Nuc negru
Nucul negru(Juglas nigra) - planta cu proprietaţi de vindecare adevărat unice. Acum s-a dovedit că este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Fructul este mai gustos decît nuca grecească. Miezul de nuc negru este frecvent utilizat în culinărie.
Locul de baştină este America de Nord, astfel i se mai spune, nucul american. Lemnul său este unul dintre cele mai valoroase materiale în construcţiile verzi.
Un copac falnic, viguros, de 50 m înălţime, cu o coroană voluminoasă, cu frunze frumoase, penate (ajungând, în unele cazuri, până la un metru în lungime).Copacul face parte din familia de foioase. Coroana este rămuroasă, cu crengi puternice de culoarea gri. O mulțime de fructe pe pom, destul de măşcate, unite în ciorchine. Fructele cresc acoperite cu o coajă verde. Ca de exemplu la nucul grecesc această coajă singură cade, pe cînd la nucul negru se ţine ferm.
Atunci cind nucile încep să se coacă, coaja devine treptat neagră, de aici şi denumirea: nuc negru. Arborii maturi suportă temperaturi de pînă la -38° C. Au o creştere prosperă în sol fertil, la adîncimi, pot tolera inundaţiile de scurtă durată. Seceta este suportată destul de uşor.
Plantarea este potrivită pentru crearea rapidă a grupurilor monumentale, masivelor pure şi mixte. Foarte eficient în plantarea singuratică, pe alei, la marginea drumurilor și rezervoarelor de apă.
Sursa: vk.com