ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Omul — un animalAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Ekopokolenie pentru bioetica

"Ecologie şi protecţia drepturilor animalelor sunt interconectate. Efectivele de animale este de a face mult rău naturii. Consumul de carne, în opinia mea, este la egalitate cu faptul că oamenii sunt de gunoi în pădure. Eu cred că un vegetarian nu ar namusoril în pădure "- explică situaţia unul dintre organizatorii festivalului, Vladimir Spivakov, membru al echipei a Alianţei pentru drepturile animalelor.

Deschiderea festivalului a avut loc pe 03 iulie într-un restaurant vegetarian Dzhagannat "pe Kuznetsky. Evidenţia fost o lectie, un atelier de lucru privind pregătirea de falafel, un aliment preferat de "adversarii trupoedeniya. Aceasta este o antena de arab, ca o shawarma: un tort special înfăşurat legume, condimente şi bile de falafel - prăjituri de naut prajite tocate (mazăre turcă). "Este imposibil să fie un apărător al animalelor şi consumul de carne. Dacă începi să te gândeşti despre drepturile animalelor, e doar ipocrizie sau prostie, dacă nu sunteţi un "vegetariana, - spune Vladimir. Susţinătorii fără alimentare cruzimea nu este doar un pas de etică, dar, de asemenea, un beneficiu imens pentru organism, care este eliminat din reziduuri nocive ale produselor alimentare de origine animală. Organismul devine mai sănătos, şi a muşchilor - mai puternic. Atelierul de lucru "Nutritie pentru sportivi, vegetarienii" Serghei poreclit Sega ne-a spus despre experienţa sa: câţiva ani de viaţă exclusiv pe legume dieta el a fost capabil de a obţine un pic de haltere. Pentru un mare interes în activiştii cultura de est a avut loc un atelier despre yoga şi protecţia animalelor, după ce toate ahimsa jurământ - principiul non-violenţei - este esenţială pentru filosofia yoghin. "În lume există 100% produse etice. Există o listă albă de companii care nu testarea produselor pe animale. Dar ei pot folosi rezultatele experimentelor de alte companii. Putem reduce numai daune ", - comentarii Vladimir Spivak.

A doua zi a festivalului a fost deschisă în Ecocenter Kuzminki Rezultate film senzaţional Home, produs de Luc Besson făcut. De mediu patosul dokumentalki amestecate cu succes în tema acţiunii, deoarece această parte a festivalului a fost dedicata de conservare.

Pentru activiştii de vizitatori a avut loc un atelier de lucru pentru producţia de săpunuri de uz casnic, care este mult mai bine la proprietăţi de curăţare decât industriale. Acest săpun este considerată a fi etică, pentru că este fabricat nu utilizează componente de origine animală, şi produsele nu sunt testate pe animale. Ca piesele ar putea alege nimic - cafea, plante uscate, bucăţi de fructe, petale de flori. Baza de ulei de palmier este topit într-o cratiţă, apoi se toarnă puţină apă, se adaugă numărul necesar de esenţe de miros (orice parfumuri, uleiuri aromatice, produse cum ar fi miere şi vanilie), câteva picături de colorant natural. greutate terminate este pus în forme şi aşteptaţi solidificare sale. O bucată de săpun manual poate fi achiziţionat pentru doar 50 de ruble, ceea ce corespunde la logica comerţului echitabil, care a tradus în limba engleză înseamnă "comerţ echitabil". Pentru comparaţie: acelaşi produs vândut pe Internet pentru 250 de ruble şi mai mare. În săpunuri, în magazine au fost echitabile de comerţ, altele - produse: cafea, orez, cacao. Reguli de "comerţ echitabil", afirmă că producţia de bunuri lucrătorilor sunt plătite salarii echitabile şi nu trebuie să sufere animalelor şi a mediului.

Un alt exemplu practic de o relaţie de natură etică a demonstrat-o clasă de comandant pe crearea de pungi ecologice prietenos. Activiştii cred că noi trebuie să respingă utilizarea pungilor de plastic de unică folosinţă, inlocuindu-le cu un şir de saci de panza. La urma urmei, din plastic descompuse în cursul anului 400, provocând pagube enorme la sol. sac de panza este mult mai practic, mai ieftin şi mai frumos - in timpul cursului master le-ar putea cu vopsea roşie de neştersoh. pungi gata-făcute din in şi imagini privind protecţia animalelor, precum şi problemele de mediu au costat 150 de ruble.

