ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Observatorul din lemn returnează un gust pentru steleAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Kielder Observatorul, situat lemn ( Keilder Observatorul ) în oraşul omonim pe partea de nord-est a Angliei, în Northumberland (foto de la inhabitat.com). Engleză - astronomii ereditare. Cu toate acestea, incepand cu Observatorul megalitic din epoca de piatră, şi au trecut prin spini astrolabes şi epoca sextants de navigare stele Spectrograful intergalactice, observator ultima sa pentru un motiv sau altul ei au construit din lemn. Interesant, aceasta este popular chiar şi printre exploratori spaţiu profesional!


Vedere de noapte a universului a atras întotdeauna oamenii. Mulţi oameni de ştiinţă cred că cunoaşterea stele începutul tuturor ştiinţelor, deoarece acestea sunt îndepărtate şi frumoase, forţat strămoşii noştri să se gândească - despre ei înşişi, despre soarta lor, dacă este undeva de vieţi pe spaţiu şi timp, în cele din urmă.


Într-adevăr, puzzle-uri cosmologice, în sensul literal au fost hartuirea un alt filozof grec, a pus bazele, ca urmare a tuturor Europene (cel puţin) ştiinţă.

Nebuloasă Galactic cele mai fantastice pot deschide privirea astronom (ilustraţie din weblo.com site-ul).
Galactic nebuloasă fantastic mai poate deschide privirea astronom (ilustraţie din weblo.com site-ul).


La noapte, în sat, în cazul în care distrage nimic şi nu de iluminat, puteţi sta pe iarbă şi începe cu nerăbdare uita la cer. Se strange foarte evaziv şi nepătruns infinitatea sa.


Uneori există un sentiment că un pic mai mult - şi a căzut în abis. Lumea se transformă, şi partea de sus este jos. În general, dacă aţi privi mult timp într-un abis, abisul începe să se uite la tine, după cum spunea Nietzsche.

Cu toate acestea, atunci când observaţiile astronomice transportate în serios, cu nici un echipament special nu este suficient. Chiar binoclu de sute de ori ordinare creşte numărul de obiecte vizibile.


Şi dacă înarmat cu un telescop, puteţi vedea acest lucru din ceea ce este literalmente taie răsuflarea - Poli de stele, galaxii, nebuloase, dar mult mai mult.

Proiectat Keilder Observatorul designer Charles Barclay (<a href= Charles Barclay ) de la Londra (foto de la inhabitat.com)." width=478 height=752>
Proiectat Keilder Observatorul designer Charles Barclay ( Charles Barclay ) de la Londra (foto de la inhabitat.com).


Dar, ca în toate acestea pentru a înţelege unul? Vino pentru a ajuta la astronomie cluburi de amatori. În Rusia, de exemplu, în ele, conform unor surse diverse, este de aproximativ 10 de mii de oameni. Cineva merge mai departe şi începe de a aborda problema profesional. Dar, ghinion: romantismul se pierde.


Om de ştiinţă modernă spre cer aproape "atinge". El nu se uită greu la atingere galaxie îndepărtată sau nebuloasă. El face tot ceea ce un computer. Şi contactul cu universul dispare.


Poate, doar dibuite pentru o cale de mijloc în această observaţie de stele, un grup de astronomi amatori au început să organizeze activităţi comune în nord-estul Angliei, în oraşul Kildare. Există un nivel foarte scăzut de poluare numit lumina-aşa - locul orb.

Am Bellingham (Bellingham) 30 de kilometri de observator. Mai jos - o imagine de observator la Kielder. Ochiul uman are cam 20 de minute să se adapteze la observaţiile de noapte cerul şi a vedea stelele şi planetele, în toate glorie (foto de la inhabitat.com, kielderobservatory.org). " width = 478 height = 638>
Cea mai apropiata sursa de lumina - Sat Bellingham (Bellingham) 30 de kilometri de observator. Mai jos - o imagine de observator la Kielder. Ochiul uman are cam 20 de minute să se adapteze la observaţiile de noapte cerul şi a vedea stelele şi planetele, în toate glorie (foto de la inhabitat.com, kielderobservatory.org).


În cerul noptii a oraşului, cum ar fi Londra, de exemplu, puteţi vedea aproximativ 200 de obiecte, şi aici - 7000. În termeni de "iluminare artificială" a cerului, acest loc este doar uşor inferioare la cele mai "liniştit" în lume - Deşertul Atacama.


Spontană auto-activitate a crescut iniţial în lagărele de regulate, în cazul în care toată lumea a venit cu telescopul său, iar mai târziu, aproape la proiectul "Renasterea de teren din Northumbria.


În general britanic, toate rău în această privinţă este amenajat. De exemplu, recent am scris despre fundaţie privată a Dezvoltării Teritoriului, care se ocupa cu "regenerarea" zonele defavorizate.

Mergând la observator poate fi liber, dar acum de acces la telescoape trebuie să plătească £ 15 şi să se alăture Astronomic Club (foto de la inhabitat.com).
Mergând la observator poate fi liber, dar asta e de acces la telescoape trebuie să plătească £ 15 şi să se alăture clubului Astronomic (foto de la inhabitat.com).


