ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nest Rest sau odihna într-un cuib de pasăre
 

 

Nest Rest de la firma Dedon înseamnă literalmente "cuib pentru odihnă" și este creat ca o alternativă modernă a pavilioanelor de grădină tradiționale, hamacelor sau corturilor turistice și poate fi, de asemenea, o alegere neaşteptată pentru decorul interior al casei. Autorii mobilierului ecologic, designerii Fred Frety şi Daniel Pouzet, sunt inovatorii parizieni bine-cunoscuţi. Ideea de a crea un design în formă de pară, artiştii l-au împrumutat de la păsărea ţesător care țese cu măiestrie cuiburi suspendate pe ramurile copacilor.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

Filozofia firmei Dedon și a fondatorul ei Bobby Dekayzers - a îndeplini munca în armonie cu sine însuşi:” Numai atunci omul se va simţi la locul lui". Este evident că, odihnindu-se în interiorul coconului ecologic, aproape fiecare om va fi la locul lui, pentru că construcţia permite să vă bucurați de un sejur în natură și în același timp, "pasagerii" sunt ascunşi de ochii străini.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

Ventilaţia bună, nu împiedică Nest Rest să le protejeze cu siguranţă de la orice intemperie, datorită ţesăturii dense a acestui pat confortabil cu saltea și perne, care este atîrnat pe ramura copacului cu ajutorul unui nod de încredere.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

Tot aşa în natură acţionează şi păsările din familia Estrididae, care datorează numele lor artei de construire a cuibului în formă de picătură sau bilă suspendată. În lucrările de construcții sunt angajaţi exclusiv masculii: ei leagă cuiburile lor de ramurile subțiri, crescute la periferia coroanei copacului, deseori deasupra apei, pentru a închide calea prădătorilor. Aceste iesle sunt fixate foarte strîns și nu se tem de rafalele de vînt.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

Secretul păsărilor ţesătoare constă într-o abordare specială în selectarea materialelor de construcţii: ele preferă să lucreze doar cu firele de iarbă verde mustoase şi flexibile, de o lungime 25-30 cm sau cu fibre lungi ale frunzelor de palmier, pe care păsările le smulg ele înseşi. Ţinînd cu ciocul acest material elastic de vîrf , pasărea ţesător introduce firele de iarbă între tulpinile deja țesute, deseori schimbînd direcția pînzei ţesute pentru ca aceasta să fie mai groasă.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

În cuibul Nest Rest, ţesutul este făcut din materialul plastic fibros, rezistent la căldură şi la umezeală: acesta este ușor de curățat și de îngrijit, ecologic neutral și poate fi utilizat din nou după ce hamacul de design s-a învechit.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

Fiecare detaliu al unicului mobilier de răchită , în care este specializată firma Dedon, este făcut de mîină la fabrică, situată pe insula filipineză Cebu - locul tradiţional al artei de țesut.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

Munca asupra creării unei piese de mobilier poate dura mai mult de două săptămîni, apoi aceasta trebuie să treacă printr-un control riguros al calității. Astfel, înaltele tehnologii din Germania și tradițiile seculare în industria mobilierului de răchită, sunt cheia succesului firmei Dedon.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

Rama construcţiei suspendate are o greutate de 100 kilograme și o lățime de aproximativ 2 metri şi este făcută din aluminiu solid. Designerii oferă cuiburile confortabile în două culori: de paie naturală și de cretă albă. Acest lucru permite construcţiilor să se potrivească cu orice peisaj de grădină.

 

 Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде

 

Nest Rest poate fi, de asemenea, instalat în interiorul unei case sau pe verandă – pentru acest lucru este prevăzută o consolă specială. Iar cei, care doresc să depășească gravitaţia, pot să se legene cu ușurință în interiorul scrînciobului ţesut, rămănînd singuri cu gîndurile lor.

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

Ideea designerilor francezi a cîştigat deja, recunoştinţa celor cărora le place să se relaxeze în confort. Şi acest lucru este doar o dovadă în plus că întotdeauna avem ceva de învățat de la natură, folosind înțelepciunea și raționalitatea ei, putem să îmbinăm natura cu tehnologiile noi și să ne bucurăm de viață într-un mod nou. 

 

Nest Rest – или отдых в птичьем гнезде 

 

 

Sursa: facepla.net

 

Sâmbătă, 15 septembrie 2012
Vizualizări: 4496

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
237
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
419
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
304
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
429