Pacificul transformat intr-o groapa de gunoi (Video)

/ Vizionări: 4036

 

 

 

 

Kiribati, tara care dispare sub ape
Kiribati, tara care dispare sub ape

Rezultatele unui studiu de mare amploare desfasurat pe fundul Oceanului Pacific au aratat ca acesta este de fapt o imensa groapa de gunoi. Analizand 18.000 de ore de filmare realizate cu ajutorul unor vehicule speciale, oamenii de stiinta de la Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) au analizat fundul oceanului, mergand pana la o adancime de aproximativ 4 kilometri.

Am fost surprinsa sa vad atat de mult gunoi in apele adanci. De obicei nu ne gandim ca activitatile noastre zilnice afecteaza viata aflata la 3,5 kilometri adancime in ocean. Sunt sigura ca exista mult mai multe deseuri pe care noi nu le-am observat in canion. Mare parte dintre ele sunt ingropate de alunecari de teren subacvatice si miscari ale sedimentelor. Altele ar putea fi transportate in ape si mai adanci”, a explicat coordonatoarea studiului, Kyra Schlining, citata de dailymail.co.uk.

 

Тихий океан превратился в мусорную свалку (+Видео)

 

Mare parte dintre deseuri, aproximativ o treime, sunt din plastic. Deoarece razele soarelui nu ajung pe fundul marii, aceste obiecte se vor degrada in cateva sute de ani. Pe masura ce se descompun, ele se vor rupe in bucaţele mici pe care animalele de pe fundul marii le vor consuma, iar aceste substanţe toxice vor intra in lanţul trofic. Dintre aceste obiecte de plastic, cam jumatate sunt pungi de cumparaturi care pot sufoca animalele.

 

Тихий океан превратился в мусорную свалку (+Видео)

Pe al doilea loc, s-au clasat obiectele confecţionate din metal. Dintre acestea, cam doua treimi erau din cutii de conserve sau obiecte din oţel si aluminiu. De asemenea, s-au observat si echipamente de pescuit, recipiente din sticla, haine si obiecte din hartie.

 

Autor: Cosmin Zaharia

 

 

Sursa: green-report.ro

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137