ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de ştiinţă vor putea să controleze uragane. Şi de a primi o citaţieAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Motivat de dorinţa umană veşnică a învăţa pentru a controla fortele naturii, oamenii de stiinta au facut o descoperire: a anunţat că în curând lor va fi posibil să slăbească uragane şi schimbe rutele lor. Acest lucru va ajuta la evitarea tragedii ca cea care a provocat de uraganul Katrina.

Prejudiciul suferit de New Orleans în 2005, a forţat două echipe concurente de cercetatori din America şi Israel să-şi dubleze eforturile care vizează omul vreme subordonare.

Un proiect, în strânsă la temperatura de îngheţare a norului de la uraganul superioară de aeronave a scăzut o taxă de funingine, rezultând în creşterea temperaturii în nor şi a vântului scade viteza. Simulare pe computer a acestui sistem pe exemplul cel mai puternic uragane a arătat că, chiar şi modificări minore în viteza vântului afecta traseul lor, care va devia lovitură de marile orase.

Dar experţi în uragane de management va trebui să îndure ceva mai gravă decât vreme. Avocati avertizat: chiar dacă putem redirecţiona un uragan de orice oras, salvarea multor vieţi şi a bunurilor de oameni, reversul monedei va fi de multe miliarde de procese de la locuitorii din aceste aşezări, care va avea impact major. Valoarea daunelor provocate de uraganul Katrina, New Orleans, este estimat la 41 miliarde de dolari.

Un uragan se formează atunci când aerul se ridica încălzit de peste ocean, în mai rece atmosfera superioara. Căldură merge în energie cinetică, formând o spirala de vant si ploaie. Mai mare diferenta de temperatura de inferior şi superior părţi ale uraganului şi îngustă epicentrul său, mai puternică forţă a vântului.

Moshe Alamar de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), a declarat pentru Sunday Times despre ideea lui. El a sugerat că "vopsea" partea de sus a uraganelor în negru, cu ajutorul avionului pulverizare particule de carbon peste ei - fie de funingine sau un produs secundar de la producţia de anvelope. Particulele îşi va asuma o parte din caldura solara, schimbând astfel fluxul de aer din interiorul uragan. Puteţi, de asemenea, de căldură nor, amplasate deasupra epicentrul furtunii, cu impact asupra-le cu microunde de la satelitii din spatiu.

"Se pot afecta forţa unui uragan, dacă-l utilizaţi în locul potrivit la momentul potrivit", - a spus Alamar.

Până în prezent, acest proiect a fost testat numai cu ajutorul computerului Alamar coleg de simulare, Ross Hoffman. Alamar a declarat: "Prin furnizarea de un impact uşoară pe furtuna din diferite unghiuri, putem" push "pentru el şi, astfel, pentru a schimba traiectoria din oficiu. Am inceput cu o simulare pe calculator, dar în viitor sperăm să efectueze un experiment în timpul unui uragan de mici dimensiuni.

În septembrie, oamenii de ştiinţă de la Universitatea evreiască din Ierusalim a anunţat că au putut pentru a simula efectul a bombardamentelor de nori de particule microscopice de praf ultrafine care poate răci baza Uraganul şi-l slăbească. Particulele absorb apa, dar picăturile care rezultă sunt prea mici pentru a cădea sub formă de ploaie, astfel încât acestea să se ridice şi vaporiza, iar aceasta la randul ei duce la aerul de răcire la baza de uragan.

Tim Shipman

Joi, 22 noiembrie 2007
Vizualizări: 2096

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
336
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232