ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nor verde împiedicat de energie în curs deAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


ozdavaya "nor laser", duo-hehe sperat să inverseze dinamica pernicioase: consumul de energie electrică de la Helsinki este în creştere cu mai mult de 2% în fiecare an (foto juhahuuskonen / flickr.com). Fake nor pe cer a atras cu laser, folosind puterea vine din conducta de fum ca o panza. Localnicii, aşa cum au fost finlandezii, a explicat - care nor verde a crescut de mare, foarte mare, aveţi nevoie pentru a economisi energie electrică. Pentru o săptămână oras a lucrat un indicator de consum. Şi norul a crescut, demonstrând conştiinţa de mediu a cetăţenilor şi reprezintă o frumusete teribil.

eveniment interactiv a avut loc la Ruoholahti (Ruoholahti), o zona rezidentiala mare de la Helsinki. Aceasta a avut loc 22-29 2008, februarie, de la 17:00 la 22:00 în fiecare zi, şi a fost numit Nuage Vert, care în limba franceză este "verde Cloud.

Autorii proiectului - duo hehe, constând dintr-o englezoaică Helen Evans (Helen Evans) şi germană Heiko Hansen (Heiko Hansen), în prezent trăieşte şi lucrează în Paris. Ei au proclamat Vert parte Nuage unei cercetări artistice mai mari (Pollstream iniţiativă ", intervenţie în eticii de mediu"), consideră că conceptul de "poluare" din punct de vedere cultural speculativ.

Descrierea completa a proiectului de autor, veţi găsi în acest <a href= , 492 kilobytes (foto Antti Ahonen / hehe )." width=478 height=706>
Descrierea completa a proiectului de autor, veţi găsi în acest document PDF , 492 kilobytes (foto Antti Ahonen / hehe).

Ideea este de a crea un mediu interactiv in care voluntar sau involuntar participanţii la experiment sunt în procesul de monitorizare - vezi poluare "în momentul în care ei o produc. Şi prin acest sentiment de responsabilitate (colective şi individuale) pentru aceste emisii.

În primul rând hehe opune mulţimii, scandând "Ce as putea sa o fac?". Provocarea - pentru a demonstra că efectul fiecărui individ, precum şi toate împreună, poate avea efecte foarte vizibile asupra mediului. Şi că locuitorii ciudat sunt capabile, în anumite condiţii, atunci când se aplică semnale corecte pentru a stabili între ele o cooperare implicită, devenind un fel de "invizibile", colective auto-unit, pentru a crea un proces public şi să se adapteze comportamentul lor datorită modificărilor în realitate. Beneficieze de avantajele tehnologiei moderne, permite de a face toate acestea în timp real.

Proiect de Nuage Vert, în cazul în care fie a trebuit să pună în aplicare, se compune din trei părţi interdependente. În primul rând, aveţi nevoie de tehnologie - sistemul de
Proiect de Nuage Vert, în cazul în care fie a trebuit să pună în aplicare, se compune din trei părţi interdependente. În primul rând, avem nevoie de tehnologie - un sistem de "captura" de fum şi de aburi şi proiecţia de Ho buclă de nori: verde cu laser de mare putere , plus de scanare a sistemului şi aparatul de fotografiat în infraroşu este necesar pentru urmărirea mişcărilor de nori şi de a face ajustări de proiecţie. Ei bine, un calculator cu acces la Internet trebuie, desigur. În al doilea rând, este de lucru cu administraţia centralei electrice sau a fabricii, pentru a obţine un sprijin bun şi informaţii. În al treilea rând, această campanie de informare, inclusiv acoperirea a proiectului în mass-media, organizarea de dezbateri publice, seminarii, brainstorming, activităţi în şcoli şi aşa mai departe (foto de Antti Ahonen / hehe).


Imaginea de nori pentru a crea condiţiile şi semnalele a fost aleasă întâmplător. În primul rând, de lumină a mers perfect, întotdeauna folosit ca un mijloc de comunicare: de la alarme de fum, în cele mai vechi timpuri pentru semne de neon ale oraşului modern. Ultima aici mai ales la locul, deoarece, cu publicitatea de bunuri şi servicii, vorbim despre consum.

