Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2013/06/news_Monsanto_01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Monsanto renunţă la culturi OMG în Europa
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Monsanto renunţă la culturi OMG în Europa
 

Monsanto Co nu va lupta pentru extinderea culturilor agricole modificate genetic în marea parte a Europei, deoarece în multe țări europene opunerea seminţelor modificate genetic este foarte activă, - au declarat oficialii companiei.

 

 

Reprezentanţii europeni Monsanto Company, cu sediul în St Louis, Missouri, au anunţat cotidianul german Taz că nu mai susţine nici un fel de lobby privind cultivarea seminţelor sale în Europa și nu solicită autorizații noi pentru plante modificate genetic.

"Am ajuns la concluzia că la acest moment nu există o aprobare largă", a spus pentru Taz purtătorul de cuvânt al Monsanto în Germania, Ursula Lüttmer-Ouazane.

Purtător de cuvânt al corporației Monsanto, Thomas Helscher, a declarat că compania a făcut clară intenția de a introduce pe piața culturile modificate genetic numai acolo unde este prevăzut un sprijin larg.

 

Monsanto отказывается от ГМО посевов в Европе

 

 

În ultimul timp compania s-a concentrat pe creșterea cotei pe piața tradițională de cereale în Ucraina și vice-președinte al Monsanto, Isus Madrazo, care supraveghează afacerile internaționale ale companiei, a declarat că pentru compania zonele centrale de dezvoltare sunt Europa de Est și America de Sud. "Ne-am propus să vindem semințe GM numai acolo unde acestea se bucură de un sprijin larg din partea agricultorilor, de un sprijin politic și de un sistem de reglementare legală în vigoare", - a menţionat Helscher pentru Reuters. "După cum am văzut astăzi acest lucru este aplicabil doar în câteva țări din Europa, în special, Spania și Portugalia".

Spre deosebire de Europa, America de Sud primeşte foarte bine biotehnologia agricolă a companiei Monsanto, dar și acolo compania se confruntă cu obstacole, deoarece este în curs de aprobare şi acord din partea Chinei, celui mai mare cumpărător de soia în Brazilia.

 

Monsanto отказывается от ГМО посевов в Европе

 

 

Monsanto vrea să lanseze noi seminţe de soia, rezistente la omizi, numite Intacta RR2 Pro pentru cultivarea în Brazilia în sezonul viitor, dar startul de succes, potrivit reprezentanţilor oficiali Monsanto, se află sub rezerva aprobării de China.

În ultimul timp Monsanto este criticată vehement după ce grâul experimental modificat genetic, lăsat, potrivit companiei, pe raft cu câțiva ani în urmă, a fost găsit în creștere pe câmpul unei ferme din Oregon. Descoperirea anunțată pe 29 mai de către Departamentul Agriculturii din SUA a alarmat piața exporturilor grâului american, pentru că cumpărătorii asiatici au refuzat să-l achiziţioneze.

 

Sursa: facepla.net

 

Duminică, 16 iunie 2013
Vizualizări: 1467

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
33
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
26
Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
100
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
282