ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

OMG-alimentare: Pro şi ContraAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Preţurile la produsele alimentare în ţările în curs de dezvoltare nu se aşteaptă să scadă. Potrivit estimărilor ONU, numărul de oameni flamanzi de pe planetă în 2009 va creşte cu 100 milioane de euro, depasind un miliard de oameni. În legătură cu această dezbatere în curs de desfăşurare cu privire la modul de a creşte productivitatea în agricultură şi poate hrăni nevoiaşi cu ajutorul ingineriei genetice.

Potrivit profesor de economie la Universitatea din Oxford, Paul Collier (Paul Collier), litigiile privind aceste aspecte prea politizate. adversarii Multi simt ostilitate faţă de marile corporaţii americane nu au încredere în mare ştiinţă "şi supraestimează beneficiile de producţie de cultură locale. Între timp, respingerea de produse alimentare modificate genetic face ca problema de foame este chiar mai descurajatoare. "Ingineria genetica poate fi comparată cu energia nucleară, - subliniază Collier fac. - Nu, nu le place nu le, dar fără folosirea lor moderne, în condiţii nu se poate." În opinia sa, este deosebit de important pentru Africa, în cazul în care deteriorarea climatice şi creşterea populaţiei, cere ca adaptarea la noile condiţii culturi şi o creştere semnificativă a randamentului. Ambele obiective pot fi atinse într-o perioadă scurtă de timp numai cu ajutorul ingineriei genetice.

În ceea ce priveşte riscurile legate de utilizarea produselor OMG-ului, Paul Collier subliniază faptul că adversarii lor nu duc la orice argumente ştiinţifice, limitat la declaraţii doar puternice şi avertismente. Desigur, inginerie genetică - nu este singura cale de a surmonta penuria de alimente. Cu toate acestea, respingerea ei face ca problema de foame este chiar mai ameninţător.

Nici un alt aviz Vandana Shiva (Vandana Shiva), fondatorul mişcării "Navdaniya" (Navdanya), reuneşte 500 de mii de seminţe de cultivatori şi fermierii din India, în creştere de produse ecologice. Ea consideră că soluţia la problema produselor alimentare se va baza pe siguranţa mediului şi creşterea soiurilor agricole rezistente la schimbările climatice. "Noi - spune ea - să-şi intensifice diversităţii biologice, prin ciclurile naturale de elemente nutritive şi apă, şi nu în opoziţie faţă de ei."

Citând studii recente de Doug Gurian-Sherman (Doug Gurian-Sherman) de la Union of Concerned Scientists "(Union of Concerned Scientists), Vandana Shiva subliniază că, în cursul efectuate peste 20 de ani de observaţii s-au observat determina o creştere a culturilor modificate genetic . Nu a fost găsit, de asemenea, pentru a creste rezistenta la ierbicide şi dăunători. În plus, un 400 oameni de ştiinţă de peste patru ani de monitorizare indică faptul că majoritatea produselor agricole din lume este produsă în ferme mici, care folosesc tehnologia de mediu prietenos.

Vandana Shiva dezamăgire că Fundaţia Gates (Gates Foundation), în programul internaţional sale de dezvoltare susţine utilizarea culturilor modificate genetic africane. Ea citează faptul că marii producători de alimente sunt doar principalii vinovaţi crearea unui efect de seră ", ceea ce duce la încălzirea globală. seminţe monopoliştilor încearcă să surprindă piaţa din ţări în curs de dezvoltare, care nu conduce la siguranţa alimentară, precum şi de a ruina de mici fermieri. Potrivit fondatorul Navdanii "reale" revoluţia verde "ar trebui să se bazeze pe respingerea oricărei chimie, menţinerea ciclului natural de elemente nutritive şi apă, conservarea biodiversităţii şi economii de apă prin creşterea producţiei pe unitatea de suprafaţă.

Aici nu există opinii contradictorii. Ce este de făcut în astfel de situaţii, de obicei, nu sunt împovăraţi cu cunoştinţe speciale pentru om? Estetsya o: ghidat de preferinţele lor şi, desigur, o grosime de portofel. Nu e de mirare că printre oamenii bogati acum bucura de înaltă preţuire aşa-numitele "produse ecologice, crescute fără îngrăşăminte şi pesticide. Ei bine, bietul om trebuie să amintim proverbul "foame - nu matusa" şi cumpere ceva care ieftine.

greenword.ru

Vineri, 11 decembrie 2009
Vizualizări: 2581

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
281
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
165
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
274
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
112