Moldova nu va plăti prejudiciul cauzat de nava «Nicolai Bauman» ecologiei regiunii Odesa

/ Vizionări: 3186

Moldova nu va plăti prejudiciul cauzat de nava Nicolai BaumanMoldova nu va plăti $1 mil. pentru prejudiciul ecologic, cauzat de nava "Nicolai Bauman" sub pavilionul Republicii Moldova, care a naufragiat pe 6 martie în delta Dunării, a declarat pentru agenţia "Infotag" şeful secţiei transport acvatic a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Igor Zaharia.

 

Responsabilul a motivat refuzul prin faptul că "acţiunea i-a fost imputată proprietarului navei, care este o companie ucraineană". Conform calculelor preliminare ale Inspectoratului Ecologic de Stat pentru Regiunea Nord-Vestică a Mării Negre, prejudiciul cauzat prin cele 3 tone de combustibil ale navei, scurse din rezervoare, se estimează la $1,89 mil.

Amintim că o navă cu 3 mii de tone de ghips, care se îndrepta din Turcia spre Herson, a naufragiat pe 6 martie în delta Dunării Starostambulsk, nu departe de oraşul Chilia din regiunea Odesa. Prora navei a fost avariată. Toţi membrii echipajului au fost salvaţi, dar ecologiştii au dat alarma privind pericolul grav de poluare a mediului cu combustibil şi cu ghips. Presa ucraineană scrie că proprietarul navei este compania moldovenească Daubing Shipping LTD.

 

 

 

Sursa: NOI.MD (Foto: ledilid.com)