ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de ştiinţă au recunoscut că lectura este cel mai bun mod de a scăpa de stres
Londra , 10 octombrie. Oamenii de ştiinţă au recunoscut lectura cărţilor un mijloc excelent de a scăpa de griji, anxietate și stres. Această ocupaţie are un efect mai rapid asupra organismului decât muzica, exerciţii fizice și plimbare.
În cadrul unui experiment participanții au fost supuşi mai întâi la o serie de diferite exerciții sau teste care pot provoca stres. Apoi, folosind plimbări, muzică, și cărți,  participanţilor li s-a propus să se relaxeze.
În acest răstimp oamenii de ştiinţă au determinat eficiența metodei alese după starea de puls şi tonusului muscular, raportează Myjane.

În cele din urmă s-a dovedit că lectura cărţilor este cel mai bun mod de a scăpa de stres ( 68 % ) . Doar șase minute sunt suficiente pentru a relaxa mușchii și a normaliza bătăile inimii.

Melodiile dulci au redus stres în 61 % de cazuri . Consumul de ceai sau cafea – 54% , plimbarea – 42%.
Şi ce este important: alegerea cărților nu afectează eficiența procesului. A fost de ajuns a înțelege subiectul și se cufunda într-o carte cu capul.

 

Sursa: rosbalt.ru
 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 15 octombrie 2013 14:08
Vizualizări: 2560

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
147
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
129
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
186
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
117