În al doilea rând, forma în sine nori, care este mereu în mişcare şi că oamenii din întreaga istorie a fotografiei si pictura au încercat mereu să prindă, captarea şi "drag", în realitate, pe panza sau hartie. Acest lucru este interesant pentru eroii noştri simbolice şi tehnice provocare. După Nuage Vert permite vopsea cerul sine!

În cele din urmă, Evans şi Hansen ne trimite înapoi la cartea de istoricul de arta francez Hubert Damisch (Hubert Damisch) "Teoria norilor" (Theorie du nuage). El crede că nor nu au valoare proprie, pentru că există între cer şi pământ, este "un obiect fizic cu parametrii incerte spaţiale, schimbat foarte mult în timp." Duo hehe consideră că, deşi în timpul erei industriale "nor industriale" este legat direct de noţiunea de "poluare" în cadrul proiectului Nuage Vert-l ia pe nou sens. Evident - "verde".

Imaginea de sus vom vedea o fereastra de la care a lucrat
Imaginea de sus vom vedea o fereastra de la care a lucrat "hiperboloid", iar pe partea de jos - de control public pentru kilowaţi salvate (foto Antti Ahonen / hehe).


Rezidenţii avertizat de o iminentă Ruoholahti Nuage Vert, prin campanii în mass-media, puse afişe şi distribuite pliante, care întâmplător o singură sfaturi de economisire - Deconectaţi (ma refer scoateţi din priză aparatele inutile).

O panza "pentru artişti" cu amabilitate oferite "pe bază de cărbune de putere Salmisaari putere de plante, care are toate capacităţile de a monitoriza nivelurile consumului de energie.

La gară, şi teritoriului adiacent Salmisaari Hansen si Evans au avut ochii lor mai mult, deoarece cu debutul anilor 1990 acest domeniu nu mai este sumbru zona industrială. De exemplu, fabrica de pe site-ul Nokia 150 de metri de la centrala electrică a deschis un centru de arta Kaapeli. "Acest cartier de locuinţe, de telecomunicaţii, şi independent de artă este un context utopic excelent pentru a începe prima Nuage Vert", - a raportat artişti.

Sprijin pentru proiectul Nuage Vert a funcţionarilor din cultura de Finlanda şi Franţa, placi diferite şi fundaţii, precum şi de energie (foto Antti Ahonen / hehe).
Sprijin pentru proiectul Nuage Vert a funcţionarilor din cultura de Finlanda şi Franţa, placi diferite şi fundaţii, precum şi de energie (foto Antti Ahonen / hehe).


Dar am avut un paradox - de ce consumul scade, şi otrava-verde "nor radioactiv" peste "smokestacks chadyaschey" (simbol antiekologii) creste? La acest hehe nu ascunde lui "he-he": aici este ironia.

Spun, de ce nu simultan să ameninţe oamenii? Nu-l aduceţi criticeatentie, nu te surprins? Poate că oamenii hipnotiza frumusete care literalmente şi metaforic, este o perdea de fum? Cum ar reactiona la acest salon de frumusete teribil? Nu inventa el, unită, mod de a proteja?

Cu toate acestea, în cazul în care nor logic a scăzut cu scăderea consumului de cei care l-au observat? (Foto de Ahonen Antti / hehe)
Cu toate acestea, în cazul în care nor logic, a scăzut cu scăderea consumului, care l-ar fi observat? (Foto de Ahonen Antti / hehe)


Şi pentru scurt timp cu privire la rezultatele evenimentului. Ideea este că autorii proiectului de Nuage Vert-ar putea simţi impactul acesteia asupra consumului de energie, centralele electrice Salmisaari a fost redus la cel puţin 1 MW, sau 4%. Dar cel mai bun rezultat obţinut pe 29 februarie ora 07 - 20 seara, a arătat economii de 800 de kilowaţi. Este scos ştecherul din priză suplimentar 4000 de rezidenţi şi 5 care locuiesc în zona de companii.

Helen şi Heiko nespus de fericit, mai-iunie, au primit un "verde Cloud" mai multe premii deosebite şi au în vedere să repete succesul înregistrat cu o mult mai impresionant.


Materialul furnizat de revista membrana internet http://www.membrana.ru

Miercuri, 18 februarie 2009
Vizualizări: 1897

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
51
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
96
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
139
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
245