ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

NASA şi compania este în căutarea pentru un zbor la asteroid de vedere al LuniiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Hero Willis - Stamper, in filmul Armageddon a fost trebuia să faceţi asteroid la adâncimea necesară pentru plasarea de încărcare nucleare. De fapt, doar să se gândească la o astfel de protecţie, primul lucru pe care urmează să fie explorat temeinic asteroizii periculoase.

Specialiştii industriei spaţiale din SUA s-au întors la o discuţie de unul dintre proiectele cele mai atractive din timpul nostru - aterizare de oameni pe un asteroid, care aparţine unui grup de munţi celeste sunt potenţial periculoase pentru Pământ. mai multe modificări vor simplifica activitatea şi creşte probabilitatea de realizare a unui astfel de plan de neobişnuită.

Plymouth Rock , conform legendei, un loc unde de aproape patru secole în urmă, a aterizat Părinţii Pelerini cu "Mayflower" este prevăzută de fapt temelia istoria Statelor Unite. De-a lungul secolului trecut, din stâncă a fost retezate de pe câteva "istorice" bucăţi. Dar acum, după şase tone bolovan atenţie acoperite cu un portic cu coloane. Dar, departe de pământ de greutate mai mult, nu mai puţin valoroase piese de rock sunt susceptibile de a astronautilor văzut în 2020-2025 ani.

asteroizi mici, spun experţii americani, poate deveni "Plymouth Rock" pentru întreaga omenire: sursă de materii diferite şi apă, şi adăpost de razele cosmice în timpul pe termen lung zboruri spaţiale cu echipaj. Deoarece proiectul nou spatiu numit "Plymouth Rock - o mai devreme Omului Asteroid Misiunea Folosind Orion", adică, "Plymouth Rock iniţială misiune la asteroid folosind Orion nava".

În magazinele din compania Lockheed Martin, precum şi organismele de centrul mai multor spatiale ale NASA se maturizeaza, elemente de mari şi mici ale viitorului
În magazine Lockheed Martin, precum şi în mai multe clădiri Centrul Spaţial NASA este de maturare, şi mici elemente de mare viitor "Orion", pregătit de full-size machete pentru teste, standuri de încercare, şi aşa mai departe (foto NASA).

Acest concept al misiunii a fost pregătit în mod special pentru NASA de Lockheed Martin constructor sef de nave spaţiale Orion .

funcţionari de stat, de spaţiu focale, numit la experţi, pentru a reflecta asupra unei strategii flexibile ale prezenţei umane dincolo de orbita Pământului scăzut. Răspunzând la dorinţa, Lockheed Martin a fost aspru planul de zbor de astronauti la unul dintre asteroizii se apropie în mod regulat de pe planeta. Bineinteles, de standardele de sistemul solar. Astfel de obiecte sunt studiază un program special NEO (ea ceasuri mai mult de o mie de munte cu potenţial pericol de zbor).

În general, spaţii pentru "Plymouth rock" Compania a făcut câteva ultimii ani, practic de la momentul în care ea a dat de la mila (pe dezvoltare şi producţie) sper americane Orion spaţiu cu echipaj de zbor.

In proiectarea acestui vas, specialiştii noştri au început imediat să calculeze în cazul în care puteţi fi încă aplicate în plus faţă de două obiective principale: înlocuirea pleacă Transporturi în zbor la ISS si usor prelungite , însă se pare inevitabil om reveni pe Lună.

lui înconjurător cellpadding = 0 = 0 border = 0> Practicarea de
Practicarea de vehiculul de lansare Orion pentru el, diverselor unităţi şi părţi ale complexului este în plină desfăşurare. În imagini: recente exemplu, test de zbor de Ares IX, în care locul de muncă este verificat prim pas şi testarea sistemului de parasute pentru vehicule de reintrare (foto NASA).

În mod logic se prefigurează zboruri spre asteroizi: şi ca având o valoare ştiinţifică independentă, şi cum să tren şi de testare în ajunul de zboruri programate în sat şi mai la distanţă în timp de vizite pe Marte.

