ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

«Minunea naturii» care ne poate schimba viaţa
 

 

Cercetătorii de la MIT (Institutul Tehnologic Massachusetts) au descoperit că "materialul minune" grafen are mult mai multe proprietăţi decît ne-am fi aşteptat, scrie CNN.


Încă de la descoperirea sa, în 2004, grafenul a fost privit ca o minune naturală, un material care ne va transforma radical viaţă în secolul XXI. Proprietăţile sale uimitoare stîrnesc entuziasmul şi nedumeresc în acelaşi timp.

Potrivit lui Tomas Palacios, şeful departamentului de cercetare a grafenului de la MIT, acesta reprezintă un singur strat de atomi de carbon, aranjaţi într-o structură de tip fagure.

Structura grafenului este cea care dă îi proprietăţile unice. De exemplu, curentul electric circulă în grafen mai rapid decît în orice alt tip de material cunoscut de om. De asemenea, este un excelent conductor termic, extrem de subţire, transparent şi flexibil, dar în acelaşi timp incredibil de rezistent.

Cercetătorul susţine că grafenul va înlocui în viitor metalele scumpe din bateriile solare şi se va găsi în telefoanele mobile şi orice alt dispozitiv care va avea ecran transparent.

De asemenea, această tehnologie ar putea fi disponibilă chiar din anii următori.

Singura problemă este că grafenul se obţine destul de greu, deoarece procedeul nu este încă foarte bine pus la punct şi durează destul de mult, dar cercetătorii lucrează deja la descoperirea unor noi metode de extragere.

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Luni, 06 mai 2013
Vizualizări: 1779

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
240
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
211
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
234
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
579