ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Marile descoperiri ale anului 2011




 

 

În fiecare an, experţii de la revista Science selectează 10 cele mai importante descoperiri ştiinţifice ale anului, potrivit Independent. Din această listă, juriul alege un "descoperirea anului".

În 2011, cea mai mare realizare ştiinţifică, în opinia experţilor, au fost studiile clinice a preparatelor antiretrovirale. "Testele au dovedit că aceste medicamente nu numai îi ajută pe pacienţii infectaţi cu SIDA, dar şi inhibă, de asemenea, răspîndirea virusului acestei infecţii" -, explică publicaţia.

Descoperirea cea mai importantă este că, tratamentul cu medicamente antiretrovirale într-un stadiu incipient al bolii poate reduce cu 96% probabilitatea de infectare cu HIV.

Ziarul trece în revistă şi alte descoperiri şi realizări menţionate de experţii de la Science:

1. sonda Hayabusa a adus pe Pămînt probe de sol de pe un asteroid;

2. a fost inventat potenţialul "elixir al tinereţii": dacă din organismul şoarecilor sînt eliminate celulele îmbătrînite, simptomele de îmbătrînire apar mai tîrziu, cu toate că durata vieţii nu creşte;

3. a fost studiată structura proteinei responsabile pentru fotosinteza la plante ("aceasta este calea spre sursele de energie ecologic pure" – explică publicaţia);

4. au fost descoperite sisteme planetare neobişnuite, total diferite de a noastră.

Experţii remarcă, de asemenea descoperirea în spaţiu a doi nori de hidrogen, compoziţia chimică a cărora, aparent, nu s-a schimbat de 2 miliarde de ani după "Big Bang", testările promiţătoare a vaccinului contra malariei, identificarea genelor străvechi în genomul omului modern, precum şi studiul bacteriilor din tractul gastro-intestinal al omului.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 01 ianuarie 2011 17:01
Vizualizări: 2125

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
121
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
207
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
198
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
242