ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O relaţie dintre fumat şi inteligenţăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Cu privire la problema desemnat oferă planificate a crea nu doar pentru a obţine un poster al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

dependenta de tutun, tinerii au un IQ mai mic, decât colegii lor nefumatori. Această concluzie a fost psihiatri israelian condus de Mark Weiser (Mark Weiser) din Sheba Medical Center (Sheba Medical Center) cu privire la rezultatele celui mai mare studiu de acest gen.

Anual, de mai mulţi ani, oamenii de ştiinţă israelieni anketirovali recruţilor la întâmplare despre fumat. Testarea IQ subiecţi au fost deja în serviciul militar, iar echipa Weiser primit datele.

Astfel, prin mâinile cercetătorilor deţinea 20 221 de persoane în vârsta de 18 ani. participanţilor la proces privit până la sfârşitul vieţii, care este, până la baieti 21 de ani.


Обнаружена зависимость между курением и интеллектом "Una ar putea crede că fumătorii sunt susceptibile de a fi crescut în zone greu sau au un nivel scăzut de educaţie a spus. Dar suntem în detrimentul de studiu pestrita participanţii au putut să elimine socio-economice factor ca cel mai important" - profesor Weisser (foto de la iaapa.org ). eu.

Fumatorii au fost considerate cele care trage cel puţin o ţigară pe zi - cum a fost 28,5%. IQ-ul lor medie a fost de sapte puncte mai mic decât coeficientul de nefumătorilor: 94 - 101. Pentru mai multe pachete de fumat o cifră zi a fost chiar mai modest - 90. În plus, aceeaşi proporţie a fost găsit chiar şi pentru fraţi gemeni: un IQ-fumat nu a fost mai mare în medie.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta notă de faptul că majoritatea fumătorilor IQ-ul era încă în mijloc, nu a scăzut. Detalii de cercetare descrise într-un articol în revista Addiction.

Potrivit psihiatrii israelian care a condus activitatea lor poate ajuta părinţii, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi profesori pe un coeficient de inteligenta scazut pentru a identifica copiii cu risc şi de a salva pe cei de la dependenţa de droguri şi obezitate. Apropo, ai auzit că fumatul conduce la deteriorarea auzului?

Sursă

Joi, 08 aprilie 2010
Vizualizări: 2053

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
67
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
107
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
172
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
250