ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mirosul de trandafiri îmbunătăţeşte memoria într-un vis lentAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Noi somn si respira, somn si respira. Şi să înveţe. Se pare, aroma de trandafiri poate afecta în mod semnificativ capacitatea creierului de a organiza o lecţie şi a trecut să-l amâne pentru compartimentele de "memorie pe termen lung. Doar nu va grabiti pentru a rupe într-o apă de toaletă roz sau face întregul apartament buchete - toate un pic mai complicate. Aici e secretul întreg - la ce puncte de acest lucru este parfumul de trandafiri pentru a da subiect. În ce? Să ordine.

Raport experimente amuzant cu mirosuri şi de memorie în revista Science, Nascut Jan, (Ian Nascut), Steffen Gais (Steffen Gais) şi Björn Rasch (Björn Rasch) de la Universitatea din Luebeck (Universität zu Lübeck), precum şi Christian Byukhel (Creştin-Büchel) din Centrul Medical Universitar din Hamburg-Eppendorf (Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf).
Miros de trandafiri întăreşte memoria Principalii autori ai studiului - Jan Nascut (stânga) şi Bjorn Rush
Oamenii de stiinta au mult timp cunoscut faptul că amintirile nevoie de somn. În acelaşi timp, ştim că somn afectează, printre altele, şi miros. Nu e de mirare că japonezii in masina sa de a crea un vis aplică spray miroase, împreună cu alţi agenţi activi.


În plus, trebuie să ne amintim că băuturile dulci s-au îmbunătăţit memoria si invatarea direct despre notorii în timpul somnului (folosind caracterele din filmul "Big Break"), care este, folosind un magnetofon - să spun nimic. Ei bine? Ceea ce ramane este pas logic - ca ceva să se unească toate aceste idei.


Un mic retragere. Există o secţiune în creier - hipocampul. oamenii de stiinta sa spui ceva ca un laptop, în cazul în care pe termen scurt de memorie înregistrate doar (să zicem, o zi) au apărut. In timpul somnului, hipocampul "reinvie" de memorie si suprascrie informaţiile în alte părţi ale creierului, în cazul în care tot felul de "farfurie spart" şi "zonă a unui cerc este" va sta ani de zile.


Şi aşa, de fapt, o noua experienta, de a elibera potenţialul de mirosuri. Participat la ea în 1918 subiecţi (bărbaţi şi femei).

Miros de trandafiri întăreşte memoria Joaca pe memorarea perechi de imagini în anumite locaţii, în timp ce fundal ca mirosul de trandafiri (foto de la Uni-luebeck.de). Până în ziua în care stătea în faţa unui computer: o anumită "joc" a fost obligată să amintesc cât de mult posibil de perechi de fotografii, puse la dispoziţie de la anumite locuri. A doua zi, cercetatorii Trust ar trebui să aibă de a reproduce locaţie memorat. A rămas pentru a pune o variabilă putin, mirosul de trandafiri, şi vezi - ce se întâmplă.


În primul rând, mirosul fost emise pentru persoane în fundal, în mod continuu prezent în procesul de învăţare. Apoi, când să experimentale până la somn, mirosul a fost adus la ei din nou. Dar nu toată noaptea într-un rând. Şi doar în faza cunoscut sub numele de somn cu unde lente.


Sa constatat că subiecţii cu o astfel de consolidare a adus aminte de a doua zi 97% din imagini, dar fără miros de roz pe timp de noapte - numai 86%. Diferenţa este semnificativă statistic. Şi, tu minte, nu functioneaza ca o astfel de combinaţie: parfum roz în momentul de curs - acelaşi fundal în faza de somn lent.


În cazul în care subiecţii instruiţi miros de trandafiri a fost absent, atunci, aşa cum experienţa a arătat, acest miros plăcut, eliberat de către o persoană în timpul somnului, nici un efect asupra memoriei nu sunt furnizate. În mod similar, mirosul de trandafiri, fiind prezenţi la instruire, dar fără să repete foarte următoare noaptea lui - şi a avut nici o importanţă pentru memoria de lucru.


Şi chiar dacă mirosul de trandafiri a fost locul de a fi la şcoală, dar într-un vis a dat în faza de rapid (REM Qochii izheniya sau faza of Dreams) - nu asimilarea îmbunătăţire nu a fost respectat.


Nu miros de trandafiri influenţă exercitată asupra memorizarea materialului şi dacă a dat subiectele, după ce a aflat, dar, înainte de somn - veghe în timpul orelor.


În cele din urmă, a devenit clar că nu a pus nici un sens pentru a da miros de trandafiri continuu pe parcursul noapte într-un rând (deşi apoi a cazut periodic şi pe dreapta, faza de somn lent). Faptul că un miros constant de un om obişnuit, şi încetează să-l anunţ.


Miros de trandafiri întăreşte memoria Consolidarea hipocampului in timpul somnului cu prezenţa de aroma de trandafiri, revelate de IRM funcţional. Sa constatat că activitatea hipocampusului la acest punct chiar mai mare decât că, în timpul de veghe (foto de la Uni-luebeck.de). Dar pentru a intra într-o fază de cercetători de somn au fost uşor, deoarece somnul experimentale în laborator şi, în consecinţă, a fost atasat creier activitate monitorului.


Interesant, acest efect funcţionează numai cu trandafiri aşa-numitele amintiri declarativ, cum de a include imagini şi, probabil, un cuvânt. Memorie procedurală, amintiri adică acţiunile lor cu motor propriu, această influenţă nu este vulnerabil, spun autorii operei, ca şi în asigurarea aceste amintiri hipocampus practic absentă.


Din păcate, să înveţe să cânte la pian, trecând de la sufragerie pentru dormitor vaza cu trandafiri - nu reusesti.

Dar cum miroase? Cercetatorii explica faptul că parfumul este perceput în formare, legate în memorie, cu o lecţie, dar noaptea el activează hipocampus, cauzând asociaţie din nou. Hippocampus, care l-am remarcat este deja luate pentru reactiva amintiri la fel de somn lent, în prezenţa miros familiar de lucrări mai viguros.


Apropo, de ce miros de trandafiri nu funcţionează în cazul în care au fost acordate după şcoală, dar să dormi? Oamenii de ştiinţă spun că, în hipocampus mea de somn este mult mai sensibil.


Se pune problema - nu poate fi un memento noapte despre lecţia de a utiliza alţi stimuli - sunet, spun? Este posibil ca, de asemenea. Asta e doar "mirosuri sunt deosebit de potrivite pentru o astfel de experienţă, deoarece acestea sunt, în primul rând, foarte eficient aduce înapoi amintiri, şi, în al doilea rând, nu au aproape nici un efect asupra somnului tulburătoare în sine," - scris de cercetători germani.


Da, a crescut mult mai placuta bubnyaschego înregistrator de peste noapte. Şi anul trecut, Bourne a descoperit că mecanismul de memorie pot stimula furnizate de curenti slabi la creier (aceasta este publicarea lui Jan şi colegii săi în Naturii). Aproximativ aceeaşi, cu excepţia pieselor, a declarat alţi cercetători mai devreme.


Dar, vezi tu, cine îndrăzneşte să expune capul sub pentru sesiunea curentă? Sa slab. Deci, studenţii, să pregătească buchete de trandafiri. Doar nu uitaţi despre faza de somn, atunci când visul său, şi necesitatea de a "vopsea" în roz.

membrana.ru /

Luni, 21 decembrie 2009
Vizualizări: 2135

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
114
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
46
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
75
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
122