ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oprirea fumatului aduce un efect pozitiv asupra sănătăţii rapidăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

James Randerson


Riscul de deces prematur este redusă în termen de cinci ani, la 13% risc crescut de deces în termen de 20 de ani este lipseşte. Oamenii de sănătate, renunţe la fumat, începe îmbunătăţirea aproape imediat, studiu efectuat printre mai mult de 100 de mii de femei pentru perioada cuprinsă între 1980 şi 2004. Conform unui studiu în cinci ani, riscul de deces din orice cauză a fost redus cu 13%. De 20 de ani, riscul de deces pentru foşti fumători să nu crească.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard Medical School din Boston, conduce, de asemenea, motivele pentru care nu este mai bine să începeţi de fumat. Femeile care au început să fumeze la varsta de 17 ani, au fost mai sensibile la moarte în timpul perioadei de studiu decât cele care au dobândit obiceiul în 26 de ani şi mai târziu. Aceasta veste va inspira cele ale fumătorilor britanici care doresc să scape de acest obicei. Conform sondajului Biroului Naţional de Statistică, publicat în ianuarie, 22% dintre britanici sunt fumători, comparativ cu 27% la sfârşitul anilor 1990. Aceasta este cea mai mică, deoarece prima înregistrare.

Conform Asociatiei Medicale Britanice, boala asociate cu fumatul, ucide mai mult de 90 de mii de oameni şi de costul NHS în 1.5 miliarde de lire sterline pe an.
Noul studiu a folosit datele aşa-numitele Asistentele Health Study, realizat în SUA, care sa bazat pe un sondaj de mai mult de 120 de mii de femei cu vârsta de 30-55 de ani în 11 state din 1976 încoace.

Cercetatorii ar putea link-ul răspunsuri la întrebări despre stilul de viaţă - cum ar fi cât de mulţi oameni de fum - cu informaţii despre durata de viaţă a unui sondaj de voluntariat de a participa, în general, şi modul în care sa încheiat zilele. Anchetele s-au repetat la fiecare doi ani, care a dat cercetătorii o imagine detaliată a vieţii şi obiceiurilor din participanţii la studiu. În consecinţă, acestea au fost în măsură să compare acele femei care au fumat, dar abandonat, cu femeile care nu au început sau renunţe la fumat.

Studiul a confirmat că fumatul este o cauza potenţială a bolii. Cauza de deces a fost asociată cu nicotină în 64% dintre fumători şi 28% foşti fumători. Cei care fumeaza 35 sau mai multe ţigări pe zi au fost 115 de ori mai expuse riscului de bronşită cronică şi emfizem. Riscul de cancer pulmonar în rândul fumătorilor a crescut de 40 ori.

Mai inspirante pentru fumătorii care doresc să scape de acest obicei este informaţia că efectele pozitive ale renunti apare rapid. Efect pozitiv văzut în primii cinci ani, în 61% din cazuri cu privire la boala coronariană la 42% din cazuri, cu privire la accidentul vascular cerebral, cu 21% din cazurile cu privire la cancer pulmonar.

Mortalitatea de boli respiratorii, cancer pulmonar şi alte tipuri de cancer asociate cu fumatul a fost mai mică în rândul femeilor care au inceput sa fumeze mai târziu. "Deci, introducerea şi menţinerea programelor şcolare privind controlul tutunului, împreună cu cea a legilor privind accesul tinerilor sunt măsuri de prevenire, importante. Aducerea la cunoştinţa fumători cu privire la riscurile şi ajutându-le pentru a obţine succes scape de acest obicei trebuie să fie o parte integrantă a publicului programele de sănătate, "- scrie in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane autorii studiului, Dr. Stacey Kenfield şi colegii săi.

http://inopressa.ru/guardian/2008/05/07/17:57:56/smoking

Vineri, 16 mai 2008
Vizualizări: 2536

Citiţi de asemenea

Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
184
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
276
Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
294
Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consum...
369