ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Odesa a îndurat cel mai puternic uragan din ultimii 30 de ani (+Video)
 

Uraganul care a avut loc noaptea în Odesa este cel mai puternic din ultimii 30 de ani. Acest lucru a anunțat la reuniunea Administrației Regionale de Stat guvernatorului oraşului Odesa, Eduard Matviiciuk.

 

 

El a menționat că eliminarea consecințelor intemperii este monitorizată de Președintele ţării, raportează "Вікна-Одеса".

În noaptea de vineri spre sâmbătă prin regiunea Odesa a trecut un front de aer rece cu o furtună, ploaie torenţială și vânt vijelios, viteza căruia a fost identificată de Centrul Hidrometeorologic de Marea Neagră și Marea Azov de 26-31 m / s. După cum au raportat în Biroul Regional al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență, centrul stihiei naturale a trecut prin oraşul Odesa.

O persoană a murit, 36 au fost rănite, inclusiv șapte spitalizate. În oraş au căzut sute de copaci (potrivit diverselor surse, de la o mie până la trei mii), rupte și deteriorate o mulțime de fire. Sunt înregistrate daune la zeci de sisteme electrice şi 140 de rupturi de cabluri de serviciu la linii de tramvai și de troleibuz, au încetat să funcţioneze 192de substaţii electrice, a fost întreruptă o serie de conducte de gaze.

În regiune au rămas fără energie electrică 261 de localități. În raionul Komintern zeci de acoperişuri au fost dărâmate. Alimentarea cu gaze este oprită în patru sate - Fontanka, Leski, Aleksandrovka şi Petrovka.

În Odesa plajele sunt închise. Au fost anulate toate festivitățile programate la nivel municipal pentru a marca Ziua Copilului. Nu va avea loc și deschiderea al II-lea Festival Internațional de Arte în Teatrul Naţional Academic de Operă şi Balet din Odesa.

În eliminarea consecințelor intemperii sunt implicaţi specialiștii Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgență, militarii, polițiştii, echipe de energeticieni, lucrătorii serviciilor municipale de gaze şi de transport electric urban. Conform raportului , "serviciile municipale şi regionale de urgență lucrează într-un regim intensiv".

În special, salvatorii din raionul Kominternovski și muncitorii rutieri au eliberat complet de moloz traseul Odesa - Sud, mișcarea rutieră este reluată. Cinci persoane au fost salvate – scoase din maşinile lor strivite de copacii căzuți. În Odesa sunt curăţate principalele drumuri ale orașului. În Primărie au asigurat că lucrările vor fi finalizate înainte de sfârșitul zilei.

Cabinetul de Miniştri a promis să ofere regiunii asistența necesară pentru a elimina efectele uraganului. Potrivit serviciului de presă al guvernului, cu referire la viceprim-ministru Alexandru Vilkula, "această problemă este controlată de guvern și, dacă este necesar, zonele afectate vor fi dotate cu mijloace din Fondul de rezervă al Cabinetului de Miniștri".

 

 

 

 

Sursa: 048.ua

 

Luni, 03 iunie 2013
Vizualizări: 2186

Citiţi de asemenea

Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
25
Retailerul britanic ASDA și-a deschis următorul său magazin în formatul "fără ambalaj".Se spune că acesta este cel mai m...
24
Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
586
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
246