ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Moartea în masă a păsărilor, peştilor şi altor animale: cauze şi consecinţe posibileMoartea în masă a păsărilor, peştilor şi altor animale: cauze şi consecinţe posibile

 


Oricum n-ar fi, dar în rândul comunităţii vaste de Internet la nivel mondial nu sunt doar oameni emoţionali şi sensibili, ci, de asemenea, există un număr foarte mare de persoane, care pur şi simplu doresc să înţeleagă şi să dea explicaţii clare evenimentelor curente.

Explicaţiile posibile ale morţii în masă a păsărilor, bazate pe versiunile  utilizatorilor de Internet, din care fac parte şi rezidenţii acelor zone unde s-a observat o ploaie de păsări moarte.

În timp ce cercetătorii sunt în căutarea unui răspuns privind motivul morţii în masă a păsărilor în mai multe regiuni ale lumii (fapt, care face din această ştire o problemă, demnă pentru un studiu serios), unii oameni sugerează posibile explicaţii pentru acest fenomen.

 

Moartea în masă a păsărilor, peştilor şi altor animale: cauze şi consecinţe posibile1. Schimbări geologice şi ca rezultat apariţia energiei electrice electrostatice.

"Păsările sunt foarte sensibile la taxe electrostatice. Un nor de furtună simplu poate speria păsările foarte tare. Păsările zboară jos deasupra pământului înainte de furtună anume pentru a evita aceste rezerve de electricitate în aer.

În Arkansas, se află cele mai mari din lume zăcăminte subterane de cuarţ. Cutremurul recent a fost cauzat de o presiune puternică asupra depozitelor de cuarţ. Acest fapt a condus la o deversare masivă a miliardelor de volţi de electricitate. O  părticică de cuarţ de o mărime de un bob de mazăre poate produce incendiu, iar milioane de tone de cuarţ, eliberate sub o presiune enormă - pot pune în mişcare stratele geologice de pe Pământ.

La un moment dat, aceste taxe subterane au cauzat o taxă pozitivă de scurtă durată pe suprafaţa Pământului, tocmai la timpul descărcării electrice. Forţa rezervei electrostatice este enormă şi ea ucide păsările în zbor. Ele rămân în viaţă, dar temporar sunt imobilizate. Cele dintre ele, care zburau la o mare altitudine, au fost ucise de această acţiune. Păsările, care se aflau pe copaci, au supravieţuit
O altă explicaţie pot fi efectele câmpului magnetic ale Pământului.

2.  Scurgeri de gaz, cauzate de dezvoltarea zăcămintelor.

Emisiile de metan ar putea fi, de asemenea, cauzate de explorări în această regiune.

3. Distrugerea intenţionată a păsărilor de către persoane fizice.

Infractorii sau oamenii, care urăsc păsările, împuşcă cu focuri de artificii în concentraţiile păsărilor. Dan Cristol, profesorul de biologie şi co-fondator al Institutului de cercetări integrale al comportamentului păsărilor la Colegiul lui William & Mary din Louisiana este sceptic faţă de teoria focurilor de artificii, cu excepţia cazului că cineva n-a împuşcat în stol de păsări cu ceva. Cunoscând oamenii şi având în vedere abundenţa păsărilor în această perioadă de timp, acestea au foarte puţini fani acum.

4. Răniri sau dezorientarea păsărilor.

O altă posibilitate interesantă, este că o pasăre nesănătoasă sau rănită (afectată eventual de lumina şi zgomot de focuri de artificii de Anul Nou), a început să se apropie rapid de Pământ şi celelalte păsări greşit au urmat-o. Având în vedere viziunea lor foarte slabă (mai ales pe timp de noapte), este foarte posibil. Ceva similar s-ar putea întâmpla în Louisiana unde sute de păsări s-au prăbuşit într-o linie de înaltă tensiune de curent electric.

5.Testări guvernamentale.


Având în vedere numărul mare de teste de arme chimice şi biologice efectuate de către guvernul american, Paul Joseph Watson  şi Alex Jones au înaintat o ipoteză că moartea în masă a păsărilor şi peştilor ar putea fi rezultatul unor teste guvernamentale.

6. Gripa aviară sau alte boli.

După o examinare s-a dezvăluit că mai multe mii de păsări au murit subit în nordul statului Louisiana din cauza infecţiei E. Coli, care a atins sacii de aer în craniul lor.  Potrivit rapoartelor recente, în legătură cu moartea mai multor păsări migratoare din Japonia, de asemenea, se poate vorbi despre infectarea păsărilor cu gripa aviară H5NI.

Oamenii de stiinţă îşi continuă să desfăşoare activităţi de cercetare ...

 

 

Sursa cu link pe CNN, Associated press, Reuters

Marţi, 18 ianuarie 2011
Vizualizări: 5211

Citiţi de asemenea

În zilele noastre, există tot mai multe informații că substanțele chimice de uz casnic sînt periculoase pentru sănătat...
46
Datorită familiei Silkov din satul Rakitinka, în raionul Kormilovski, regiunea Omsk, a apărut o adevărată pădure de pi...
62
Sănătatea feminină depinde în cel mai direct mod de starea florei vaginale. Acest ecosistem la scară mică funcționează p...
65
Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
140