Monsanto o pune pe ”organic”

Монсанто

 

Corporația Monsanto are de gând să opteze pentru produsele ecologice în încercarea sa de a câștiga consumătorul.

Pentru majoritatea consumătorilor informați numele "Monsanto" provoacă respingere. Concernul gigant a devenit asociat cu marele rău al businessului agricol. Bine-cunoscutul pesticid otrăvitor Roundup, porumbul OMG și nenumărate litigii împotriva micilor fermieri au adus Monsanto faimă rea.

Parlamentul francez a aprobat o lege care interzice cultivarea porumbului modificat genetic
Parlamentul francez a aprobat o lege care interzice cultivarea porumbului modificat genetic

Este greu de crezut, dar în efortul său pentru a se dezvolta fără eticheta "Frankenfood", Monsanto a început să-și diversifice activitatea și a îndemnat cei mai buni cercetători ai săi să facă cercetări în selecția tradițională, cu accentul pe „organic”.

Înapoi în zilele de demult pentru a reproducere plantele agricultorii selectau exemplarele cu caracteristice dorite, le polenizau încrucișat pe acestea, așteptau roada, și din nou repetau întregul proces. Dar, în cele din urmă nu au obținut o diversitate mare de soiuri. Această metodă poate dura sute, daca nu mii de ani, iar companiilor, care vizează obținerea de profituri ridicate nu le place să aștepte ca culturile să evolueze în mod natural.

Monsanto și alți producători de OMG-uri s-au ales cu așa o reacție negativă pentru îmbinarea genelor ai diferitelor forme de viață în fructe și legume, că acestea au fost interzise în unele țări, iar compania a decis să exploreze mai activ alternativele organice.

În căutarea produsului perfect

Монсанто

În timpul cercetărilor asupra culturilor modificate genetic, specialiștii Monsanto au descoperit și culturi care au caracteristici dorite în structura ADN-ului pentru o creștere optimă. Astfel ei au aflat ce plante cresc rapid și se dezvoltă ușor după un anumit scenariu, cu ajutorul unor programe de calculator care le corectează pentru a obține produsul perfect. Astfel de produse sunt deja numiți: bostanul, broccoli, ceapa și ardeiul.

Монсанто

Aceste algoritme, în conformitate cu Monsanto, pot reduce semnificativ timpul, erorile și resursele consumate pentru creșterea produselor alimentare, și va servi alternativă pentru polenizarea de laborator.

Cu toate acestea, compania Monsanto este preocupată, în primul rând, de bani, și nu le pasă dacă bostanul va avea un conținut ridicat de zahăr, și dacă va fi într-adevăr sănătos sau nu. Consumatorii oricum vor trebui să-și asume responsabilitatea și să țină seama ce efecte au produsele acestea.

În orice caz, trecerea la o agricultură naturală chiar și în stil high-tech, dar totuși ecologică este o soluție potrivită nu doar pentru îngrijirea mediu, ci și pentru viitorul agriculturii și economiei rurale, precum și a sănătății noastre. Nu putem decât să-i dorim succes celor de la Monsanto în noile lor inițiative.

 

 

Sursa: rodovid.me