ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

ONU: însăşi existenţa omenirii — sub ameninţareaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/2nov07_zemlia/p1.jpg Viteza cu care oamenii, în ultimii 20 de ani au consumat resurselor terestre, a ameninţat "însăşi existenţa omenirii", spune ca rezultatele unui nou studiu, la care au participat 1,4 mii de oameni de ştiinţă.
Trecerea în revistă a situaţiei mediului efectuate de către ONU, a arătat că fiecare persoană din lume are acum nevoie de mai multe resurse terţe pentru a asigura nevoile lor decât planeta poate oferi.

30% dintre amfibieni, 23% din speciile de mamifere şi 12% de păsări sunt ameninţate cu dispariţia. Unul din principalele zece râu din lume în fiecare an este uscat niciodată, ajungând la mare.

Aceste concluzii surprinzatoare cu privire la starea de ecologie, care a fost exprimat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu, ar trebui să fie "apel urgent la acţiune. Potrivit ONU, omenirea se apropie rapid "punct fără întoarcere".

În cercetare şi întocmirea raportului au participat aproximativ 400 de oameni de ştiinţă, experţi în diverse domenii. Concluziile lor au fost analizate timp de aproximativ o mie de oameni de ştiinţă.

Cercetatorii au împărţit în grupuri de experţi pentru fiecare din zece secţiuni ale raportului. 157 oameni de ştiinţă din 48 de ţări au numit guvern, altele au fost alese ca reprezentanţi ai mult de 50 de centre de cercetare mai mult în 47 de ţări diferite.

Participanţii la programul de Marion Cheatle a spus că prejudiciile cauzate prin natura - o ameninţare semnificativă a economiei, şi dacă nu ia măsuri, aceasta ar pune în pericol creşterea economică. Raportul a examinat impactul oamenilor asupra naturii din anul 1987.

Una dintre problemele stringente legate de cele mai multe au fost găsite la schimbările climatice, dar nu se referă mai puţin la expertii numesc starea resurselor de apă dulce, a terenurilor agricole şi a diversităţii biologice.

Stare de pe Pământ
- Populaţia lumii în 20 de ani a crescut cu 34% şi s-au ridicat la 6,7 miliarde de oameni.
- Venitul pe cap de locuitor anual a crescut cu 40% şi a constituit o medie de 8162 dolari SUA.
- În fiecare an în lume dispare 73 mii kilometri pătraţi de pădure - aceasta este de 3,5 ori suprafaţa de Wales.
- În fiecare an, dezastre naturale ucide 75 de mii de oameni.
- 3 milioane de oameni mor din cauza bolilor legate de calitatea apei.
- Die 10 milioane de copii sub vârsta de 10 ani.
- Recolta de teren agricol la 39% mai mult decât în 1980.
- 60% din lume majore râuri au barajele sau modificate artificial curs.
- Numărul de peşti de apă dulce pentru ultimii 20 de ani a scăzut cu 50%.
- Mai mult de jumătate din poluarea urbană depăşeşte standardele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Lewis Smith

Vineri, 02 noiembrie 2007
Vizualizări: 3359

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
136
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
113
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
137
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
375