ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mit despre avorturi penale
 

 

Unul dintre principalele argumente medicale împotriva protecției dreptului copilului la viață este mortalitatea maternă oribilă din cauza avorturilor ilegale.

 

De îndată ce vine vorba despre unele restricții privind avorturi, toți împreună încep să-şi aducă aminte despre presupusa mortalitate a unui număr foarte mare de femei în timpul interzicerii lor în 1936 - 1954. Interdicția avorturilor este comentată de către medicii și adversarii regimului stalinist ca o altă crimă sângeroasă a regimului.

Oare într-adevăr interzicerea lui Stalin a provocat moartea de mii de femei? Conform datelor prezentate în lucrarea V.I. Sakevici "Ce s-a întâmplat după interzicerea avortului în 1936", decesele din cauza avorturilor, atât penale cât și realizate în cadrul spitalelor, au constituit aproximativ 2 mii de cazuri pe an.

În prezent, conform datelor oficiale, în Rusia se fac 1500000 de pruncucideri pe an. Dar, potrivit experților, de fapt, cu 3 - 4 ori mai mult, deoarece sarcinile întrerupte în mod artificial în clinicile private nu intră în statisticile oficiale. Printre cauzele mortalității materne, avorturile au constituit 21,7%, o jumătate de morți au făcut avorturi pentru motivele medicale. În 15% de cazuri femeile simt consecințele întreruperilor artificiale ale sarcinilor imediat după avort. În alte 7% de cazuri, avortul aminteşte despre sine peste ani de zile, atunci când o femeie află un diagnostic teribil – infertilitate.

Chiar dacă în regimul stalinist într-adevăr au murit o mulțime de femei, acest lucru nu poate servi drept argument împotriva interzicerii avortului în zilele noastre. Când vine vorba de rata de decese din cauza avorturilor în anii 30-50 și reducerea lor după legalizarea avortului, adepţii avorturilor "sigure", inclusiv şi din numărul de medici, uită complet despre progresul general al sistemului de sănătate care a fost semnificativ. Este vorba despre introducerea în practica de zi cu zi a antibioticelor, transfuziilor de sânge, asistenţei medicale urgente, terapiei intensive, etc.

În SUA, înainte de introducerea penicilinei din cauza avorturilor legale și ilegale au murit mai mult de 1000 de femei pe an. Scăderea rapidă a ratei de mortalitate maternă s-a produs în anii 50-60, atunci când avortul nu a fost legalizat. După legalizare, declinul lent a continuat, cu o singură diferență că acum mai multe femei mor din cauza avorturilor legale, și nu criminale.

În țările europene, cum ar fi Irlanda, Malta, Polonia, unde avorturile sunt ilegale sau sever restricționate, nici un fel de mortalitate ridicată a femeilor nu se observă. Acest lucru este confirmat și de Fondul ONU pentru Populație. În scopul de a promova mijloacele de contracepție hormonală în țările CSI și lumea a treia, organizația operează cu cifrele din care este clar că despre nici un fel de mortalitate mare printre femei, sau chiar despre interzicerea totală a avorturilor, în condițiile moderne, nu poate fi nici o vorbă.

 

 

 

Sursa: vk.com

 

Marţi, 20 august 2013
Vizualizări: 2205

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
31
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
20
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
305
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
276