ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Moartea în masă a albinelor este cauzată de influența câmpului electromagnetic
Cauza decesului în masă a albinelor observat în ultimii ani în multe țări din întreaga lume rămâne un mister pentru oamenii de știință.Cercetătorii de la Universitatea Punjab au declarat recent că principalul vinovat de moartea albinelor este telefonul mobil. Astfel de acuzații în adresa comunicațiilor mobile au fost deja rostite cu câțiva ani în urmă, dar apoi au fost recunoscute ca fiind neîntemeiate.

În cursul experimentului efectuat timp de trei luni oameni de știință indieni de două ori pe zi timp de 15 minute au inclus în apropierea unuia dintre cele două stupi două telefoane mobile. Lângă cel de-al doilea stup ei au plasat doar o machetă de telefon.

Dupa trei luni, cercetatorii au observat o scădere semnificativă a numărului de albine din stupul expus la radiatii. A scăzut brusc în stup și numărul de ouă depuse de regina - de două ori mai puțin decât în stupul de contro . Mai mult ca atât, albinele au încetat să producă miere. În plus, a scăzut semnificativ numărul de albine colectoare de polen care se întorc la stup, din ce cauză s-a redus cantitatea de nectar adusă în colonia de albine.

Ved Prakash Sharma și Neelima Kumar care au condus studiul, au declarat într- un raport că principala cauză de deces al albinelor sunt radiațiile electromagnetice emise de telefoanele mobile care de asemenea afectează capacitatea albinelor de a se orienta în spațiu.

Cu această concluzie nu este de acord reprezentatul Asociației Apicultorilor Britanici Tim Lovett, care afirmă că apicultura se dezvoltă în mod activ de exemplu, în aceeași Londra, unde sunt folosite destul de intens comunicațiile mobile. Potrivit lui Lovett, cauza decesului în masă a albinelor este combinația de mai mulți factori, inclusiv maladii, pesticide și schimbări în condițiile mediului de habitat.

Guvernul britanic a alocat aprope 10 milioane £ pentru a studia motivele de scădere a populației de polenizatori, inclusiv a albinelor. Este cunoscut faptul că dintre toate țările din Europa în Marea Britanie se observă cea mai mare scădere a numărului de albine. În ultimii 20 de an, numărul de stupi de albine s-a redus aproximativ de două ori.

Stații-releu de retranslație în comunicații mobile acoperă aproape întreaga suprafață a Statelor Unite și Europa pe frecvențe diferite, densitatea radiațiilor este suficient de mare. Este dovedit efectul negativ asupra sănătății umane.

 

 

Sursa: ipulsar.net

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 25 octombrie 2013 15:35
Vizualizări: 4795

Citiţi de asemenea

Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
2486
Agenția pentru Eficiență Energetică și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), anunță lansa...
105
Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ...
5886
 Rezultatele multiplelor cercetări de substanțe care se folosesc în construcții atestă că unul dintre cele mai peri...
38308