ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Numărul de civilizaţii în galaxia noastră transformat din nouAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Arecibo (Arecibo) - radio telescop cele mai renumite, utilizate pentru a cauta semnale de la fraţii pe raţiune (foto A. Lee Bennett / atpm.com).

Calea Lactee are, probabil, nu o planeta cu un fel de condiţii favorabile pentru viaţă, cum avem noi. Unele dintre aceste lumi poate exista civilizatie avansata. Ancient gândire şi simplu. Dar estimare a numărului de planete, fiinţele umane ... Deşi se pare că numărul de astfel poate fi doar speculativ, noi abordari a cercetarii dă rezultate uimitoare.

Duncan Forgan (Duncan Forgan) de la Universitatea din Edinburgh ( Universitatea din Edinburgh ) a dezvoltat o nouă metodă de calculare a numărului de inteligent şi mai avansate tehnologic civilizaţiile extraterestre. Pentru pasionaţii de zeci de ani încercarea de a prinde indicativul de apel "de la stele," Reza Forqani rezultatele obţinute ca un balsam pentru suflet. Cu toate acestea, inainte de a vorbi despre ele un pic de fond.

Pe alte planete orbiteaza sori, şi chiar de pluralitatea de lumi locuite, a declarat ca filosofii antici (de exemplu, unul dintre primele de acest raţionament Giordano Bruno). Dar prima încercare de abordare ştiinţific evaluarea număr posibil de lumi locuite în Calea Lactee şi numărul de planete, fiinţele simţitoare protejate ar trebui să fie tratate ca Drake ecuaţia celebru ( Drake ecuaţia ), care a apărut în 1960.

Frank Drake ( Frank Drake ) a fost un astronom american, unul dintre pionierii de căutare pentru semnale radio posibil de la alte civilizatii, fondatorul Institutului SETI .

Numărul total de stele din Calea Lactee este in jur de 200-400 miliarde (foto Richard Payne / Astrophotography Arizona).
Numărul total de stele din Calea Lactee este in jur de 200-400 miliarde (foto de Richard Payne / Astrophotography Arizona).

În ecuaţia Drake sunt multe componente care să reflecte contribuţia stele cu sisteme planetare, proporţia de planete care cad fiind apte pentru zonă, proporţia de lumi, pe care viaţa port ar putea, şi aşa mai departe. Rezultatul de calcul a numărului de civilizatii inteligente din galaxie, care potenţial poate fi contactat.

Toţi aceşti factori peste trecut o jumătate de secol au fost revizuite în mod repetat, ca oamenii de stiinta extrase de noi cunoştinţe despre univers. Astfel, numărul de civilizaţii, bine dezvoltate şi existente la acelaşi interval de timp, pe care am variat de la aproximativ 0,05 (am unul) la 5000.

Rezultatele cele mai modeste pot să se răcească orice fan al "Alien", dar chiar şi atunci a curelei de top nu este atât de mare. Având în vedere distanţa (diametrul galaxiei este de 100 de mii de ani lumina), precum şi o gamă enormă de locuri pentru a-ţintă telescoapele noastre se poate spune că, chiar dacă cinci mii "inteligente" Lumi şansa de a comunica cu ei este extrem de mică.

Este viaţa în spaţiu este atât de rar?

Nr lucrările recente da unele motive de optimism. Şi el spune că acest lucru nu numai Duncan. Recall, de exemplu, "racoritoare", calculele unui om de stiinta american Michael Meyer (Michael Meyer) şi o predicţie senzaţional celebru astronom Seth Shostak (Seth Shostak).

Da, şi mult mai aproape de noi, în timp, o SHGb02 ciudat 14 . Dar atâta timp cât contact cu civilizatii straine poate fi setat numai în cărţi şi filme science-fiction (Figura SETI). " width = 478 height = 270>
alarme false au fost multe: putem aminti Wow! semnal 1977 şi o mult mai familiar pentru noi la timp SHGb02 ciudat 14 a. Dar atâta timp cât contact cu civilizatii straine poate fi setat numai în cărţi şi filme science-fiction (Figura SETI).

Dar ceea ce face ca uita-te la oamenii de stiinta estimare a numărului de civilizaţiile extraterestre cu un unghi de noi?

