ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de știință ai ONU ne oferă un consum redus de carne și lapte
 

Consumul redus de carne și lapte afectează starea de sanatate a oamenilor și a mediului, susține savantul, Mark Sutton.
El a propus un nou eco regim alimentar numit demitarian, ceea ce presupune reducerea consumului de alimente de origine animală de două ori.
Asemeni conceptului flexitarian ce presupune respingerea produselor din carne de luni până vineri, demitarian, este o formulă diferită de a reduce cantitatea de produse de origine animală în dieta noastră, de a nu le consuma defel.
Raportul constată că, în cazul în care europenii ar mânca de două ori mai puțină carne, produse lactate și ouă, acest fapt  ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 25-40%. De asemenea, s-ar reduce contaminarea cu azot pînă la 40 la sută, ceea ce conduce la deteriorarea calității aerului și reduce nivelul de oxigen din apă.
Cercetătorii sugerează pe  baza modelului lor, ca produsele de origine animală să fie înlocuite cu produsele vegetale.
Terenurile care sunt în prezent destinate hranei pentru animale pot fi utilizate pentru cultivarea mai multor cereale destinate consumului. Autorii au întocmit un raport pentru Comisia Europeană în problemele economice a Organizației Națiunilor Unite, ce sugerează că Europa poate deveni un important  exportator de cereale.
De asemenea, raportul constată că dieta demitarian va reduce consumul de grăsimi saturate în Europa în mediu cu 40 la sută și va avea un efect benefic asupra sănătății inimii.
Desigur, această declarație a avut o anumită rezonanță printre crescătorii de animale, care susțin că există și alte modalități de a reduce poluarea cu azot. "Fermierii  au luat deja măsuri importante pentru a reduce utilizarea azotului  prin o mai bună gestionare și eficiență a acestuia, astfel cantitatea de azot utilizat a scăzut semnificativ în ultimii 20 de ani”, susține Diane Mitchell, consilier șef la Uniunea Națională a Fermierilor.
Creșterea de animale este doar unul dintre factorii care afectează emisiile de gaze cu efect de seră. Cu toate acestea, autorii menționează că de fapt, există un            "consens"  în comunitatea științifică  și schimbarea dietei din "Vest" poate avea un rezultat pozitiv atât pentru sănătatea umană  cît și pentru mediu ".
Deși, dieta a non-europenilor este dincolo de domeniul de aplicare al acestui studiu,  raportul are însemnătate pentru cei care aderă la "dieta de Vest". Statele Unite consumă mai mult carne de vită și de pui decât în UE, în timp ce China este cel mai important consumator de carne de porc. Aceste țări, de asemenea, ar putea vedea o serie de beneficii pentru mediul înconjurător în urma  adoptării dietei demitarian.
Și ce beneficii am putea obține noi?

 

Sursa

Duminică, 11 mai 2014
Vizualizări: 2140

Citiţi de asemenea

Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
41
Compania rusă Drive Electro a proiectat pentru rețeaua comercială "Magnet" un camion electric.Acum, camionul electric MO...
34
ONU a aprobat miercuri una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind droguril...
122
Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
88