ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Masa de revelion și televizorul îi răpesc omului cîteva microvieți
Obiceiurile rele pot răpi pînă la 30 de minute de viață, au calculat oamenii de știință britanici. Și un burgher este la fel de periculos ca două țigarete fumate.

Masa copioasă, abuzul de alcool, fumatul și televizorul îi răpesc omului  cîteva "microvieți" pe zi. Este concluzia  oamenilor de știință britanici din studiul publicat în British Medical Journal.

Dr. David Spiegelhalter,  profesor de Statistică de la Universitatea din Cambridge a găsit o modalitate de a evalua impactul  deprinderilor proaste asupra speranței de viață.

El a folosit conceptul de îmbătrînire rapidă sau lentă, transformînd impactul deprinderilor nocive în "microvieți" cu durata de 30 de minute din speranța de viață anticipată.

Utilizînd datele din studiile existente despre sănătatea publică, cercetătorul a stabilit că o "microviață" se pierde din cauza a două țigări pe zi, un burgher, cinci kilograme de greutate în plus, două sau trei doze de alcool pe zi, două ore în fața televizorului.

Pe de altă parte, puteți cîștiga "microvieți" în plus daca nu folosiți mai mult de o doză de alcool pe zi, consumați mai multe fructe și legume, faceți exerciții fizice, luați pastile care reduc nivelul colesterolului din organism.

Factori demografici și influența mediului, deasemenea pot fi evaluate în "microvieți".

De exemplu, femeile generează cu 4 „microvieți” suplimentare mai mult  decît bărbații. Bărbații suedezi au 21 ”microvieți” suplimentare comparativ cu  bărbații ruși. Traiul în 2010 a avut avantajul de 15 "microvieți" pe zi, în comparație cu 1910.

Omul de știință  remarcă că sînt necesare mai multe studii detaliate pentru a evalua efectul fiecărei deprinderi nocive asupra speranței de viață.

Dar el este încrezător că, în general, nici unul dintre oameni nu dorește să  îmbătrînească rapid și deaceea, face să vă gîndiți înainte de a face uz de proastele deprinderi.

Miercuri, 25 decembrie 2013
Vizualizări: 1643

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
44
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
97
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
138