«Nistru — uneşte Moldova»- acţiune de caritate iniţiată de un moldovean din Irlanda

/ Vizionări: 3360

«Днестр объединяет Молдову» – благотворительная акция молдаванина из Ирландии

 

 

Moldova va colabora cu Ucraina în domeniul protecţiei şi dezvoltării bazinului rîului Nistru
Moldova va colabora cu Ucraina în domeniul protecţiei şi dezvoltării bazinului rîului Nistru

Moldoveanul stabilit în Irlanda, Ion Lazarenco, demarează o inedită acţiune sportivă în Moldova. În scop caritabil, acesta va defăşura maratonul de înot ”Nistru – unește Moldova”, o acțiune de importanță majoră în sport, caritate, viață socială și în promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotarele ţării, informează moldova.org.

 

Inspirat de exemplul vestiților înotători David Walliams, care a înotat 140 de mile în rîul Temza din Marea Britanie, și Neib Ben Messaoud Belhedi, care a traversat 1400 de km prin înot de-a lungul întregii coaste a Tunisului timp de un an, sportivul Ion Lazarenco, membru ”Channel Swimming and Piloting Federation" și ”Strait of Gibraltar Swimming Association” a lansat ideea organizării unui maraton de înot pe rîul Nistru, pe traseul Soroca – Dubăsari. El va parcurge 235 km, timp de 11 zile.

Moldoveanul susţine că s-a antrenat timp de 3 ani în ape deschise cu temperatura de 5°C, pentru a participa la competiții internaționale de cea mai dificilă categorie.

Acțiunea are menirea de a promova imaginea țării peste hotarele ei și de a populariza înotul în rîndul copiilor și adolescenților. De asemenea evenimentul sportiv are scopul de a sensibiliza opinia publică în privința necesitații protecției rîului Nistru.

În timpul maratonului se vor colecta fonduri pentru case de copii, sportivii care practică înotul și nu au suport din partea familiei și nu în ultimul rînd, pentru proiectarea unui bazin olimpic în Republica Moldova. Evenimentul demarează pe 20 iunie.

 

 

 

Sursa: moldovenii.md