ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ozon de alertăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

planetă
Astăzi se consideră că principala cauză a ozonului "gaura" este o activitate umană. Este această afirmaţie adevărată?

Puteţi spune, probabil, că de ozon devine din ce în fiecare an, mai puţin şi mai puţin, nu numai în emisfera sudică, dar şi în Nord. De-a lungul ultimilor zece ani, după cum arată măsurătorile de conţinut de ozon a scăzut cu 3-4% în lunile de iarnă, şi la 1-1,5% în timpul verii. În medie, aceasta înseamnă că 2-3% pe deceniu. Timpul duratei de viaţă o generaţie de ozon, astfel, poate fi redusă cu 15-20%, si deja promite să fie un dezastru ecologic. Ce trebuie să fac?

În primul rând, să analizeze cu atenţie acest fenomen. Pentru a spune că de vină freon, din păcate, nu înseamnă că putem cunoaşte mecanismul de un fenomen global. Este încă în mare parte misterios.


Calculele arată: că mănîncă reacţii chimice de ozon din stratosferă este extrem de improbabil. Prea mică, există o concentraţie de reactivi, şi rece creează aproape de energie bariere insurmontabile.
Cercetatorii americani au încheiat ipoteza iniţială a unei ipoteze elegant: reacţie în cantitatea potrivită ar fi fost posibil pe suprafaţa de particule de gheaţă care alcătuiesc stratosferic nori polari. Cu toate acestea, noi calcule arătat din nou discrepanţe. Pentru un astfel de proces din stratul de ozon ar necesita prea mult de umiditate.

Şi astfel, destramare a contradicţiile oamenii noştri de ştiinţă rus a concluzionat că SSC ar trebui să fie un aliat secret. În plus, foarte energic, capabil de a captura molecule deriva din stratosfera rarefiate, alăturându-le, depăşirea tuturor barierelor de energie.
În acest rol cerere hidraţi clatrat. Se pare că aceşti compuşi sunt gaze şi apă, a căror existenţă experti au descoperit iniţial în măruntaiele a planetei, pot apărea şi din timp în timp şi în grosime a atmosferei, care influenţează formarea stratului de ozon.


Aici, probabil, ar trebui să spun câteva cuvinte despre ceea ce constituie o astfel de hidraţi. Acest compuşi care arata ca gheata de primăvară fără sâmburi. cristal structura lor, construit de moleculele de apă, se compară cu gheaţă-mare cavităţile de obicei. În ele sunt molecule de gaz.

În general, hidraţii respectivi sunt larg răspândite în natură. Ei au descoperit nu numai scoarţa pământului, dar şi în sedimentele de pe fundul oceanelor, unde temperaturile scăzute în mod suficient şi presiuni ridicate. Să presupunem, de asemenea, că, tocmai pentru că sunt hidraţii noctilucent nori mezosfera, care este în hidraţi de nuclee de comete. În laboratoare a primit astăzi şi investigate hidraţi practic toate gazele, inclusiv ozon. Hidraţii create artificial au început să găsească aplicarea tehnică. De exemplu, hidraţii de propan utilizate pentru a dispersa ceaţă în aeroporturi. Propan reacţionează cu picăturile de apă, se transformă în hidrat şi cade pe pământ ca un fel de ploaie solide.


Ceva similar se poate intampla si suntem interesati de o parte din atmosfera - stratosfera. Chill-o jos la -90 grade Celsius, este saturată cu vapori de apă este destul de potrivit pentru formarea de hidraţi de presiune parţială. În aceste condiţii, azot, oxigen şi alte componente de gaz poate fi foarte bine transformată într-un aerosol format din particule solide de compuşi - cristale mici de hidraţi de gaz.

Ceea ce este periculos este transformarea? Crystal hidrat hub reactivi excelent. Moleculelor de gaz în ea comprimat strâns cadru de gheaţă, prin urmare, condiţiile de reacţie are loc, aşa cum au fost la foarte înaltă presiune, în ciuda atmosferei rarefiate jur. Un volum conţine aproximativ 150 de volume de gaz-gidratoobrazovateley, astfel încât problema delicateţe excesivă a stratosfera, aşa cum dispare de la sine.
LăstariiI şi interdicţia de energie pe reacţii chimice, impuse rece stratosferic. Oamenii de stiinta de experimente au demonstrat că apariţia de cristale, şi anume naşterea unei noi etape pe suprafeţe solide în alocate iniţial excesul de căldură de cristalizare, şi în al doilea rând nu există valoare exces de capacitate de până la 300 volţi! activare termică şi capacitate suplimentară este mai mult decât suficient pentru a depăşi barierele ridicate de energie de reacţii care implică de ozon.

Dar hidraţi nu ajuta doar pentru a distruge în mod direct de ozon. Gândiţi-vă de ploaie solide din hidrat propan. ploaie similare se formează şi care suntem interesati stratul de ozon. Apoi, "turnat" în straturile de jos, în cazul în care hidrateaza descompune, se topesc cu lansarea de ozon. De altfel, aceasta explică de observat în ultimii ani, îmbogăţirea straturi de ozon la nivelul solului aer.
Astăzi, oamenii de ştiinţă se pregătesc să-pilot de testare o noua ipoteza. În scopul de a detecta hidrati de gaz, pe care doresc să ia probe de aer la inaltimea corecta, sau de a folosi spectroscop speciale. Le-au reţete gata rectifica situaţia, dacă într-adevăr distrugerea stratului de ozon participă activ în hidraţi de gaz. Una din componentele esenţiale ale unei astfel de legături, aşa cum vă aduceţi aminte, apă. Un număr considerabil de hit-uri în stratosferă după arderea combustibililor a aeronavelor de mare altitudine. Poate avea să renunţe la astfel de zboruri.

S-ar fi eficientă şi pulverizare în stratosfera de saruri de metale multivalente, precum fluorul, ei distrug hidraţi de gaz, previne formarea lor. Nr dificultăţi fundamentale, precum şi pentru a crea o eroare de sistem laser hidraţi cu o rază de sute de kilometri.
În ianuarie 1989, a intrat în vigoare cu privire la acordul internaţional numit Protocolul de la Montreal privind substanţele care epuizează stratul de ozon. În prezent, Protocolul de la Montreal, 191 state au aderat, reflectând o acoperire mai mare decât orice alte acorduri globale de mediu. În timpul perioadei de protocol prin întregii comunităţi internaţionale realizat o reducere semnificativă a consumului de substanţe care distrug ozonul: de la 1761799 tone în 1989 la 13056 tone în 2006 (mai mult de 99%). Prin acordul tuturor naţiunilor semnatare trebuie să renunţe la producerea de lucruri nocive care distrug stratul de ozon, şi trebuie să caute noi opţiuni. Cu toate acestea, aceste experimente nu au dat schimba tangibile. Ozon "gaura" - o realitate, şi aceasta trebuie să fie.

ecolife.ru

Miercuri, 14 octombrie 2009
Vizualizări: 2103

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
131
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
111
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
220
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83