Este interesant faptul că o pereche de ani în urmă, compania DigitalSpace Commons a fost un plan de dura pentru o misiune cu echipaj la asteroid, bazându-se pe evoluţia NASA. Şi el, de asemenea, sa bazat pe Orion ". Cu toate acestea, a prezentat recent un proiect are o serie de diferenţe, putem spune despre ele separat.

Pentru a ridica cele două părţi echipaj asteroizi recunoaştere plănuit să se folosească o pereche de rachete Ares I şi V . "Edinichka" ar trebui să conducă la orbita Pământului scăzut Orion într-o versiune dublu. Dar "cinci" Pământ de plecare Etapa (EDS), adică în stadiul de retragere de pe orbita Pamantului si ... Un alt Orion. Dar chiar şi fără un loc pentru echipaj, dar cu ciocanul ochi de combustibil suplimentare, hrană, apă şi oxigen.

Sistemul precedent în loc de al doilea "Orion" a apărut modul de aterizare pe asteroid, respectiv, ar trebui să dezvolte separat şi să construiască o astfel de maşină.

În apropierea Pământului şi echipaj Orion fără pilot ar trebui să link-ul de până nas in nas, dupa care EDS va transfera complexe pe asteroid. La sosire, o pereche de exploratori curajos spatiu este, de fapt la o parte vor fi cele două nave spaţiale, echipate cu motoare şi toate electronice necesare pentru a fi în măsură să se întoarcă acasă acest dublet.

Conectat şi tucked Orion formează un complex de 50 de tone (Figura Lockheed Martin).
Conectat şi tucked "Orion", formează un complex de 50 de tone (Figura Lockheed Martin).

Navele să se aşeze pe un asteroid încă nu trebuie să. Lockheed Martin a alege opţiunea cea mai uşoară şi mai rapidă în perfecţionarea convergenţă final al producţiei şi un membru al echipajului în spaţiu deschis. Fiind lega fixat şi se deplasează cu pachet de rachetă, astronautul a putut ateriza pe suprafaţa de rock ceresc, pentru a stabili echipamente ştiinţifice şi să colecteze mostre.

Conform planului actual rămân complexe din două Orion despre asteroidul trebuie să continue timp de cinci zile, dar dacă este necesar, termenul poate fi extins până la două săptămâni. Total de aşteptat pentru a obţine până la 100 de kilograme de eşantioane de sol asteroid.

După zborul de întoarcere andocat "Orion" pe Pământ ar trebui să divorţ, şi o pereche de astronauti va coborî de pe planetă acasă într-o navă capsulă conic. La expediţie ansamblu ca un întreg, ar fi nevoie doar de şase luni de ceas de timp normală pe ISS.

Vizitaţi Orion la SSI la sfârşitul anului 2014-lea sau în 2015 ar trebui să preceadă zboruri mai îndepărtate ale navă nouă - la asteroid si Luna (Figura Lockheed Martin).
Vizitaţi Orion la SSI la sfârşitul anului 2014-lea sau în 2015 ar trebui să preceadă îndepărtat mai multe zboruri de navă nouă - la asteroid si Luna (Figura Lockheed Martin).

Trebuie să spun că obiectivele ştiinţifice ale studiului de asteroizi, în teorie, pot efectua şi sondele fara pilot. Dar este dificil de a exagera importanţa de zbor uman la asteroid. Aceasta nu este doar un timid "try-out", înainte de venirea proliferarea activităţilor umane asupra sistemului solar. Aşa cum sa arătat, sondele sunt puse adesea misiunea la un pas de colaps din cauza unor eşec neînsemnate, pe care o persoană în viaţă ar putea descurca.

Exemplu - a fost în 2005 la asteroidul Itokawa ( 25143 Itokawa ) Sonda japoneză Hayabusa . El a raportat pe Pamant, o mulţime de informaţii valoroase . Dar cel mai important, el a luat mostre minuscule de roca, iar acum le transportă spre noi. În orice caz, oamenii de ştiinţă speră că a luat: la acest punct există o îngrijorare din nou de natură tehnică.

