ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Odată ce am chiar şi nisipAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Zona de deşert este în creştere în fiecare an. De ce?


În diferite regiuni ale planetei noastre - de la periferia nisip înregistrate de la Beijing la uscarea savanele din Africa Centrală - terenul pe care oamenii trăiesc, au devenit infertile. Sub ameninţarea dezastru - deşertificării - un sfert din terenurile de pământ! Aceasta nu înseamnă că deserturi creasca, înghiţit terenuri fertile?

Oamenii de ştiinţă spun că ameninţarea nu sunt în deşert. Hyper zona, în cazul în care precipitaţii este mai mică de 100 mm pe an, să deţină doar 8% din teren, precum şi aria lor rămâne neschimbat. Dar în afară de acestea există aride şi semiaride zonele în care precipitaţiile este mai mare, dar se întâmplă în mod regulat. Aceste regiuni ar deveni nelocuibile. Problema pierderii de terenuri fertile afectează aproape o sută de ţări şi 1,2 miliarde de oameni - o cincime din populaţia Pământului! Iar vina pentru deşertificării zonelor imens de noi înşine.

Lipsa de apă - doar un motiv pentru care depleţia de nutrienţi din sol. Este exacerbează-reperate activitatilor umane scurt. Zonele fertile, în valea râului Niger, în curând nu va fi distins de la vecine din Africa subsahariană. Fermierii locali nu îşi pot permite echipamente pentru irigaţii şi îngrăşăminte, ceea ce îi poate ajuta teren. Într-o astfel de proximitate periculoase pentru sol Sahara tot timpul pentru a hrăni şi de a le oferi o perioadă de odihnă. În caz contrar, ele sunt distruse rapid si invechit, care are loc în această regiune în general. Arbuşti şi iarbă usca, domeniile muri, şi, eventual recolte deficitare şi foamete forţat pe ţărani să părăsească satele lor.

O altă cauză a deşertificării - un efort de a inversa oamenilor râu. O astfel de triumful raţiunii asupra naturii a condus la una dintre cele mai mari dezastre ecologice în istorie - moartea Marea Aral.

Acum, regiunea Mării Aral este secerător roadele "întrecerii socialiste" 1930-60-e. Apoi, pentru irigarea a plantaţiilor de bumbac în Uzbekistan şi Turkmenistan, săpat canale prin care se scurge apa din Amu Darya şi Syr Darya - principalele artere de apa care alimenteaza Marea Aral.

Prin 1995, Marea Aral a secat la jumătatea drumului. Mai mult de 30 mii de metri pătraţi. km goale pe fundul mării saturate cu sare şi deşeuri industriale toxice, transformat în deşert. Vânturile răspândirea sare şi musca de praf, cauzând prejudicii ireparabile mii de hectare de terenuri fertile.

ecologie Schimbat şi climatice. Marea Aral a făcut-o mai moale. Când a devenit superficial, de iarnă, în regiunea Mării Aral au devenit mai lungi şi mai rece, de vară - este mai scurtă. În fiecare an, seceta, iar aceasta înseamnă că randamentele muri, a redus păşune ... Niciodată nu plouă, dar se revarsa: agonia Marea Aral a apelat la localnici de şomaj, sărăcie şi boli - în special, focare de hepatita infecţioase.

dezastru Aral afectează nu numai Kazahstan şi Uzbekistan, pe al cărui teritoriu mare pe moarte. Această problemă este internaţională, şi să încerce să o rezolve împreună. Dar lupta este cu simptome mai degrabă decât cauza bolii. Pentru a ajuta la Marea Aral nu a atins încă mîinile. Mare creste rapid superficial şi până în 2015, ar putea dispărea cu totul. Şi apoi în imediata apropiere a deşerturi din Asia Centrală Karakum şi Kyzyl Kum trebuie să o harta mai mult - Aralkum ...

Potrivit UNESCO, 70% din zonele uscate ale Pământului în viitor poate deveni un deşert. Şi 10% dintre ei pentru noi să aibă în sfârşit pierdut. Dar, în cele mai multe locuri, procesul de deşertificare este încă posibil de a încetini şi chiar opri pentru totdeauna.

Cum de a consolida sistemul imunitar "," sol, leac pentru infertilitate? O medicina tradiţională timp de secole cunoscute agricultori. Acest gunoi de grajd, un ingrasamant natural, care pot fi aplicate peste tot şi întotdeauna, în contrast cu îngrăşăminte artificiale - care au nevoie pentru a face solului în doze strict definite.


Performanţă şi alte "persoane cuedstva. Cineva ştie cel mai bine vechi-cronometre încercat şi testate mijloace de combatere a secetei, care sunt mai bine posibilitatea de a salva pe pământ? Modalitati de cele mai diverse - de la garduri din frunze de palmier care să protejeze câmpurile din nisip şi praf, la paie, care sunt acoperite cu pământ pentru a retine umezeala în ea, şi plantarea de copaci pentru a consolida solul, şi furnizate le cu azot şi apă. Dacă nu vrem să te trezeşti în oraşe, înconjurat de deşert, este necesar să se păduri de plante. Sau cel putin acestea nu sunt tăiate.

Fugind de la nisipurile din Gobi au plutit până în Tibet, China a ridicat un zid de "mare verde" - strip-4500 km de plantaţii forestiere şi câmpurile de orez. Seminţe, acoperite cu un lut nutritive speciale, împrăştie cu aeronava chineze.

http://geo.ru/

Duminică, 10 august 2008
Vizualizări: 2572

Citiţi de asemenea

Cuptorul rusesc este un fenomen unic al culturii materiale slave de est, cel mai viu simbol al spiritului rus - minuțioz...
93
Combinația acestor componente face minuni!Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, petele pigmentare se formează ...
305
O prietenă mi-a povestit recent despre o scenă oribilă care a avut loc în casa lor după ce fiica ei a recunoscut că este...
63
Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
238