Aceasta varietate arborele deschideri de exoplanets (care le cunosc deja, mai mult de 330), inclusiv aproape în mărime de Pamant, şi găseşte chiar sisteme planetare gemene, şi, în special deschiderea lumi, se află în zone de locuit, sau cel puţin capabile să sprijinul parametrii favorabile pe suprafaţa sa, în anumite condiţii.

Aceste Superzemli MOA-2 007-BLG-192Lb, şi Gliese 581 c, precum şi vecina sa, Gliese 581 d, plus sateliţi posibil a gigantului de gaz 55 Cancri f (astfel cum reiese din notaţia, litera f, întregul sistem 55 Cancri descoperit cinci planete).

Iar acesta este doar începutul, experţii estimează.

Unele din sistem planetar 55 Cancri (<a ilustrare href= Ricardo Nunes )." width=478 height=235>
Unele din sistem planetar 55 Cancri (ilustraţie Ricardo Nunes ).

Cele mai interesant, un cercetator de la Edinburgh pur şi simplu nu a introdus noi factori în ecuaţia Drake pentru a obţine numărul lor de civilizaţii, dar a mers o cale cu totul alta.

Forgan a creat un model de calculator al Galaxiei, cu atenţie având în vedere tot ceea ce se cunoaşte despre casa aceasta stea, legile de evolutie a stele şi formarea familiilor lor planetare. Şi apoi a pierdut în modelul de mai multe scenarii care implică diverse dificultăţi care se pot confrunta cu viata.

Într-un caz, modelul presupune că natura trebuie să depăşească dificultăţi foarte mari, la viaţă, în general, a apărut într-unul sau un alt sistem. Dar, după apariţia a avut nici un obstacol special, la evolutia si ascensiunea.

În al doilea caz, prin contrast, în curs de aproape peste tot, ori de câte ori este posibil, dar aici înălţimi de progresul tehnologic ajunge la un procent foarte mic al acestor germeni.

În sfârşit, a treia versiune a modelului ia în considerare probabilitate mare de transfer panspermia de viaţă de la un sistem la altul.

Detalii despre Forgan pot fi găsite în <său articol <a href= / a> în Jurnalul Internaţional de Astrobiologie (foto de la roe.ac.uk)." width=230 height=334>

Detalii despre Forgan pot fi găsite în său articol în Jurnalul Internaţional de Astrobiologie (foto de la roe.ac.uk).

Rezultatele dintre cele trei modele au fost impresionante: în galaxia noastră există 361 civilizaţie inteligentă în primul caz, 31 513 - în al doilea, în al treilea 37,964!

Sunt de acord, numărul mult mai plăcut decât pe Drake Equation. Deşi nu există variabile rămâne mult prea vagi. De exemplu, timpul necesar de viaţă pentru a merge la concepţie până la civilizaţiei tehnologice. Aici, spune Duncan, nu avem nici o alegere, ci de a lua o astfel de parametru a Pământului şi a omenirii, şi ia în considerare media pentru alte stele.

"Este important să se înţeleagă că imaginea pe care am creat, încă incomplete, Forgan spus. Merinde Chiar dacă formele de viaţă nu există, noi nu poate fi niciodată în măsură să le contact şi nu avem nici o idee despre ceea ce de forma lor. Viaţa pe. Alte planete poate fi la fel de diverse ca viaţa pe pământ, şi ms nu poate anticipa cum va arata viaţă inteligentă în alte lumi, aşa cum se poate comporta. "

Ei bine, despre apariţia unor creaturi străine exista o multime de ipoteze. Şi să prezinte nu numai science-fiction, dar oamenii de stiinta . Un alt lucru pe care le avem cu aceste previziuni şi să ia o nimic, dacă nu vom întâlni cu oricare dintre străin şi chiar "scrie off" de mail interstelar.

Acest fapt ridică întrebarea legitimă a cât de departe este cel mai apropiat lumii locuite populat de cel puţin plante şi animale, ei bine, sau bacterii?

Pentru a spune exact, nimeni nu poate (potenţial microbes'll Marte menţine în stare de repaus). Dar aici din nou, există un motiv de optimism.

Conform rezultatelor unui studiu similar cu planeta Pământ, situat în zona de locuit ", trebuie să existe la Alpha Centauri este numai 4.36 de ani-lumină de la noi.

Şi deodată trăieşte una dintre cele mai de 37964 Civilizaţiilor?Materialele furnizate de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru )

Luni, 11 mai 2009
Vizualizări: 2287

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
131
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
111
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
220
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83