ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

«Nistru — uneşte Moldova»- acţiune de caritate iniţiată de un moldovean din Irlanda
 

 

Moldoveanul stabilit în Irlanda, Ion Lazarenco, demarează o inedită acţiune sportivă în Moldova. În scop caritabil, acesta va defăşura maratonul de înot ”Nistru – unește Moldova”, o acțiune de importanță majoră în sport, caritate, viață socială și în promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotarele ţării, informează moldova.org.

 

Inspirat de exemplul vestiților înotători David Walliams, care a înotat 140 de mile în rîul Temza din Marea Britanie, și Neib Ben Messaoud Belhedi, care a traversat 1400 de km prin înot de-a lungul întregii coaste a Tunisului timp de un an, sportivul Ion Lazarenco, membru ”Channel Swimming and Piloting Federation" și ”Strait of Gibraltar Swimming Association” a lansat ideea organizării unui maraton de înot pe rîul Nistru, pe traseul Soroca – Dubăsari. El va parcurge 235 km, timp de 11 zile.

Moldoveanul susţine că s-a antrenat timp de 3 ani în ape deschise cu temperatura de 5°C, pentru a participa la competiții internaționale de cea mai dificilă categorie.

Acțiunea are menirea de a promova imaginea țării peste hotarele ei și de a populariza înotul în rîndul copiilor și adolescenților. De asemenea evenimentul sportiv are scopul de a sensibiliza opinia publică în privința necesitații protecției rîului Nistru.

În timpul maratonului se vor colecta fonduri pentru case de copii, sportivii care practică înotul și nu au suport din partea familiei și nu în ultimul rînd, pentru proiectarea unui bazin olimpic în Republica Moldova. Evenimentul demarează pe 20 iunie.

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Luni, 17 iunie 2013
Vizualizări: 1678

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
99
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
418
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
553
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
401