ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Omenirea va avea nevoie, în 2030, o planeta a doua — WWFAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

RIA Novosti.

Omenirea, în 2030, au nevoie de o a doua planeta pentru a satisface nevoile lor, se afirmă în raportul anual al World Wildlife Fund (WWF), prezentat 29.10, la o conferinta de presa la RIA Novosti.

"Dacă omenirea nu se schimbă abordarea lui (pentru a folosi resursele naturale), la începutul anului 2030-e pentru a satisface nevoile noastre pentru bunuri şi servicii vor avea nevoie de două planete" - citat un raport al directorului de conservare Politica de WWF Rusia, Evgheni Schwartz.

Documentul "Planeta vie" este un raport global major asupra "sănătate" al planetei şi se pregăteşte un grup de experţi la nivel mondial de frunte în ecologie.

Raportul este publicat în fiecare an altele. În 2008, în plus faţă de plata pentru consumul uman de resurse naturale (amprentei ecologice) şi Living Planet Index, prima lucrare prezinta la nivel mondial, naţional şi individuale a consumului de apa.

O amprenta ecologică a umanităţii, reflectând n presiunii antropice resurselor vii de pe Pamant, depăşeşte acum planeta capacitatea de a restabili aproximativ 30%. Această variaţie globală continuă să crească, ducând la distrugerea ecosistemelor, precum şi acumularea de deşeuri şi poluanţi în aer, apă şi pe teren ", - se spune în raport.

Potrivit cercetatorilor, este în prezent, aproximativ 50 de state se confruntă cu lipsa moderată sau severă a resurselor de apă, şi se aşteaptă că numărul persoanelor care suferă de penurie de apă sezoniere sau permanente va creşte ca urmare a schimbărilor climatice.

"Cererea pentru omenirea de pe planeta de resurse mai mult decât dublu în poslednie45 ani (1961 - 1995), ca urmare a creşterii populaţiei şi creşterea consumului individual" - spune documentul.

Miercuri, 29 octombrie 2008
Vizualizări: 1919

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
335
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232