Medicii au descoperit ce conține ramenul instant
Medicii au studiat tăițeii ramen și au rămas nemulțumiți.
Medici americani au publicat rezultatele studiilor privind compoziția tăițeilor instant. Pentru experimente au folosit tăițeii ramen.
În conformitate cu Yahoo Health, încă în 2014, oamenii de știință au publicat opinia sa despre tăițeii instant, spunând că consumarea sistematică a acestora duce la apariția riscurilor cardiometabolice, până la un potențial accident vascular cerebral. Cu un an în urmă, pe Internet a apărut un video "viral", în care experimentatorii au reușit să filmeze stomacul uman, care timp de două ore încerca să digere ramenul. "Să fim sinceri - utilizarea pe termen lung a acestui produs nu poate să nu provoace probleme cu inima și stomacul" – citează portalul de medicină al lui Jeremy Fain.
Jeremy Fain a fost unul dintre inițiatorii studiilor compoziției a tăiteilor instant. Potrivit medicilor, aceștia conțin propilen glicol - un lichid pentru a păstra textura tăițeilor, acest lichid este de asemenea utilizat în industria tutunului și producerea de lichiduri antigel. A doua substanță este antioxidantul t-butilhidrochinonă care se folosește pentru a păstra sosul pentru tăiței. Acesta este, de asemenea, utilizat în parfumerie, în producerea lacurilor și rășinii. În plus, într-un pachet de tăitei se conține aditivul glutamat monosodic (de asemenea cunoscut ca un potențiator de aromă sub formă de cristale albe, vândute în abundență), sodiu, și întăritorul - bisfenol A. Potrivit medicilor, ultimul este prezent și în recipientul propriu-zis – în containerul din plastic pentru tăiței.
Sursa: ruslekar.info