ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Obiecte naturale noi în lista Patrimoniului mondialObiecte naturale noi în lista Patrimoniului mondial


Pe 2 iulie 2010, a fost anunţată decizia UNESCO, conform căreia lista obiectelor Patrimoniului mondia a fost completată cu locuri unice din Siberia şi insule din Pacificul de Sud.

În conformitate cu recomandările Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii, lista a fost completată cu insula franceză La Reunion, platoul Putoran în Siberia (Federaţia Rusă) şi Insulele Phoenix (Kiribati).

În plus, Convenţia pentru protecţia Patrimoniului mondial, a inclus pădurile tropicale Atsinanana, situate în Parkul Naţional din Florida, Everglades, în lista obiectelor Patrimoniului Mondial, afalate în pericol. Totodată, din aceeaşi listă au fost eliminate Insulele Galapagos.

Insula Reunion conţine cele mai renumite habitate naturale, inclusiv tipul forestier rar, protecţia cărora este legată de salvarea biodiversităţii pe teren. Turnuri de vulcani cu pereţii abrupţi şi amfiteatre naturale, precum şi chei înguste, îngropate în tufişuri, crează o frumuseţe a naturii cu adevărat inexprimabilă. Este natural că, insula a devenit adăpost pentru multe specii pe cale de dispariţie, şi una din sarcinile de conservare este combaterea speciilor invazive.

Platoul siberian Putoran a adăpostit o varietate de specii din Arctica. Printre frumuseţile platoului se remarcă mai mult de 25000 de lacuri similare cu fiorduri, zeci de canioane adânci, râuri, fluvii şi mii de cascade. Combinaţia peisajelor atât de diferite şi amplasamentul îndedepărtat al acestui platou i-a permis să devină unul din locruri practic neatinse în Arctica, plin de viaţă.

Tocmai din cauza distanţei a fost conservat şi habitatul marin unic pe insulele Phoenix. Surprinzător de sănătoşi, soiuri de peşti, broaşte ţestoase şi corali, care pot fi găsite acolo, merită o protecţie specială.

 

 

Sursa cu link pe iscience.ru

Luni, 21 februarie 2011
Vizualizări: 2176

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
178
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
131
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93