ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nomazii urbani: cele mai neobişnuite case pe roţi (Partea II)
Construcţii provizorii mici

 

 

 

Casele provizorii pot fi numite o versiune modernă a autocaselor superbe din trecut, care au fost construite confortabile, fără interioare din plastic ale campingurilor de o utilizare largă, cu o căptuşeală exterioară de lemn şi un acoperiş înclinat cu un fronton. Suprafaţa lor variază de la 6 pînă la 12 metri pătraţi. Casele provizorii pot fi cumpărate de-a gata sau construite de sine stătător conform planului, dezvoltat de profesionişti.

 

Casa lui Roger Beck construită dintr-un camion de 5 tone de marca Federal, anul fabricării 1952.

 

 Nomazii urbani: cele mai neobişnuite case pe roţi (Partea II)

 

Fiind o autoritate recunoscută în toate aspectele legate de rulote, Roger Beck a confirmat reputaţia lui, editînd o carte "Unele ţestoase au carapace bune” (Some Turtles Have Nice Shell) cu 400 de fotografii color ale rulotelor şi autobuzelor convertite. În fotografia de mai sus: a patra casă proprie pe roţi al lui Beck, construită în baza unui camion de 5 tone, anul fabricării 1952.

 

Unicat – o autocasă cu o carosabilitate perfectă

 

Nomazii urbani: cele mai neobişnuite case pe roţi (Partea II) 

 

Dacă toate aceste case minunate de lemn din anii 70 ai secolului trecut nu sunt destul de reuşite, în opinia dumneavoastră, casa pe roţi, demnă de urmaşii supravieţuiţi după o apocalipsă, ar trebui să vă placă. Faceţi cunoştinţă: Unicat EX70-HDQ bazat pe un camion pentru orice teren cu cameră video din spate, cu ferestrele protejate de spargere, toaletă şi baie completă, precum şi un sistem de filtrare al apei. Pe site-ul oficial preţul nu este specificat, dar e foarte probabil că această casă nu este proiectată pentru săraci.

 

Un camion pentru transportarea cailor convertit în Marea Britanie

 

Nomazii urbani: cele mai neobişnuite case pe roţi (Partea II) 

 

Nu putem să nu admirăm lumea nomadă magică a artistei Rima Staines, care de cîţiva ani călătoreşte prin Scoţia într-un camion pentru transportarea cailor, Bedford TK refăcut. Lemn de culoare închisă, geamuri bisericeşti, uşă olandeză, separată în mijloc în două jumătăţi de o linie orizontală, lămpi de ulei şi miros de tămîie - toate acestea oferă casei lui Rima o atmosferă foarte romantică. Şi deşi suprafaţa ei este mică, aici totul e la locul său.

 

Casă mobilă Morison - o operă de artă

 

Nomazii urbani: cele mai neobişnuite case pe roţi (Partea II) 

 

Pe de o parte, aceasta este un proiect de artă, pe de altă parte - o casă de locuit destul de confortabilă. "Istoria spaţiului şi de timpului” (Tales of Space and Time) - lucrarea artiştilor Hizer şi Ivan Morison în baza camionului Bedford. Interiorul simplu, în spiritul anilor 70, este în contrast cu demonstraţia ficţiunii apocaliptice. Potrivit autorilor, acest lucru ar trebui să simbolizeze dorinţa de a supravieţui sfîrşitul lumii.

 

Casa din autospeciala de pompieri

 

Nomazii urbani: cele mai neobişnuite case pe roţi (Partea II) 

 

Autobuzul nu este suficient de mare? Atunci ce puteţi spune despre maşina din dotarea pompierilor? Această casă mare pe roţi a fost construită în baza maşinii de stins incendii, Ward LaFrance, anul fabricării 1969. Proprietarul a scos o instalaţie imensă destinată stingerii incendiilor, a adăugat un cadru de oţel, l-a căptuşit cu lemn şi a plasat în interior o cantitate mare de mobilier, obiecte decorative şi alte articole de uz casnic. "Eu nu acord nici o atenţie oamenilor care spun că, pentru aceiaşi bani aşi putea cumpăra o rulotă de lux, Winnebago”, - a spus Damien într-un interviu cu portalul MrSharkey.com.

 

 

Sursa: thinkgreen.ru

 

Marţi, 06 martie 2012
Vizualizări: 4288

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
22
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
21
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
92
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
46