ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de stiinta au gasit o reteta simpla pentru fericireAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Psihologul Elizabeth Dunn (Elizabeth Dunn) şi cei doi colegi de la Universitatea din British Columbia (University of British Columbia), în Vancouver a cerut 630 de americani la trei întrebări simple şi dau seama cum să cheltuiască bani pentru a fi în sfârşit fericit.


Trei întrebări au fost:
- Câţi bani veţi obţine pe an?
- Cum vă cheltuiţi banii?
- Eşti fericit?


Sa constatat că mai multe persoane cheltui pe rudele, prietenii şi de caritate, astfel încât acestea sunt mai fericiti.

Oamenii de stiinta au mult timp cunoscut faptul că fericirea şi bani trece prin viaţă împreună. Astfel, în medie, mai mult o persoană este, el este mai fericit (dar nu este întotdeauna adevărat printre oamenii care câştigă mai mult decât au nevoie la cele mai necesare).

Studiul a constatat că aproximativ 10% din bugetul lunar al respondenţilor cheltuit pe aşa-numitele "cheltuieli prosotsialnye. La început, aceasta prezintă rude şi prieteni, precum şi de diferitele contribuţii caritabile.

Nivelul general de cheltuieli nu se potrivesc cu nivelul de "fericit", dar "cheltuieli prosotsialnye" în întregime în concordanţă cu ea. Potrivit psihologilor cheltui pe meci dolar alte greutatea de un dolar salarii suplimentare.

În a doua etapă a experimentului, oamenii de ştiinţă în comparaţie cât de fericit au fost 16 persoane de la o companie mare din Boston, înainte şi după ce a primit un bonus de participare la profit (trei la opt mii de dolari). Atunci cercetătorii învăţat de la ei cât de mult o surpriză bani in plus au petrecut pe alte persoane. Din nou, sa constatat că mai fericit sunt cele care au cele mai multe din bonus "cadou" pentru alţii.

Pentru a risipi orice îndoială, Dunn si colegii sai au efectuat un studiu terţe. Ei au decis pentru a afla ceea ce vine mai întâi: oamenii fericiti sunt cheltuieli mai mulţi bani pe prieteni, sau în care sunteţi încă fericit din cauza că a petrecut.

Pentru puritatea experimentului, într-o dimineaţă, psihologi inmanat 46 plicuri cu elevii colegiului şi douăzeci şi cinci proiecte de lege şi a propus cheltuirea banilor, fie la ei înşişi sau pentru prietenii lor. Ghici cine a fost mai fericit? Desigur, aceasta din urmă. În plus, nivelul de satisfacţie nu depinde de numărul de emise şi banii cheltuiţi.

"Nu vorbim despre acei membri ai rasei umane, ca Bill Gates, care este de cheltuieli de milioane de caritate - a spus Elizabeth." - Oricine poate "da" un pic de bani la altul şi să devină un pic mai fericit. "

Articolul Dunn si colegii sai au publicat în revista Science.

Ciudat, potrivit Centrului de caritate la Universitatea din Indiana (Centru cu privire la filantropie, Universitatea din Indiana), printre mai puţin prospere şi în dificultate de oameni de caritate, chiar este mult mai frecvent decât în rândul celor bogaţi. Ca mai mulţi bani o persoană primeşte, cu atât mai mult el le salvează. În orice caz, nu este clar ca cei saraci în acest sens.

Oricum, alte sondaje naţionale indică faptul că donaţiile voluntare - nu cel mai important factor care ar defini fericirea de americani. Ce putem spune despre alte ţări.


Materialul furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru )

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 12 ianuarie 2007 8:20
Vizualizări: 3041

Citiţi de asemenea

Clădirile reprezintă un segment esențial al politicii la nivel european privind eficiența energetică. În Republica Moldo...
48
Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
168
Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
423
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
548