ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Moașă Robin Lim și centrul de naştere naturală Bumi Sehat
 

Robin Lim este moaşa care trăieşte și lucrează în Indonezia, pe insula Bali, practică naşterea naturală şi nașterea  lotus. Ibu Robin Lim a creat un centru de naștere naturală Bumi Sehat, în care inițial a ajutat la naștere femeilor locale din Bali. Acum, la clinica Bumi Sehat vin pacienţi din toată lumea, familiile care așteaptă urmaşii şi femeile pentru a naşte fără dureri în mod natural.

Interviu cu Ibu Robin Lim:

«- Dragă Ibu Robin, spune cine te-a ajutat să creezi o astfel de atmosferă pentru că de unul singur este destul de dificil?»

- În primul rând, m-a ajutat propria mea experiență de  mamă, deoarece am născut primului copil la vârsta de 19 ani. Moașa mea era foarte tânără și  chiar aș spune, lipsită de experiență, dar  a avut cea mai importantă calitate a unei moaşe - multă dragoste. Nu am avut nici o complicaţie. Dimpotrivă, cu 22 ani în urmă, sora mea însărcinată cu al treilea copil a avut complicaţii – o presiune foarte mare şi a decedat. Cu o zi înainte de a muri, ea a fost la medic și a împărtășit cu el că nu se simte bine și parcă ceva nu merge bine. Ea a simțit acest lucru pentru că era însărcinată deja a treia oară și a avut deja experienţă. Însă doctorul i-a spus: "OK, ne vom întâlni în luna următoare și vom vedea cum te vei simţi".
A doua zi sora mea a murit. Ca o moașă, dacă am întrebări privind femeia însărcinată, încerc să aflu toate informațiile despre ea. Eu cred că dacă sora mea ar fi venit cu problema sa la o moaşă, nu la un medic,  ar fi fost în viață în prezent. Deoarece moașa este mai interesată decât medicul și ea ar spune mai precis, dacă aveți într-adevăr o problemă cu presiunea sau alte riscuri pentru sănătate. Noi încercăm să găsim o soluție pentru a elimina acest risc.

 

 

 

«- Crezi că moașele sunt mult mai interesate de succesul naşterii decât medicii în clinici?»

- După experiența mea, moașele au mai mult timp, energie și interes pentru mamă. Aceasta este cheia succesului în tratamentul lor. Am decis să devin o moaşă deja având trei copii şi experienţa de naştere. Și situația cu sora mea mi-a dat un imbold. 

 

«- Povesteşte cum a fost creată clinica magică?»

- La început au fost doar trei persoane. Aici, în această casă, noi am examinat femeile gravide. Cu noi au lucrat o mulțime de diferite moaşe din Indonezia. Eu le sunam atunci când era nevoie de  ajutor pentru a ajunge la casa viitoarei mame, dacă  nu putea ajunge la noi. Și într-o zi, cineva a spus că femeile din Bali au nevoie de un loc, unde  pot da naștere copiilor. Pentru că la domiciliu  se tem sau se sfiază de rude, în Bali  femeile nasc înconjurate de o mulțime de rude. De asemenea, multe mame însărcinate se tem că cineva le-ar putea face  "magie neagră în adresa lor".
Aici, pe insula Bali, vrăjitoria, magia neagră și albă sunt un lucru obişnuit. Mulţi locuitori din Bali chiar îşiclarifică relațiile  în acest mod. Pe insula Bali în timpul nașterii se consideră că în jurul copilului se petrece o bătălie dintre spiritele de lumină și spiritele întunericului, prin urmare,  tatăl copilului ar trebui să fie prezent la naștere și să facă anumite ritualuri de protecție.
Viitoarele mame aveau nevoie de un loc unde  s-ar simți în siguranţă. Și e adevărat. În prezent orice femeie poate veni la clinica Bumi Sehat la orice etapă și întotdeauna va simți sprijinul și grija noastră.

 

Естественные роды

 

«Robin, povesteşte despre prima ta naştere la care ai ajutat?»

- Când fiica mea avea aproape doi ani,  trăiam  în Iowa. În acea noapte a fost o furtună incredibilă, o mulțime de zăpadă, care a acoperit toate drumurile. A fost imposibil să deschizi o ușă! Aveam  douăzeci de ani, primul meu soţ  era  acasă, cu el au rămas nişte prieteni, deoarece era imposibil să mergi undeva. Și în această seară, cineva a ajuns la casa noastră cu un tractor, îndepărtând zăpezile şi ne-a adus o femeie gravidă. Eram  doar o mamă tânără a unui copil, însă această femeie nu a avut de ales: şi moașa, și spitalul au fost departe, iar în apropiere am fost doar eu.
De îndată ce copilul s-a născut şi  l-am pus la piept, fiica mea, care avea doar  doi ani, dintr-o dată s-a dus la etaj și s-a întors cu un castron mare în mâini, spunând: "Ai nevoie de asta!"
Nu mi-am dat seama la început de ce l-a adus! Am fost atât de fericite că copilul s-a născut, că am uitat de placentă. Nu știu de unde fiica mea de doi ani știa că apoi urmează să se nască placenta.
Și din acel moment,  la mine au început să vină  oamenii și să ceară ajutor la naştere, pentru că ei au crezut că eu eram o moașă. Cred că învățătura este importantă, pentru că noi toţi avem nevoie de cunoştinţe  pentru a ne face lucrul bine.
După primul copil am dat naștere la al doilea. Și nașterea copiilor oferă un sentiment că începi să simți procesul de naștere. Nu numai că știi cum se petrece acest lucru, dar şi obţii o intuiţie şi o cunoaştere interioară.
Cu moașele din Indonezia eu stau într-un cerc pe podea și petrec  conversații. Le  spun: "Sunteţi foarte profesioniste, eu nu mă îndoiesc de acest lucru. Dar atunci când veniţi la o naştere, trebuie să scoateţi pantofii, pentru că în faţa Dvs. se află o femeie nudă! Ar trebui să știţi cu siguranță şi numele ei. De ce nu vă adresaţi femeilor pe nume?

