţi substanţiale. Aceasta a fost prima descoperire, care a dus la o mare cantitate de ipoteze de cercetare cu privire la originea shungit şi structura sa şi a pus o mulţime de întrebări noi.

Înainte de descoperirea de globule shungit crezut că de carbon în apă nu se dizolvă. A devenit clar ca apa stânga Materialul conţine globule de carbon antice. Acesta este un vechi, deoarece în funcţie de experţi care a efectuat analiza radiocarbon de rasa, shungit vârstă de aproximativ două miliarde ani! Şi era un alt mister. La acea vreme pe Pamant nu a fost pădure, şi într-o atmosferă lipsită de oxigen, şi mă întreb cum în astfel de situaţii ar putea fi format speciile de carbon.

Acest fapt a generat o serie de ipoteze cu privire la shungit origine extraterestra. Potrivit uneia dintre aceste versiuni, shungit - această piesă a planetei Phaeton, care a existat o singură dată de viaţă. Odată cu moartea a planetei, ca rezultat al unei catastrofe cosmice, piesa ei de schije a căzut de pe Pământ, şi este probabil că este în apă shungit pentru prima dată pe această planetă originea many forme de viaţă. Această ipoteză este, desigur, îl puteţi accepta sau respinge, dar pentru faptul că shungit au originile cosmice, spune un altul, şi faptul că domeniul Onega shungit - unice in lume.


Continuarea urmează ...

Margarita Davydova

Sursa: http://zaonejie.ru

Vineri, 14 decembrie 2007
Vizualizări: 4651

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
805
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
219
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
336
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
284