ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mister de pini antice: ele brusc a început să creascăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Cele mai vechi plante de pe planeta noastră - pin de folosinţă îndelungată (Pinus longaeva) - brusc a început să crească rapid. Acest lucru nu a avut loc sa-l aproape 4.000 de ani. Oamenii de stiinta au invocat mai multe motive pentru a explica anomalia. Mai presus de toate, desigur, da din cap biologi pentru dioxid de carbon.

pin de folosinţă îndelungată (Pinus longaeva) au câştigat o reputaţie meritat mai vechi vechi. În special specimenele scadente vii la 5000 de ani. Lemn de aceşti copaci vechi este foarte densa si de rasinoase, astfel insecte, bacterii sau ciuperci patogene, aceasta nu vii. Lăţimea inelelor anuale (strat de creşterea pădurilor) de pini unic este un indicator foarte valoros. Este folosit, de exemplu, scala de calibrare utilizat pentru metoda radiocarbon, sau dendrocronologică.

Zona de folosinţă îndelungată de pin foarte înguste. Acesta poate fi găsit în puţin cunoscute White Mountains la graniţa dintre California şi Nevada (SUA). Acoperite cu un strat de dolomite albe, Muntii arata foarte ciudat. Aproximativ la o înălţime de 2800 la 3500 de metri, aproape la apex, este centura de pădure, care creste si pin durabile. Bizare plante cu o grosime de trunchiuri inegale, numărul minim de muguri verzi, cu roşu conuri hispid cresc la o mare distanţă unul de celălalt. Cele mai multe dintre ele alături de copaci uscate. Dar vârsta lor poate fi deja fel de mare ca 10 000 de ani. Într-un climat uscat şi rece de lemn dens bine conservat.

Dr. Matei Salzer, Universitatea din Arizona si colegii sai de la Western Washington University si Universitatea din Minnesota au descoperit un lucru surprinzător: în a doua jumătate a secolului al XX-lea, viaţă lungă pini antice au început maxim pentru ultimii 3700 ani, creşterea anuală. La limita superioară a pădurii - în cazul în care capetele de centură de pădure şi începe pajisti alpine, rata de creştere anuală a crescut cu aproximativ 50%. Mai ales activă de creştere de pini, în perioada 1951 - 2005.

Oamenii de stiinta au invocat mai multe motive pentru a explica anomalia. Mai presus de toate, desigur, da din cap biologi de dioxid de carbon. Faptul că a trăit-pin lung, în ciuda vârstei impresionant, care trăiesc în condiţii foarte auster. Sol sub ele este slabă, nu există practic nici o precipitaţii, substanţe nutritive în sol, fie. Alături de ei nu există nimic viaţa. Alte specii, ca să nu vorbim de lemn, pur şi simplu nu ar putea supravieţui în acest mediu dur. Prin urmare, o stimulare mici de fotosinteză, sub formă de cantităţi suplimentare de dioxid de carbon ar putea merge de pin numai beneficii durabile.

Un alt factor care poate fi jucat în stimularea creşterii un rol-cheie - climatice. Alternativ, precipitaţii a crescut, sau temperatura medie anuală crescut. Sau poate ambele.

Sursă

Luni, 18 ianuarie 2010
Vizualizări: 2284

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
109
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
205
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
357
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
201