Eu fac astfel, încât ele râd și plâng și apoi râd din nou. Și eu le spun: "Dacă vreţi să fiţi moaşe, trebuie să înțelegeți că este cea mai mare putere din lume - puterea de naștere și un ajutor la acest lucru. Și ar trebui să simţiţi cum îngerii vă împing și vă ghidează să fiţi moaşe, să lucraţi cu viitorii părinţi".
 

 

Естественные роды

 

«Ibu Robin, spune despre visele tale privind dezvoltarea clinicii?»

- În primul rând, cred și doresc ca copii să se nască cît se  poate  de  gingaş şi  blând, chiar dacă este o cezariană. De asemenea, cred că dacă vor oferi copiilor o șansă să apară în lume într-un mod atât de bând şi uşor, atunci ei vor simți dragostea noastră și încrederea în lume toată viața lor. Acest lucru înseamnă că copiii vor aduce pe pământul nostru Pace şi Dragoste, prin urmare pe pământ va fi mai puțină violență, cruzime și distrugere. Ajutând la fiecare mamă să nască natural, noi ajutăm întregii noastre planete.

 

«Povesteşte despre reţeta magică de naştere fără durere»
 

- N-aș vrea să folosesc termenul "durere ", deoarece naşterea este  un lucru destul de greu. Pur şi simplu, pentru naşterea magică sunt necesare endorfine - hormoni ai fericirii, atunci când simţi copilul, îl aștepți și apoi îl ţii în mâini, te uiţi în ochii lui. Asta e magia. Atunci când iei un copil nou-născut în brațe încă cu cordonul ombilical, toate celelalte senzații se estompează și începi să simți doar fericirea.

Când ești singur, la momentul naşterii, poţi un pic să te sperii, într-atât  este uneori  de dificil. Și ai nevoie de persoane iubitoare, care te vor sprijini și îţi vor spune: "Simţi copilul tău, acum el se va naşte şi totul va fi bine". Și acest lucru acţionează mai puternic decât medicamentele sau a intervențiile medicale, utilizate în clinici. În clinicile tradiționale în jurul femeii se adună mulţi medici şi asistente medicale, dar ei de multe ori nici măcar nu ştiu numele femeii care naște ... 

 

Естественные роды

 

«Dragă Robin, spune, te rog, cum vezi nașterea în viitor?»

- Naşterea naturală este modul cel mai blând şi mai tolerabil de naștere, și aș dori ca nașterea să devină mai naturală, mai fină. Ca să fie cât mai puţin posibil de intervenţii medicale în procesul de naştere. În Europa,  familiile cheltuiesc o grămadă de bani pentru naştere. Naşterea a devenit o plăcere scumpă. Însă tehnologiile nu sunt o soluție la modul cum să facem naşterea mai sigură.
Trebuie să înțelegem că nașterea este un dar magic și o binecuvântare. Și trebuie să ne străduim s-o acceptăm cât se poate de natural posibil, cu dragoste și recunoștință. Și chiar atunci când vă confruntați cu o situație în care cezariana este necesară, există o șansă de a face această intervenţie chirurgicală mult mai blândă. Este important să schimbăm abordarea. 

 

Естественные роды

 

«Robin, spune-ne care este rolul bărbaților (tatălui) în timpul nașterii în clinica dvs.? Cât este de necesară prezenţa  tatălui  în timpul nașterii ?»

- În instituţiile medicale, tata se află în afara procesului de naştere, el așteaptă rezultatele undeva la marginea acestui proces sacru. Pe insula Bali, în mod tradițional, bărbatul este întotdeauna alături de femeia pe care o îngrijește după naștere, o hrănește, are grijă de ea prin orice mod posibil.
Eu cred că, de fapt, alegerea nu o fac părinții, ci copilul. Va fi tata alături sau nu în momentul nașterii și cine, în general, trebuie să fie prezent la procesul de naştere, toate acestea le alege copilul. Cel puțin, eu cred anume în acest lucru.
Când naşterea decurge sub supravegherea medicală, nu vedem adevăratul proces magic din interior, care are loc la nașterea unui copil.

 

Естественные роды

 

Conversația a fost scrisă de N. Liubimova și L. Şemciuk, foto: A. Alecseienko

 

 

Sursa: greenplaneta.org

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 25 iunie 2013 17:26
Vizualizări: 2845

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
114
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
117
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
744
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
782