În plus faţă de cabine de informaţii despre reciclare de gunoi şi utilizarea raţională a produselor de zi cu zi, organizatorii au oferit o prezentare despre cruzimea animalelor şi vegetarianismul. Pentru a susţine teoria de practică, vizitatori inmanat vegetarian (fără utilizarea unor ingrediente de origine animală, inclusiv miere, lapte şi ouă), biscuiţi şi prăjituri. Oaspetii au savurat băuturi răcoritoare, astfel încât produsele alimentare rapid dispărut.

În ciuda "adulţi" tema, aici copiii au fost mai distractiv pentru toţi. Ei vor fi cookie-uri fericit vegetarian ronţăit, pictat feţele lor într-un tabel speciale şi a participat la ekoigrah a căror semnificaţie a fost de a promova sortare. "Este vorba de prostie. La Moscova, există coş de gunoi, cu sectiuni separate pentru sticlă, plastic şi hârtie, şi apoi camionul soseşte şi totul într-un singur gropile gramada. Potemkin "sat - femeie scandalizat, care a dus la festivalul de copilul lor, 11 de ani Masha. În timp ce am stat de vorbă, Masa tras activist îmbrăcat ca un tigru de coadă, şi apoi cu un strigăt sălbatic a fugit de la el.

Ultima zi a festivalului a avut loc la sediul Centrului Saharov şi a fost dedicat la teoria şi practica zoozaschity. Cercetator, Laboratorul de Fiziologie a sistemelor senzoriale şi de a controla comportamentul animalelor biologice USM Arkadi Lukianov, introduse manual noua lor "bioprava Bioetica cu elementele de bază. Prezentator a fost notorii Roman Belousov, care a fost expulzat din cadrul Departamentului de Biologie, Universitatea de Stat din Moscova pentru refuzul de a participa la experimente inumane. Cartea este dedicată "Regulamentul etice şi legale de uz uman a lumii vii." Arkadi Lukianov a spus că în opera sa a incercat sa studieze problema bioprava moderne împotriva locuiesc în ţări diferite. Chiar ar trebui să ne vorbească despre acest concept, ca drepturile animalelor? "Acesta este un concept care presupune respingerea violenţei pe animale. Aceasta nu este o mişcare, un termen filosofic. Vorbim despre drepturile animalelor, pentru că în acest context, este rezolvată problema de specii de discriminare. În opinia noastră, tipuri de discriminare - este rădăcina multor probleme sociale. Pe scurt, libertatea de animale - libertatea de oameni! "- Spune Roman Belousov. Mă gândesc că, în tradiţia creştină, femeia nu a avut nici sufletul din secolul VI, în timp ce consiliul Makonsky încă nu recunoaşte existenţa sa.

Discuţia sa încheiat cu o dezbatere furtunoasă privind alternativele la experimentele pe animale. Potrivit activist, există peste 500 de moduri non-violente de a studia natura. De exemplu, efectele curentului electric pentru a terminatiilor nervoase, structura anatomica de broaşte şi şoareci pot fi pe deplin examinate cu ajutorul programelor de calculator speciale. Experimente in laboratoarele de cercetare pot fi efectuate pe bucăţi de ţesut crescut şi nu creaturile vii.

Festivalul lasă impresia unui eveniment european tipic cu "verde" înclinat. Dar în Rusia, de mediu, şi chiar mai mult teme de protecţie a animalelor par să fie sălbatice - despre ce drepturile animalelor se poate vorbi, chiar dacă nu a drepturilor persoanelor întotdeauna respectate? Deşi preocupare generală cu privire la persistenţa a mediului, dar nu poate bucura. Deci, ne dorim noroc băieţi în executarea planurilor sale pentru că au planuri mari. "Ieri m-am dus la reuniunea din Duma de Stat. Să mergem la următorul nivel! "- Cu finisaje entuziasm Vladimir.chaskor.ru


Miercuri, 29 iulie 2009
Vizualizări: 1954

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
165
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
275
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
403
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
215