Hayabusa pe Itokawa şi patru aparate de ioni de propulsie a motorului (ilustraţii JAXA).
Hayabusa pe Itokawa şi patru aparate de ioni de propulsie a motorului (ilustraţii JAXA).

Această misiune în ceea ce priveşte probleme neaşteptate a fost unul dintre cele mai nefericite. Un alt cerc un asteroid şi întâlnirea cu el nu au mers lin ca am dori. Apoi, în spaţiul în care vehiculul a avut probleme cu lansarea de pe Pamant. Apoi, călătoria este posibil, dar numai la anormal de scenariu cu profituri întârziate. Mai târziu a venit vestea că sonda, aparent, nu vor putea să se întoarcă. Vine cu ei odată ce aţi rezolvat problemele.

Dar, la începutul lunii noiembrie a anului 2009, japonezii au raportat că unul din patru (AD) aparate motor Ion identificat probleme: motor D închide automat. Acest lucru pune în pericol misiunea. Dar, pe 24 noiembrie japonez a venit cu o soluţie originală.

Ei aveau nevoie pentru a obţine nivelul dorit de tracţiune, astfel încât pentru a schimba traiectoria sondei. Acest lucru a trebuit să implică două ionnika A şi B, fiecare dintre care a fost închisă anterior în jos din cauza eşecului elemente importante ale sursă de ioni de la A şi catalizator al fascicul de ioni de la B.

Dar acum inginerii sunt trimise la echipa de sondă, care au părăsit Hayabusa comuta în lanţul alimentar. Ca urmare a celor două "paralizate" sa dovedit un motor normal-ionnik: un catalizator al A şi sursă de ioni de B. Specialiştii de monitorizare va fi în continuare evoluţii în jurul sondei, şi în timp ce se preconizează că acesta va ateriza în iunie 2010.

Itokawa în această fotografie este combinat cu ISS. Cu toate acestea, postul a luat artistului mai mult
Itokawa în această fotografie este combinat cu ISS. Cu toate acestea, postul a luat artistului mai mult "probă" din 2006, este acum mai mare. Dar toate aceeaşi idee de scară - dreapta (ilustraţie Pascal Lee / NASA / JAXA).

Situaţia cu studiul de asteroizi seamănă cu aliniere de forţe în prima cursă Lunii: Statele Unite au fost primii care să debarce pe oamenii satului, şi Uniunea Sovietică au adus cu ei de probe regolitului de o staţie automată. Stiinta a primit informaţii de nepreţuit în ambele cazuri, numai succes răsunător de americani efectuate încă conotatii politice.

De atunci, experţi în domeniul de spaţiu împărţit între susţinători ai drepturilor progresiv la distanţă de Pământ şi adepţii ipoteza că nu era nimic mai bună, mai sigură şi maşini mai sigure încă nu se poate gândi şi de a trimite la organele cosmice au numai acele. Pentru fiecare fracţiune "are argumente cu greutate în favoarea sa.

Înălţime = 78 640>
"Debarcarea de pelerini" (în 1877, Henry A. Bacon) şi "Plymouth Rock" de astăzi - ceea ce nu este un asteroid, în mod repetat redusă în mărime? (Reproducerea şi foto de la wikipedia.org)

Şi ceea ce ei cred despre el în partea de sus SUA? Recent, înalţi funcţionari ai agenţiei spaţiale americane ar trebui să ia în considerare un plan de Lockheed Martin. Pe drum, cu o serie de propuneri interesante pentru viitor, cu un telescop, situat departe de Pământ şi ajustat pentru a vizita misiuni cu echipaj, de explorare cu echipaj de zbor în imediata apropiere a lui Marte (dar fără aterizare), spaţiu staţie de energie solară.

După alegerea cuvântului decisiv NASA va fi la Casa Albă. Noi credem ca aluzie patriotică, prizonier în numele de "Plymouth Rock", ar trebui să ajute acest efort frumos.

"Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) "

Miercuri, 16 decembrie 2009
Vizualizări: 2275

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
48
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
82
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
335
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192