ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Observarea animalelor devine mult mai profitabil decât vânarea lor. Watch-turism

Turistii care platesc pentru observarea balenelor genereaza mult mai multi bani decat vanarea lor, arata un raport publicat la intalnirea Comisiei Internationale pentru Reglementarea Vanatorii de Balene (IWC) din Madeira.

La nivel mondial, industria observarii balenelor genereaza circa 1,2 miliarde de dolari anual. Grupul care a realizat studiul, Fondul International pentru Bunastarea Animalelor (Ifaw), sustine ca tarile in apele carora traiesc balene ar putea avea profituri mari daca ar exploata segmental observarii balenelor. Pe de alta parte, delegatul Islandei la intalnirea IWC a declarat ca industriile sunt compatibile si pot creste impreuna.

Islanda si-a extins recent vanatoarea de balene rosqual si vrea sa prinda 150 de exemplare din aceasta specie anul acesta, precum si 100 de exemplare din specia balenei mink.

“Observarea balenelor este mult mai sustenabila din punct de vedere ecologic si aduce beneficii economice mai mari decat vanatoarea, iar balenele valoreaza mult mai mult vii decat moarte”, a declarat Patrick Ramage, director in cadrul Ifaw.

Profit dublu

Raportul Ifaw arata ca veniturile din observarea balenelor s-au dublat in ultimii zece ani, iar cea mai mare crestere a fost observata in Asia.

Anul trecut, 13 milioane de oameni au fost in 119 tari pentru a observa balene.

In calitate de organizatie care se opune vanatorii de balene, Ifaw a incercat in repetate randuri sa convinga Islanda sa renunte la aceasta practica, despre care sustine ca pune in pericol observarea balenelor.

 

Sursa: green-report.ro

Luni, 09 noiembrie 2015
Vizualizări: 956

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
55
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
98
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
271
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
135