Ceva similar se gaseste in Kielder, care, practic, la graniţa cu Scoţia. Managementul de parc natural (şi acolo, el a fost, pentru că nimeni altcineva în pustia aceasta nu vrea să trăiască) şi o comunitate de cetăţeni Kielder (Kielder Parteneriat) pentru a evalua perspectivele de progres din regiune, atunci când entuziaşti astronomii le-a oferit un proiect Mod.


Evident, acest lucru a fost un fel de sens: o structura din lemn, aproape peste noapte a devenit observator din Marea Britanie cele mai renumite. După Stonehenge, desigur. Cel puţin, chiar şi Londra ziare pudicul dedice în mod regulat un paragraf observaţiile amatori de stele de material detaliate.


Din punct de vedere arhitectural al proiectului este într-adevăr un foarte mare succes, auto-suficiente. Un caz rar de forma unităţii şi de conţinut. Aceasta nu este doar un observator, ea - instalare, aşa cum au fost, construit in peisajul din parc.

De mai sus şi mai jos dreapta - 20-inch telescop <a producţie href= PULSAR optice . Partea stângă de jos - 14 inch de producţie LX200 Meade . Pentru mai multe informaţii cu privire la caracteristicile de dispozitive, puteţi citi href="http://www.kielderobservatory.org/modules.php?op=modload&name=PagEd&file=index&topic_id=0&page_id=6"> (foto de la inhabitat com).." width=478 height=585>
De mai sus şi mai jos dreapta - 20-inch telescop de producţie
PULSAR optice companie . Stânga jos - 14 inch de producţie LX200 Meade . Pentru mai multe informaţii cu privire la caracteristicile de dispozitive, puteţi vedea acest lucru (foto de la inhabitat.com).


Dar nu ecologie si woodenness "- a reveni în mod obligatoriu la trecut, la buşteni rotunzi, fără un singur cui, starea primitivă. Se poate şi trebuie să fie moderne, a decis de către britanici.


În Kielder pe o bază permanentă pe două telescoape - unul de 20 de inci şi unul de 14 inch. Dar, echipamente de observare cu caracter personal, a adus cu el un loc, cu condiţia.


Instrumentele sunt situate pe arma rotaţie turnulet-ca. Unghiul de rotaţie este de 360 de grade, dar ... cu o transmisie manuală, precum special concepute pentru a marca un sistem de pârghii şi unelte. Dacă vrem să se întoarcă la natura, apoi maximă.

Proiectul are un alt chip ecologice - toalete de compostare, reciclare a tot ceea ce aveţi nevoie pentru a compostului (fotografie din kielderobservatory.org).
Proiectul are un alt chip ecologice - toalete de compostare, reciclare a tot ceea ce aveţi nevoie pentru a compostului (fotografie din kielderobservatory.org).


Deşi de energie electrică în observator încă acolo. În plus, această sponsori mândri de proiect - complet autonomiei energetice, care este furnizată de către puterea motorului eolian de 2,5 kilowaţi şi panouri solare, amplasate pe acoperiş.

De la moară de vânt, desigur, ele ghicit, dar cu panouri solare - nu de mult: în numai 52 zile Kielder clar de un an. Northumberland - unul din locurile cele mai ploioase şi nepogodlivyh în Anglia.

Această observaţie este dificil uneori. Dar dacă vremea este clar ... Conform martorilor, ca şi cum ai lua pe puntea navei. Să lemn, dar putin spatiu, din care puteţi literalmente mana pentru a ajunge la stele.

Având în vedere nivelul scăzut de "iluminare" experienţă, ar trebui să fie cu adevărat non-transferabile.

Observatorul a fost creat în formă de Observatorul a fost creat în formă de "un dig de pământ, şi aproape în întregime construită din lemn de specii de conifere (Foto de la inhabitat.com, kielderobservatory.org).


Cu toate acestea, nu afectează un singur ... astronomi amatori şi de a ajuta ştiinţă. De exemplu, ceas pentru resturi sau comportament activităţii de rutină privind măsurarea lumineze lumina - toate acestea în exploratori nu atât de multe profesionale, nici un efort sau cheltuieli.

Apropo, în Kielder vin şi oameni de ştiinţă, bogaţi şi iubitori, proprietarii de maşini scumpe stationare - toate acestea prefera zumzet de motoare electrice şi tantari chiţăit calculator si tuning manualul "analogice" telescoape.

Potrivit unul dintre participanţi a colecţiei următoare, el vrea să proprii "angrena roţile, în loc de a privi pentru obiecte spaţiu cu ajutorul unui program special.

Ei bine, un lucru este bucuria anumite: Tehnologii vin şi pleacă, dar cerul înstelat va rămâne pentru totdeauna. Ei bine, sau cel puţin pentru un timp foarte lung. Suficient să se confunde mai mult de un poet sau filosof.

Materialul furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru )

Miercuri, 15 octombrie 2008
Vizualizări: 2510

Citiţi de asemenea

În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
9
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
42
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
94
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei efectuate în raionul Anenii Noi, a vizitat unicul Vio-Par...
111