Ocean ascuns pe Pluto?

/ Vizionări: 2912
Tag-uri: ,

Ocean ascuns pe Pluto?

Ocean ascuns pe Pluto?

Marte, Europa, satelit al planetei Jupiter, Jupiter, Saturn, Venus şi Enceladus, satelit al lui Saturn, şi-au facut loc în clasamentul planetelor unde există forme de viață, la fel ca si Ganymede si Callisto.

Anul acesta se va produce un fenomen care se repetă o dată la fiecare 243 ani (+Video)
Anul acesta se va produce un fenomen care se repetă o dată la fiecare 243 ani (+Video)

Însă privirile oamenilor de ştiință încep să se îndrepte şi către Pluto, unde în 2015 va ajunge o sondă spațială NASA, New Horizons, care să cerceteze condițiile de pe acestă planetă.

Dacă pe Europa, după cum arată analizele recente, s-ar putea afla un ocean de adîncime sub crusta de gheață aflată la suprafață, la fel pe Enceladus, satelitul lui Saturn, unde există şi gheizere uriaşe de vapori de apă şi particule de gheață, iar pe Titan, satelitul lui Saturn, un ocean de apă îmbogățită cu amoniac, iar la suprafață lacuri şi mări din metan lichid, pe Pluto, aflată la marginea rece a sistemului nostru solar, s-ar putea găsi un ocean subteran, conform Physorg. Deşi este greu de crezut că pe Pluto ar putea exista viața, dacă pe planeta pitică există un ocean, atunci sînt şanse mari ca şi alte corpuri din centura Kuiper să fie mai ospitaliere decît se credea, chiar locuibile.

 

 

Sursa: moldovenii.md